- 17 Aralık 2015
- 26.698
- 48.691
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #5.801
trafik tersten akıyormus sanirim abim en cok onda zorlanmis mesela, birde askerin yuzune bakmiyolarmis sevmiyorlarmis vs oyle sorunlar yasamis kısa donem oldugundan ailede de rutbeliler oldugundan abimi fazla ezmemisler vermisler eline fircayi sen 6 ay buralari boya git demislerKıbrıs zor ama.
Foça, bornova, burdur, ısparta, bitlis, kıbrıs şimdi aklıma gelmeyen birkaç yer daha, duyunca tayini off deriz
Torpil sıkıntı, ters de tepebilirdi.trafik tersten akıyormus sanirim abim en cok onda zorlanmis mesela, birde askerin yuzune bakmiyolarmis sevmiyorlarmis vs oyle sorunlar yasamis kısa donem oldugundan ailede de rutbeliler oldugundan abimi fazla ezmemisler vermisler eline fircayi sen 6 ay buralari boya git demisler
yok ya bizim oyle bi durum degildi ozaman simdi mevzuyu yazmak dogru olurmu bilmiyorum ama milletin derdi asker polis degildi, farkli turden catismalar vardi diyeyim anla.Ya benim rahmetli anneannem yaparmış gece 2 oldu mu nöbetçilere kahvaltı çay börek çörek indirirmiş, bir gece babam yakalamış ve çok kızmış.
Askerin o an ilgisini dağıtacak her şey canından eder, iyilik adına yaptığınız şey vatan evladını toprağa gönderir diye.
Yatılı okul muhteşem bir macera.seni zaten yatılı okula postalamışlar keşke bana da aynı yapılsaydı.yatılı okumayı çok isterdim
bizimkiler yerler belli olup abim yerlestikten sonra arayip hal hatir soruyorduTorpil sıkıntı, ters de tepebilirdi.
Babam mesela torpillileri anında sürerdi
Keza ablamın ex eşi, babası general e benim babam komutan, sınır karakoluna verdiler ve bayağı da ezildi
Benim kocanın burnu sürtsün diye hiç karışmadık, zaten ailece torpile karşıyızdır.yok ya bizim oyle bi durum degildi ozaman simdi mevzuyu yazmak dogru olurmu bilmiyorum ama milletin derdi asker polis degildi, farkli turden catismalar vardi diyeyim anla.
kendi komutanlarida izin verirdi yemelerine falan, normalde askere disarda yemek yedirtmezlermis zehirlenme olayina karismamak icin falan ama bizim durum dedigim gibi askerlik polislik degildi
Yok canım kurmay subay değil.Kurmaylık var mı?
ozaman garipler kac saat ayakta nobet tutmuslardı, her kapida bir asker düşün mahalle basina etten duvar örmüsler zaten adamlar yemek yiyemiyordu biskuvi falan yiyolardi sokaktalardi yani oyle lojman falan nobeti degildiBenim kocanın burnu sürtsün diye hiç karışmadık, zaten ailece torpile karşıyızdır.
Adam ballı, ist boğazda askerlik yaptı böyle bir şey olabilir mi?
Arıyorum ne yiyorsun diye, levrek söyledim, adana geldi cart curt.
Ziyarete gittim, adam sakallı yahu!
Nasıl askerlik ben anlamadım, burnu sürter belki dedik herif para kazanıp geldi
Allah herkese kocamın şansından versin, mübarek gecede mi doğdu nedir...
Düşünmüyor mu?Yok canım kurmay subay değil.
Liseyi yatılı okumak cok isterdim. Ünv de 4 senem cok eglenceli ve öğretici gecti yurt ortamı insanı pişiriyor.Yatılı okul muhteşem bir macera.
Bitmeyen askerlik gibi bir şey.
İyi ki okumuşum, iyi ki.
Böyle bir insan olmazdım, çok şey öğretti bana.
Ha herkes yapamaz, o ayrı.
Aslında sınava girdi maalesef olmadı gırıs hakkı halen mevcut ama düşünmüyor cunku agır torpilin oldugnu söyluyor.Düşünmüyor mu?
Avantajı sağlam oluyor bir de artık kurmaylığa döndü iş.
