- 14 Haziran 2019
- 14.862
- 72.643
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #5.161
İşte sorun orada, site yönetimi bu konuda rahat. Biz inşaattan beri burdayı sorun yok, 99 öncesi olup çürük raporu almayan yok diyorlar. Yani mümkün değilÖyle yapı kontrolü mü olur
Sitede bir uzmana inceleme yaptırabilirsiniz ya da direkt belediyeden talep edebilirsiniz.
99 öncesi yapılan çoğu yapı, şuanki yönetmeliklere aykırı bir şekilde zaten.
Gerçekten varsa bir sorun, bu onarılmalı ya da desteklenmeli.
Ben daima merkeze uzak yaşamı severim, şuanda da öyleyim.
Gerçi merkez olarak şehrin neresini baz aldığınıza bağlı bir hayat bu.
Ankara’da merkez kızılaydır ve sanırım en son 5 sene önce gittim, işim düşmez çünkü.
İhtiyacınız olan her şeyin olduğu bir bölge ve merkeze uzak ise ben taşınırdım, yeni evleri severim, sıkıntı çıkarmaz.
Babam son cümleyi okumasınElektrik de 80-100 arası gelir.
Bir ara misafirlerim vardı o ay sadece 150 tl geldi şoka girdim.
Pek TV izlemem sadece İnternet.
Loş ışık severiz eşimle geceleri lambader ve sadece mumlar olur.
Ama evlenmeden önce 5 kişilik ailemde bile en fazla 150 tl gelirdi ki sabaha kadar TV vs çalışırdı
Valla haftada 2 makine çamaşır yıkanırBabam son cümleyi okumasınadamın 250₺ altında elektrik faturası ödediğini görmedim. Benim tek yaşadığım evimde fırın vs yok 80-100 arası geliyor fatura ki ayın çoğu evde yokum. Doğalgaz dün geldi, bu konuda konusmayacagım henüz sindiremedim
Anladım.İşte sorun orada, site yönetimi bu konuda rahat. Biz inşaattan beri burdayı sorun yok, 99 öncesi olup çürük raporu almayan yok diyorlar. Yani mümkün değil
Burası şehir merkezine yürüyerek 10 dklık bir muhit. Kaliteli bir yer kızılay yada eskişehir çarşısı gibi değil.
evimiz 3 oda butun odalar acik. ben bana gelen faturaya sasirmiyorum zaten daha fazla gelmesi gerekir evimin isisina gore termostatla kurtariyorum. ama ayni m³ yaktigim harcadigim seylerin fiyati her zaman nasil bu kadar farkli geliyor mesela 1 hafta once aldigim domatesi atiyorum 5 liraya aliyorken bu hafta 8 9 lira oluyorken cikan enflasyoncuk rakamlari cok sasirtici geliyor bana.Geçen yıla nazaran artışa şaşırmam ben.
Bütün odaları mı açıyorsunuz?
Eviniz kaç odalı bunlar önemli.
Bize 150-170 arası geliyor
Bu ay evdeydin ama hastaydın ya, kıyamamBabam son cümleyi okumasınadamın 250₺ altında elektrik faturası ödediğini görmedim. Benim tek yaşadığım evimde fırın vs yok 80-100 arası geliyor fatura ki ayın çoğu evde yokum. Doğalgaz dün geldi, bu konuda konusmayacagım henüz sindiremedim
enflasyon ve çarşı kısmı muamma zatenevimiz 3 oda butun odalar acik. ben bana gelen faturaya sasirmiyorum zaten daha fazla gelmesi gerekir evimin isisina gore termostatla kurtariyorum. ama ayni m³ yaktigim harcadigim seylerin fiyati her zaman nasil bu kadar farkli geliyor mesela 1 hafta once aldigim domatesi atiyorum 5 liraya aliyorken bu hafta 8 9 lira oluyorken cikan enflasyoncuk rakamlari cok sasirtici geliyor bana.
Ben de diyorum bunu ama eşim de hayatta gitmek istemiyor. satmayalım bafi biz kiraya çıkalım burayı da kiraya verelim diyorum onda da sürekli taşınamam ben diyor. Bari kentsel dönüşüm gelse de kurtulsamAnladım.
Yine de taşınırdım
Şöyle, eski evin tüm bina elektrik su hatlarının değişmesi gerekiyor, dairenizi değiştirseniz de 20 sene önce pvc kullanılmayan borulardan su geliyor falan filan.
Yeni yapı bu sebeple severim, aklım kalmaz akar mı kokar mı vs diye.
