• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçim Derdine Düştüm Şimdiden YARDIMMMMM....

Peki şöyle birşey düşünmez misiniz : yeniden üniversite sınavına girin seneye ve dil bölümünü seçin çıktığınızda işiniz daha garanti olur :40:

Çoğu arkadaşlar bu kadar kısa sürede zor dediği için bu öneriyi yapıyorum birde madem dile yatkınlığınız var bence çok güzel olur ? :26:

Dilde de ünv. bölümünü okumana gerek onun yerine kursu bitir koreye git diyorlar o zaman öğrendiklerini pekiştirirsin dediler:26:
Benim arkadaşta 2sene çinceye gitti sertifka alıp 3ay çine gitti geldi şuan 3000tl ye yakın bir maaşla çalışıyor
:18:
Herkesın durumu farklı oluyor, ilkkez giricem bende bu sene yıllardır ozeldeydım, işten cıktım.2 ay once basladım ama 1 ay full calıstım, kafamda bosken ısım gucum kpss oldu 1 ay ara verdım mısafırlerım vardı hemde yorulmustum. Şuan gayet ıyı yapabılıyorum, yapamayacak bır sey yok, yalnız benım sızden farkım turkce degil,matematıkten genelde full oluyordu.Türkçe'de sadece dılbılgısı eksıgım vardı onu hallettım, cografya okudukca hatırladıgım konulardı,anayasa gunluk hayata bağdastıra bagdastıra cok kalıcı oldu,tarıh ıse Hakan Dede tum vıdeoları cok akılda kalıcı kendılıgınden rahatlıkla yapabılıyorsun sonrasında. Benda buradan bır arkadaş tavsıye etmıstı Hakan Dede'yi. Bölümünüze göre atama puanları ortalaması kaç bılemıyorum ama çalışabıldıgınız kadar çalışın. Olabılır neden olmasın. Evet kabul edıyorum cok kolay degıl 1 aya tum konuları sıgdırmak ama ımkansız da degıl, insan istedikten sonra yapamayacagı bırsey olduguna ınanmıyorum ımkanlar dahılınde.
Kolay gelsın.

Dilde de ünv. bölümünü okumana gerek onun yerine kursu bitir koreye git diyorlar o zaman öğrendiklerini pekiştirirsin dediler:26:
Benim arkadaşta 2sene çinceye gitti sertifka alıp 3ay çine gitti geldi şuan 3000tl ye yakın bir maaşla çalışıyor
:18:

Eğer kpss olmazsa direk böyle birşeye başvurursun halledersin çok sıkıntı etme kendine zaten korece biliyormuşsun :34:

kızlar selam bende kpss ye hazırlancma ve kitap arayışındayım yılla roldu sınava girmeyeli ders çalışmayalı 30 yaşındayım
nasıl bir şey almalı?

üzülmeyin bende 30 yasındayım:) bende yediiklim var ondan da calısıyorum, bır goz atın isterseniz. videolardan calısmanızı da tavsıye ederım cok yararlı oluyor.

Son düzenleme:
Herkesın durumu farklı oluyor, ilkkez giricem bende bu sene yıllardır ozeldeydım, işten cıktım.2 ay once basladım ama 1 ay full calıstım, kafamda bosken ısım gucum kpss oldu 1 ay ara verdım mısafırlerım vardı hemde yorulmustum. Şuan gayet ıyı yapabılıyorum, yapamayacak bır sey yok, yalnız benım sızden farkım turkce degil,matematıkten genelde full oluyordu.Türkçe'de sadece dılbılgısı eksıgım vardı onu hallettım, cografya okudukca hatırladıgım konulardı,anayasa gunluk hayata bağdastıra bagdastıra cok kalıcı oldu,tarıh ıse Hakan Dede tum vıdeoları cok akılda kalıcı kendılıgınden rahatlıkla yapabılıyorsun sonrasında. Benda buradan bır arkadaş tavsıye etmıstı Hakan Dede'yi. Bölümünüze göre atama puanları ortalaması kaç bılemıyorum ama çalışabıldıgınız kadar çalışın. Olabılır neden olmasın. Evet kabul edıyorum cok kolay degıl 1 aya tum konuları sıgdırmak ama ımkansız da degıl, insan istedikten sonra yapamayacagı bırsey olduguna ınanmıyorum ımkanlar dahılınde.
Kolay gelsın.

