Geçinemeyenler kulübü

benim arkadaşın babası o zamanlar albaydı.badana eşya yeri değiştirme duvar silme cam halı her işi yaptırıyordu kadın valla.

benim arkadaşın babası o zamanlar albaydı.badana eşya yeri değiştirme duvar silme cam halı her işi yaptırıyordu kadın valla.
Merkezdeyse, büyükşehirdeyse arada kaynatır yaptırır ama özellikle küçük şehir ya da garnizonda falan imkansız bunlar.
Noluyoruz derler adama.

ahahah ayni yengem ya (dayımın eşi) bir gün nisanlandigimizda yemege cagirmisti bizi adettendir diye, eline saglik guzel olmustu nimete de lafim yok ama nohut ,taze fasulye pilav tavuk sonra bir keyif masasi kurdu bize barbunya pilaki, kuru fasulye piyazı şu nohutla yogurtla yapilan bir meze var adini hatirlayamadim baska mezeler falan ama zaten nohuttan fasulyeden içecek yer kalmadi masada kimse 10 dk dan fazla duramiyo, surekli birileri lavaboya falan gidiyo

Yazık ya bu da mide ama hepsini nasıl alsın
Bu tarz şeylere günlük ev yemek düzeninde de çok dikkat ederim ben.
Salçalı bir yemek varsa mutlaka çorba yoğurtludur ya da cacık vs ya da baklagil yemeği varsa çorba ya da karbonhidrat asla bunları içeren olmaz.

Anam işte, iş çıkmasın diye harala gürele haftada 1 2 yemek yap at dolaba, alın yiyin mantığı
Boşuna 20 yaşımda gecenin köründe içli köfteler öğrenmedim ben durduk yere

Aaaa geçmiş olsun

Gerçi hanımların kendi seçimleri olduğundan pek bir şey denmiyor ama çocuk olarak zor gerçekten.
Evet yaprak gıbı savrulup duruyorlar peşimizde mahalle arkadası, okul arkadası edınemeden.Elimden geldiğince dıkkat edıyorum buna ama işte elimden geldıgınce..

camlarım leş gibi 2 er geliverse hayrına fena mı olur şimdi.bu da vatana hizmet sayılmaz mı?

İyi yapmışlar, oh olmuş.
Yanılmıyorsam 10 seneyi geçti zaten sivilleşti tsk.
Her alanda şirketlerle anlaşılıyor, erler artık sadece görevleri ne ise o.

Ohoo ank da binlerce var.
Başka bir şehirde garnizon komutanı isen acayip forsun oluyor, teksin çünkü.
Protokolde belediye başkanı komutandan sonra gelir, öyle bir hiyerarşi.
Kim taksın ank daki albayı
adamın bir de sevgilisi vardı hiçç sevmemiştim o adamııııı hiççççççççç .

benim icinde menü çok onemlidir, dediğin gibi salcalinin yanima bir salcali daha girmez vs, çok nadir yemekler artarda birikirse bitsinler diye oturur yeriz o sekilde

İyi yapmışlar, oh olmuş.
Yanılmıyorsam 10 seneyi geçti zaten sivilleşti tsk.
Her alanda şirketlerle anlaşılıyor, erler artık sadece görevleri ne ise o.
abim askerden gelecegi gun (kibrista yapti) abime kaldirimlari cop kovalarini boyatmislar cikacagi saat yaklasinca duş bile almadan çıkmış ti adam kibrisin boyasiyla tineriyle ankara ya geldi geri çagırirlar falan diye hic ugrasmamis cantayi almis kacmis

Evet yaprak gıbı savrulup duruyorlar peşimizde mahalle arkadası, okul arkadası edınemeden.Elimden geldiğince dıkkat edıyorum buna ama işte elimden geldıgınce..
Ablam benim çok çekti.
İlkokulun her sınıfını ayrı şehirde okumuş.
Düşünsenize 5 ayrı il, 5 ayrı travma

Ben çok gezmedim şimdi ne yalan söyleyeyim.
Eğitim hayatım etkilenmedi. Ank İzmir oldu, babamın büyük rütbelerine denk geldim, kendi gitti doğuya, en sonki tayinlerinde bulundukları şehirde gidebileceğim denklikte lise yoktu almanca temelli, ondan yatılı kaldım İzmirde.

Ama zor, geçen gün yazdım hiçbir anımda ailem yok diye.
Babamı bayağı üni hayatımda desem yeridir.
Yazık yani bize.

seni zaten yatılı okula postalamışlar keşke bana da aynı yapılsaydı.yatılı okumayı çok isterdim

camlarım leş gibi 2 er geliverse hayrına fena mı olur şimdi.bu da vatana hizmet sayılmaz mı?
yok canim o sana hizmet oluyor
ben askere de polisede rutbelisinede rutbesizinede oldum olasi kiyamam, sivasta bir donem bazi olaylardan sokaga cikma yasagi gibi bisey olmustu, kapida askerler bekliyordu surekli onlara su verirdim leblebi verirdim, annem cay falan yapinca kendim goturemezdim kucuk oldugum icin anneme yalvarirdim anne olur abiyede verelim yazik derdim
annem yemekleri o donem 4 kisilik yerine 5 6 kisilik yapmaya baslamisti bakti bana baş edemiyor vermeyince aglayip zirliyorum

Kıbrıs zor ama.
Foça, bornova, burdur, ısparta, bitlis, kıbrıs şimdi aklıma gelmeyen birkaç yer daha, duyunca tayini off deriz

Ya benim rahmetli anneannem yaparmış gece 2 oldu mu nöbetçilere kahvaltı çay börek çörek indirirmiş, bir gece babam yakalamış ve çok kızmış.
Askerin o an ilgisini dağıtacak her şey canından eder, iyilik adına yaptığınız şey vatan evladını toprağa gönderir diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…