Geçinemeyenler kulübü

Gemliğe gittim iş görüşmesine gemliği bilenler bilir kocaman gümrük var orada yurt dışından dolarla Arpa mısır Buğday Geliyor, Ay çiçeği pamuk geliyor.

Çiftçi batık hacizli insanlar artık Ekim biçim yapmıyor yasada kotalı malesef. Belli bir miktar üzerinin dışında Ekim yapamıyorsunuz Çiftçiyim ve aldığımız tohumlar dolar üzerine Aldığımız ilaçlar dolar üzerine aldığımız Gübreler dolar üzerine endeksli. Toprağa hayvan gübresi sereceksin sadece 1 romak hayvan gübresi keçi veya inek 600 lira Yeter artık cidden kafayı yiyeceğim

Eski koloni ve göçebe yaşamları görünüyor ufukta.
Bu gidişle hepimizin sonu o.
Zaten bir ülkenin yarısı asgari ücretle geçiniyorsa hiçbir şeye umut dolu bakamazsın.
Fakirsin yani ötesi yok.

Eski koloni ve göçebe yaşamları görünüyor ufukta.
Bu gidişle hepimizin sonu o.
Zaten bir ülkenin yarısı asgari ücretle geçiniyorsa hiçbir şeye umut dolu bakamazsın.
Fakirsin yani ötesi yok.
Zengin kesim de darbe alacak çok yakındır güvenmesinler servetlerine. O zaman kıyamet kopacak buna inanıyorum artık.

Yok yahu, hiçbir şey olmaz onlara
Zengin dediğimiz kesim zaten tl ile ne alıyor Allah aşkına?
Tl mi kazanıyor da batsın?
Biz Tüketiciler onların ürettiklerini alamadığımız zaman onlarda sarılacak. Üretmeden zengin olan dan bahsetmiyorum onların ne olduğunu herkes biliyor

Biz Tüketiciler onların ürettiklerini alamadığımız zaman onlarda sarılacak. Üretmeden zengin olan dan bahsetmiyorum onların ne olduğunu herkes biliyor
İşte zaten gerçek zenginler onlar yahu, üretici olan çekiyor iflas bayrağını bitti gitti.
Kurtardığı yanına kar kalıyor, ömrü billah da yaşamlarını sürdürürler.
Ben bu ülkede şahsi serveti 100 milyon ve üzeri olanı ancak zengin kategorisine koyabiliyorum, daha altı kurtarmaz.

Gemimiz okyanus ta batarsak hep beraber batarız,
Gemi batmadan önce kendine yeni gemi çağıranlar zaten kendisi batırmıştır gemiyi daha sı olamaz.

Zengin kesim de darbe alacak çok yakındır güvenmesinler servetlerine. O zaman kıyamet kopacak buna inanıyorum artık.
zengin kesim yukselen altinla euro ile parasina para kattigini sanip avuclarini ovusturuyor ama oyle degil,
annem maasini yurt disindan aliyor maas yillardir ayni bjr miktar zam yok ama her ay maasi artiyor euroya endeksli oldugu icin.
elimize gecen ne enflasyondan etkilenmiyor hepsi bu oda tek yasadigi icin 2 cocuk bizler yaninda olsak oda gecinemezdi o maasla durumu stabil tutmakta kurtarmazdi yani,
yarin oburgun zengin dediklerimizde elindekini avucundaki yavas yavas tuketmeye baslar gibi geliyo bana

Gemimiz okyanus ta batarsak hep beraber batarız,
Gemi batmadan önce kendine yeni gemi çağıranlar zaten kendisi batırmıştır gemiyi daha sı olamaz.
Titanikte filikalara burjuvalar bindi, hatırlatırım.
Bahsettiğimiz kitle zaten yurtdışında her türlü mal edinimleri ve yabancı bankalarda hesapları ya da ikinci vatandaşlıkları mevcut.
Ona kalan bir uçak bileti alıp gitmek

Ee kızlar neler yaptınız ben banlıyken? Asgari ücret zammı gibi zam bize gelmez. Biz yine yüzde 3_4 alırız. Makas kapandı iyice. Sanki tek asgari ücretlilere enflasyon var. Bu hızla üç sene sonra bizde asgari ücretli olacağız. İnanılmaz canım sıkılıyor. Alım gücü en çok düşenler memurlar. Senelerce okuduğum, atanacağım diye kendimi paraladığıma yazık

bende banliydim 2 gun once acildi
esimde ayni senin soyledigini soylemisti cok kizmistim ne demek istedigini anlamadim sanirim o an bencilmisin adamlara verilen 3 kurus zam gozunemi batti sen yillardir fazla fazla aliyosun demistim ama sonra dusununce bir bakima hakliydi

Eskiye dön bak, hep en düşük yüzde on alıyorlar, alsınlar tabii. Ama memura zam değil sadaka veriliyor senelerdir. Yüzde dördü aşmıyor zaten. Üni kazanacağım diye kendimi paraladım, okulu bitireceğiz diye hem emek hem para döktük, kpss için de 2 koca sene çalıştım. Karşılığı vasıfsız beden işçisiyle aynı olacaksa bu kadar maddi manevi harcamama gerek yokmuş.
Adil bir zam olmalı. Sadece popülist bir şekilde asgari ücrete zam verilirken, diğer emekçilere bu kadar haksızlık yapılmasını kabul etmiyorum ben. Bu şekilde devam ederse ileride ne mühendis ne öğretmen ne doktor bulunmaz. Kim neden uğraşsın eğitim almak için asgari ücretten bin tl fazla alınacaksa sadece.

iste boyle dusununce hakli oldugunuzu anladim bende sizlerede iyi bir zam verilmeli, diger turlu dedigin gibi o kadar dirsek curutmenin hic bir anlami kalmiyor.

Ben de çok heyecanlıyım şuan, birazdan gros marketlere gideceğiz kocayla.
Ne kadar geçinemediğim gerçeği ile yüzleşeceğim
ben psikolojim bozulmasin diye fiyatlarina bakmadan alip hizli hizli market arabasina doldurup esim odeme yapmadan kaciyorum hemen disariya
esmer olarak markette biraktigim adam kireç gibi olup geri çikiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…