düzeltme: ben lisans kpss ye göre yorum yapmıstım onun ıcın 1 ay dedım, sanırım 3-4 ay var lise mezunlarına ,azimliyseniz çok rahat yaparsınız.

Çok teşekkürler önerileriniz için , size de başarılar diliyorum :46:

canım emın olkı pozııtıf olmak ıcın yazmadm sızın puanlar çok iyi düşmüş 79 bıle alsan atanma ıhtımalın yuksek kaçırma bu şansı çalışş bence

Tamam canım mutlaka çalışıcam , kazanmam gerek :44:

cnm bu düşünceleri bırak dersine odaklan. sonrasını memur olunca düşünürsün.

Ah işte bir kere yüzük taktın mı parmağına öyle olmuyor canım ya , ama evet önce ders :26:

Bizde zamanında ticaretle uğraştık para kazanıyosun ama eline net maaş toplu para geçmediği için nereye gittiğini anlamıyosun allahtan babamlar bıraktı zamanında girdi bi işe sevgilimde büyük ihtimal ilerde katlanamayıp ayrılcak onlardan bakalımm... İnşallah seninde herşey gönlünce olur canım düşünme çok fazla bunları ne güzel bi mesleği var :)

Çok iyi değil ama var yine de... Aminnnnnn amin canım ya :23:

kızlar selam bende kpss ye hazırlancma ve kitap arayışındayım yılla roldu sınava girmeyeli ders çalışmayalı 30 yaşındayım
nasıl bir şey almalı?

Konu anlatımlı ihtiyç seti ben çok beğendim , tavsiye ederim hiç dikkat dağıtıcı değil...:40:

Bence kpss yerine özelde biryerler tutturmaya çalış mesela ne üzerine çalışıyosun şuan bilmiyorum ama 3 aylık eğitimlerle sertifikalar alınıp güzel işlet bulabilirsin

Bu üniv. isi calisip calismamakla ilgili bi durum. .) Mrslekte olum duzleri sollayanlar var .) Olmaynca hicbiyerde de olmuyr. .)

Mutlaka vardır da ama şöyle bir örnek vereyim bir nar düşün , bu kadar nar tanesinin içinden sadece bir tanesi gibi birşey iştee...

Ben onları bir arkadaşıma yandex disk e kaydederek göndermiştim. Arkadaşım alınca da sildim. Şimdi tekrar yüklerim hafta sonu. Sana veririm şifremi indirirsin :40:

Çok çok teşekkürler, çok makbule geçer gerçekten tekrardan haberleşelim:54:

Ben ihtiyac yayinlarnn modul seklinde olan anlatimli kitaplarndan aldm acikcasi rahat gibi. Tam bakamadim dogrusu aö sinavlarma calisiyorumda.

Dikkat dağınıklığı var bende , her kitaptan çalışamıyorum ama bu kitaba aşık oldum diyeblirm içerği renkleri anlatımı notları güzel..

Bu arada matematikte eğer çok sıkıntılıysan antrenmanlarla matematik kitabı var onu öneririm :34:

Detaylı mı canım içeriği ?