Ablam geçen sene ist a taşındı, iyi bir muhitte 99 öncesi yapılan bir eve çıktı, depremi hissetmemişler sitede, düşün yani nasıl bir kayalık
Ev komple tadilat görmüştü ama 1 sene içinde kombi, gider boruları ve elektrik aksamıyla alakalı sorun yaşadı.
Güya tadilat yapıldı, her şeyi sıfır ama tüm binanın görmesi gerektiğini söylediler.
Bu arada o borular fln dert değil ben salak kafam buraya taşınırken komple kırıp baştan yaptırdım. Borular flj değişti. Hatta küvet söküldü duşakabine döndü fln. Zaten o çok para harcamamız da etkili. Bu kadar uğraştım zevkime göre yaptırdım hayatta çıkmam diyorAnladım.
Yine de taşınırdım
Şöyle, eski evin tüm bina elektrik su hatlarının değişmesi gerekiyor, dairenizi değiştirseniz de 20 sene önce pvc kullanılmayan borulardan su geliyor falan filan.
Yeni yapı bu sebeple severim, aklım kalmaz akar mı kokar mı vs diye.
Ablam geçen sene ist a taşındı, iyi bir muhitte 99 öncesi yapılan bir eve çıktı, depremi hissetmemişler sitede, düşün yani nasıl bir kayalık
Ev komple tadilat görmüştü ama 1 sene içinde kombi, gider boruları ve elektrik aksamıyla alakalı sorun yaşadı.
Güya tadilat yapıldı, her şeyi sıfır ama tüm binanın görmesi gerektiğini söylediler.
60derece de kesintisiz 20 gün çalıştı.Bu ay evdeydin ama hastaydın ya, kıyamam
Hasta olmanın faturası ağır geldi desene...
evin borularini tesisatini ne kadar degisirsek degiselim eski binalarda ana borular metal oldugu icin evin tesisatini komple sokmemiz pek bir seyi etkilemiyor. ruhen rahat hissediyoruz sadece, ben bazen evde su az kalmissa musluk suyu iciyorum esim pasli o sular pasli diyo,borular plastik ya diyorum kendimi rahatlatmak adina, o guzel cevap geliyor her seferinde esimden sana suyu getiren borular kac yillik pasli borular onu biliyomusun diyo haklida.Bu arada o borular fln dert değil ben salak kafam buraya taşınırken komple kırıp baştan yaptırdım. Borular flj değişti. Hatta küvet söküldü duşakabine döndü fln. Zaten o çok para harcamamız da etkili. Bu kadar uğraştım zevkime göre yaptırdım hayatta çıkmam diyor
Ay orası da öyle.evin borularini tesisatini ne kadar degisirsek degiselim eski binalarda ana borular metal oldugu icin evin tesisatini komple sokmemiz pek bir seyi etkilemiyor. ruhen rahat hissediyoruz sadece, ben bazen evde su az kalmissa musluk suyu iciyorum esim pasli o sular pasli diyo,borular plastik ya diyorum kendimi rahatlatmak adina, o guzel cevap geliyor her seferinde esimden sana suyu getiren borular kac yillik pasli borular onu biliyomusun diyo haklida.
termostat taktirsana kombiye60derece de kesintisiz 20 gün çalıştı.
annem de esin gibi suan oturdugu binada asansor yok ve dikmenin yokuslarida malum, seni asansorlu duz ayak bi caddeye tasiyalim diyoruz yok burayi yaptirdim zirt pirt, her sene bir ariza cikiyor binada yinede degistirtemiyoruz, arizayi gectim, kendisi zaten kilolu ayni zamanda hastada markete inip yokusu cikarken 300 kere duruyor belki, binada 3.katta oturuyor elindeki torbalarla çıkmak işkence resmen ama yok inadim inat 2 sene sonra hic cikamayacak iyice zorlanacak ozamsn gel beni taşı diyecek eminim ama illa o kacinilmaz sonu tecrube edecekAy orası da öyle.
Öff ikna olmaz benimki inadı meşhurdur. Ne yapsam bilmiyorum ya.
ayçiçek yağını tek gecerimenflasyon ve çarşı kısmı muamma zaten
yumurta der susarım
Evet yağ ve yumurta ve tuvalet kağıdı.ayçiçek yağını tek gecerim
yakinda koyde yasayan ebelerimiz gibi taşla falan temizlenicez sanirimEvet yağ ve yumurta ve tuvalet kağıdı.
Bunlar bitince insanın eli ayağı titriyor.
2020 de ilk aylar yumurta 13-14 tl idi şuan 27 tl şaka gibi
hahahahah aynen taş yaprak idare edeceğizyakinda koyde yasayan ebelerimiz gibi taşla falan temizlenicez sanirim
Yaza taşınıyorum uğraşmak istemedim o yüzdentermostat taktirsana kombiye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?