Babam emekli olalı çok oldu benim ama o dönemde bile avantajları fazlaydı.
Lise tabii asla üni yurduyla kıyaslanamaz.Liseyi yatılı okumak cok isterdim. Ünv de 4 senem cok eglenceli ve öğretici gecti yurt ortamı insanı pişiriyor.
yaa bak aklıma geldi şimdi sen biliyorsundur, bizim kızi msb nin kreslerine gonderme hakkimiz var nasil acaba egitimleri falan?Lise tabii asla üni yurduyla kıyaslanamaz.
Ünide özgürsün, lise yatılıda tutsaksın
Bayağı askeri eğitim gibi, izin kağıtsız çıkış yasak, ışık kapanma saati, yemek saati, kalkış, kapıların kitlenme saati falan var.
Düşünüyorum ilk gecemi, her ranzadan ağlama sesi geliyordu ailemi özledim diye
Bıcırık 13 14 yaşındaki çocuklar yahu, ergenlik dönemi bir yandan, çeteleşme ve hiyerarşi bir yandan.
Şuan için komik, yaşarken çok zor
Öyle tabii.Aslında sınava girdi maalesef olmadı gırıs hakkı halen mevcut ama düşünmüyor cunku agır torpilin oldugnu söyluyor.
Kreşler hakkında bilgim yok ama disiplin yalan.yaa bak aklıma geldi şimdi sen biliyorsundur, bizim kızi msb nin kreslerine gonderme hakkimiz var nasil acaba egitimleri falan?
benim aklima takilan daha çok asker çocuklarinin icerisinde yapabilir mi?
aklimda hep cocuklarinda otoriter asiri baskin olduklari konusunda bir fikir var dogru yada degil bilmiyorum ama nasildir acaba ?
ay ne bileyim benim kuzenin bir oglu var o bile dimdik rap rap yürüyor diyeyim de anlaKreşler hakkında bilgim yok ama disiplin yalan.
Neye göre disiplin bir de, baba evde yok ki disipline edebilsin
Gerçi ank merkez bölge ama sanmıyorum ya, 33 yaşımdayım ben bile görmedim öyle bir durum.
Aksine daha şımarık olabilirler.
belediyelere kaymakamliga falan basvursaniz ?Malesef gecinemiyoruz çok kötü bir durum malesef iki çocuğum var herşey zamlı insan her canı çektiğini alamıyor çocuğuna kira faturalarım bebek giderleri eğitim giderleri tek maaş aylarca eve meyve et giremiyor ve geçen peynir yok evde çocuk tost istedi peynir yok bu gün yumurta ye dedim boş tost yap anne dedi içim gitdi bu zamlar bu geçimsizlik hakkım helal değildir fırsatçılar
Bir asker cocugundan bunları duymak gercekten cok hüzünlü. Benim yaşadığımla evlatlarımın algıladıgı bambaşka demekÖyle tabii.
Bence ülkede torpilin ilk başladığı yerdir ordu
Çıkan tayinimizi bize üç gün önce söyleyen oluyordu, kura mura hak getire.
Hiçbir şey değişmemiş demek.
Zaten müthiş bir itibarsızlaştırmaya maruz kaldılar, umarım hakettiği saygınlığı geri kazanırlar.
Meslek olarak ayrı, aile olarak ayrı bedel ödeniyor ve bunu yaşamayan anlayamaz.
Aile olamadık, ne en özel ne en kötü günümde babam yoktu diyorum, ötesi yok bu işin.
Sen de benim annem gibi evlatlarına hem anne hem babalık yapıp, bir yandan eşinin görevini ve o korkuyu sırtlayıp yaşıyorsun.
Farazi, hikayeymiş gibi geliyor ama babam her evde değilken çalan telefondan ve kapıdan korkardık biz, acı haber alacağız diye.
Bununla yaşamak bile başlı başına travma zaten.
Yok yok.ay ne bileyim benim kuzenin bir oglu var o bile dimdik rap rap yürüyor diyeyim de anla
hepsinim cocuklarinda bir asker cocugu olma agirligi var sanki, cocuk degilde erken buyumus adamciklar hanimciklar sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?