Bence kpss yerine özelde biryerler tutturmaya çalış mesela ne üzerine çalışıyosun şuan bilmiyorum ama 3 aylık eğitimlerle sertifikalar alınıp güzel işlet bulabilirsin

Yok canım o iş yaş , çnkü özelde bir çok yer asgari ücretle çalıştıyor lisans mezununu dahil , o yüzden sertifikalr geçersiz şuan için bu konu da tercihim dil üzerine :23:

Çalışmaya başlamak için biraz geç kalmışsın canım.Ben ekim ayından beri çalışıyorum ve daha tarih dersine hiç başlayamadım bile.Allah hepimize yardım etsin. İnşallah başarılı oluruz .Ben konuyu çalışıp hemen arkasından test çözüyorum.Test bilgileri oturtuyor.Bu tarihte yapabileceğin şey ayrıntıya girmeden konuların ana,önemli bölümlerini okumak olacaktır.Matematikten de sadece ilk sayfada çıkacak konulara çalışmalısın.Ondalık sayılar,mutlak değer,üslü sayılar,köklü sayılar belki biraz da oran orantı ve işçi problemleri..Kolay gelsin hepimizeeeee ben artık çatlamak üzereyim,sosyal hayat kalmadı ...

Dikkat dağınıklığı var bende , her kitaptan çalışamıyorum ama bu kitaba aşık oldum diyeblirm içerği renkleri anlatımı notları güzel..

Gayet hos kitap evet. Ben bide soru bankasi aldm yani sorular anlatmli icinde kisa kisa konu anlatmlari var ozellikle tarih icin aldm bunda soru cozdm cok hosuma gtti oneriyorum. Data yayinlari.

Eklentiler

• $1401441680376.webp
    $1401441680376.webp
    34 KB · Görüntüleme: 46
99 meslek lisesi çıkışlıyım,boğaziçini kazanıcak puanım vardı ama bir işe yaramadı , açıköğretim işletme bitirdim ..83 puanla atandım .
çok çalıştımmı hayır sadece 1 ay genel olarak baktım ama altyapım vardı ,zaten sınıf birincisi idim ,matematiği össde full yapmıştım hem de sözel öğrencisi olmama rağmen.
kpssde matematik çok işime yaradı . mezun olduğum sene 2004 te kpssye girdim ,2005 atamaları ile atandım ,2005 ten beri memurum ..yüksek puan almak için biraz altyapı lazım ,62den 80 ve üstüne çıkmak için çok ama çok çalışmak lazım ,kısa sürede olacak iş değil .
Bu arada ALLAH bu meslek liselilerin önün kapatanları ıslah etsin ,neyseki düzeldi artık galiba bu durum en son öyle biliyorum.

ay cok alakasız olacak ama konu sahibi ikizler burcu musun? :34::34:

Hayır KOÇ'um :27:

Çalışmaya başlamak için biraz geç kalmışsın canım.Ben ekim ayından beri çalışıyorum ve daha tarih dersine hiç başlayamadım bile.Allah hepimize yardım etsin. İnşallah başarılı oluruz .Ben konuyu çalışıp hemen arkasından test çözüyorum.Test bilgileri oturtuyor.Bu tarihte yapabileceğin şey ayrıntıya girmeden konuların ana,önemli bölümlerini okumak olacaktır.Matematikten de sadece ilk sayfada çıkacak konulara çalışmalısın.Ondalık sayılar,mutlak değer,üslü sayılar,köklü sayılar belki biraz da oran orantı ve işçi problemleri..Kolay gelsin hepimizeeeee ben artık çatlamak üzereyim,sosyal hayat kalmadı ...

:37::37: benimde kesin pertim çıkacak:37::37: Amin canım aminn

Gayet hos kitap evet. Ben bide soru bankasi aldm yani sorular anlatmli icinde kisa kisa konu anlatmlari var ozellikle tarih icin aldm bunda soru cozdm cok hosuma gtti oneriyorum. Data yayinlari.

:23: Bende bi bakim şu dataya o zaman

Modullerimde bunlar. .)

