- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.351
- 798
- Konu Sahibi chamallows
-
- #5.781
benim arkadaşın babası o zamanlar albaydı.badana eşya yeri değiştirme duvar silme cam halı her işi yaptırıyordu kadın valla.Perde takarlardı gizlice
Öbürlerini yaptırsa babam şehirden atardı herhalde annemi, askerleri en kıymetlileriydi daima.
Sivil aracı kullanmasına bile kızardı ki güvenlik sebebiyle mecbur olsalar dahi yine de tepesi atarsa yollamazdı falan.
Aman benim baba deli zaten
Merkezdeyse, büyükşehirdeyse arada kaynatır yaptırır ama özellikle küçük şehir ya da garnizonda falan imkansız bunlar.benim arkadaşın babası o zamanlar albaydı.badana eşya yeri değiştirme duvar silme cam halı her işi yaptırıyordu kadın valla.
ahahah ayni yengem ya (dayımın eşi) bir gün nisanlandigimizda yemege cagirmisti bizi adettendir diye, eline saglik guzel olmustu nimete de lafim yok ama nohut ,taze fasulye pilav tavuk sonra bir keyif masasi kurdu bize barbunya pilaki, kuru fasulye piyazıYapmam mı, ben evlendim evleneli adam aç zaten.
Her zaman yapar yollarım babama isteklerini.
Annem hayatı boyunca düzgün bir yemek listesi çıkaramamış kadındır. Bu sebeple mutfağa yöneldim ben zaten.
Örneğin karnıyarık, pilav ve çorba bir menüdür değil mi, annem karnıyarığı yapar, zeytinyağlı pırasa yapar, biber dolma yapar ve koca tencerelerde.
4 gün yersin bunu
ankaradaydılar .çok kıskanmıştım kendileriniiiiMerkezdeyse, büyükşehirdeyse arada kaynatır yaptırır ama özellikle küçük şehir ya da garnizonda falan imkansız bunlar.
Noluyoruz derler adama.
Yazık ya bu da mide ama hepsini nasıl alsınahahah ayni yengem ya (dayımın eşi) bir gün nisanlandigimizda yemege cagirmisti bizi adettendir diye, eline saglik guzel olmustu nimete de lafim yok ama nohut ,taze fasulye pilav tavuk sonra bir keyif masasi kurdu bize barbunya pilaki, kuru fasulye piyazışu nohutla yogurtla yapilan bir meze var adini hatirlayamadim baska mezeler falan ama zaten nohuttan fasulyeden içecek yer kalmadi masada kimse 10 dk dan fazla duramiyo, surekli birileri lavaboya falan gidiyo
Ohoo ank da binlerce var.ankaradaydılar .çok kıskanmıştım kendileriniiii
Evet yaprak gıbı savrulup duruyorlar peşimizde mahalle arkadası, okul arkadası edınemeden.Elimden geldiğince dıkkat edıyorum buna ama işte elimden geldıgınce..Aaaa geçmiş olsun
Gerçi hanımların kendi seçimleri olduğundan pek bir şey denmiyor ama çocuk olarak zor gerçekten.
camlarım leş gibi 2 er geliverse hayrına fena mı olur şimdi.bu da vatana hizmet sayılmaz mı?filmdelisi bir gün burda bir bayan konu açmıştı, erler binalarinimi temizliyordu neydi kadın temizlenmemis diye erlere bagirip cagirip bir de gelip burda konu açmıştı kadini burda kuru yolum perişan tavuğa cevirip yolladilar
İyi yapmışlar, oh olmuş.filmdelisi bir gün burda bir bayan konu açmıştı, erler binalarinimi temizliyordu neydi kadın temizlenmemis diye erlere bagirip cagirip bir de gelip burda konu açmıştı kadini burda kuru yolum perişan tavuğa cevirip yolladilar
adamın bir de sevgilisi vardı hiçç sevmemiştim o adamııııı hiççççççççç .Ohoo ank da binlerce var.
Başka bir şehirde garnizon komutanı isen acayip forsun oluyor, teksin çünkü.
Protokolde belediye başkanı komutandan sonra gelir, öyle bir hiyerarşi.
Kim taksın ank daki albayı
benim icinde menü çok onemlidir, dediğin gibi salcalinin yanima bir salcali daha girmez vs, çok nadir yemekler artarda birikirse bitsinler diye oturur yeriz o sekildeYazık ya bu da mide ama hepsini nasıl alsın
Bu tarz şeylere günlük ev yemek düzeninde de çok dikkat ederim ben.
Salçalı bir yemek varsa mutlaka çorba yoğurtludur ya da cacık vs ya da baklagil yemeği varsa çorba ya da karbonhidrat asla bunları içeren olmaz.
Anam işte, iş çıkmasın diye harala gürele haftada 1 2 yemek yap at dolaba, alın yiyin mantığı
Boşuna 20 yaşımda gecenin köründe içli köfteler öğrenmedim ben durduk yere
abim askerden gelecegi gun (kibrista yapti) abime kaldirimlari cop kovalarini boyatmislar cikacagi saat yaklasinca duş bile almadan çıkmış ti adam kibrisin boyasiyla tineriyle ankara ya geldiİyi yapmışlar, oh olmuş.
Yanılmıyorsam 10 seneyi geçti zaten sivilleşti tsk.
Her alanda şirketlerle anlaşılıyor, erler artık sadece görevleri ne ise o.
Ablam benim çok çekti.Evet yaprak gıbı savrulup duruyorlar peşimizde mahalle arkadası, okul arkadası edınemeden.Elimden geldiğince dıkkat edıyorum buna ama işte elimden geldıgınce..
seni zaten yatılı okula postalamışlar keşke bana da aynı yapılsaydı.yatılı okumayı çok isterdimAblam benim çok çekti.
İlkokulun her sınıfını ayrı şehirde okumuş.
Düşünsenize 5 ayrı il, 5 ayrı travma
Ben çok gezmedim şimdi ne yalan söyleyeyim.
Eğitim hayatım etkilenmedi. Ank İzmir oldu, babamın büyük rütbelerine denk geldim, kendi gitti doğuya, en sonki tayinlerinde bulundukları şehirde gidebileceğim denklikte lise yoktu almanca temelli, ondan yatılı kaldım İzmirde.
Ama zor, geçen gün yazdım hiçbir anımda ailem yok diye.
Babamı bayağı üni hayatımda desem yeridir.
Yazık yani bize.
Deşifre olmayalımrütbe ver rütbeeee.uzman erbaşlıktan orgenaralliğe kadar yolu var.
yok canim o sana hizmet oluyorcamlarım leş gibi 2 er geliverse hayrına fena mı olur şimdi.bu da vatana hizmet sayılmaz mı?
Kıbrıs zor ama.abim askerden gelecegi gun (kibrista yapti) abime kaldirimlari cop kovalarini boyatmislar cikacagi saat yaklasinca duş bile almadan çıkmış ti adam kibrisin boyasiyla tineriyle ankara ya geldigeri çagırirlar falan diye hic ugrasmamis cantayi almis kacmis
Ya benim rahmetli anneannem yaparmış gece 2 oldu mu nöbetçilere kahvaltı çay börek çörek indirirmiş, bir gece babam yakalamış ve çok kızmış.yok canim o sana hizmet oluyor
ben askere de polisede rutbelisinede rutbesizinede oldum olasi kiyamam, sivasta bir donem bazi olaylardan sokaga cikma yasagi gibi bisey olmustu, kapida askerler bekliyordu surekli onlara su verirdim leblebi verirdim, annem cay falan yapinca kendim goturemezdim kucuk oldugum icin anneme yalvarirdim anne olur abiyede verelim yazik derdim
annem yemekleri o donem 4 kisilik yerine 5 6 kisilik yapmaya baslamisti bakti bana baş edemiyor vermeyince aglayip zirliyorum
Kurmaylık var mı?Deşifre olmayalımama kara harp okulu mezunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?