Benimde :18::17:

99 meslek lisesi çıkışlıyım,boğaziçini kazanıcak puanım vardı ama bir işe yaramadı , açıköğretim işletme bitirdim ..83 puanla atandım .
çok çalıştımmı hayır sadece 1 ay genel olarak baktım ama altyapım vardı ,zaten sınıf birincisi idim ,matematiği össde full yapmıştım hem de sözel öğrencisi olmama rağmen.
kpssde matematik çok işime yaradı . mezun olduğum sene 2004 te kpssye girdim ,2005 atamaları ile atandım ,2005 ten beri memurum ..yüksek puan almak için biraz altyapı lazım ,62den 80 ve üstüne çıkmak için çok ama çok çalışmak lazım ,kısa sürede olacak iş değil .
Bu arada ALLAH bu meslek liselilerin önün kapatanları ıslah etsin ,neyseki düzeldi artık galiba bu durum en son öyle biliyorum.

Ne güzel sevindim senin adına , darısı artıkın bizim başımıza :18: Meslk liselerinin durumu hala berbat ki ne berbat , düzeltmek için taşeron ve sertifika işine son vermeleri lazım , meslek lisesini kimseye tavsiye etmem ama düz lise kalktı artık sanırım biraz mecbur oldu gibi bişey :30:

Hayır KOÇ'um :27:

:37::37: benimde kesin pertim çıkacak:37::37: Amin canım aminn

:23: Bende bi bakim şu dataya o zaman

Benimde :18::17:

Ne güzel sevindim senin adına , darısı artıkın bizim başımıza :18: Meslk liselerinin durumu hala berbat ki ne berbat , düzeltmek için taşeron ve sertifika işine son vermeleri lazım , meslek lisesini kimseye tavsiye etmem ama düz lise kalktı artık sanırım biraz mecbur oldu gibi bişey :30:

puan kırmıyorlar ama sanırım değilmi ,artık farklı bölümlere de girme hakkı geldi

puan kırmıyorlar ama sanırım değilmi ,artık farklı bölümlere de girme hakkı geldi

Çok bilgim yok bu konu da ama benim dönemimde farklı bölüme geçişte puan kırma vardı şimdiyle sistem değişmiş olablr ama meslek lisesne biraz daha önem verseler daha iyi olur çünkü öğrenci sayısı 1000 kat daha arttı ve aynı bölümden 1000 lerce öğrebnci her sene mezun olucak ve o bölümden mezun kişilerede iş sahaları genişletilmeli diye düşünüyorum , örn. tıbbi sekreter aslında ülkemzde çok ihtyç duyulan bir meslek ama nereye gitseniz 10 kişi memursa gerisi taşerondan oluşuyor . Benim dayımın kızı süper lise mezunu şuan taşern olrk grdi tbbi skrter olrk çalışıyor.

Günaydın K.K.Hatunları :3:

Bugün KPSS azmi ile uyanmış durumdayım ve kazanmam gerek. Sözlüm Bu sene askere gidiyor ve dönüşünde düğünden önce ev alalım
diyoruz ama hiçbir maddi desteğimiz yok , tabi ki çoğu insanlar gibi bizde ev kredisi çekicez :27:. Sözlüm şuan özelde çalışıyor ve 3250tl maaşı var , askerden gelirse özelde 3000gibi bir maaşla başlayack ama kredi çekeceğimz için sağlam bir iş istiyor o yüzden devlete girecek , haziranda yapılack atamada izmirin açmasını bekliyor 81 puanı ile ve ardından ne olur ne olmaz diye tekrar sınava girecek. Devlete atanırsa 2000tl gibi bir maaş alacak bende özelde çalışıyorum 950tl maaşla çalışıyorum , allah gecinden versin bizim patron yaşlı adam bir ölse ben işsizler sınıfındayım, iş bulmasına bulurum fakat bir bayan olarak düzgün ortamlı iş çok zor oluyor, yani kredi öderken bu gidişle çok sıkıntı çekicez seneler boyunca ve üstüne bir de çocuk
:emir_bebek:olursa karabiber durumu olucak. Eğer bende memurluğu kazanabilirsem 4000tl maaş girecek ve bize rahat rahat yetip üstüne çocuk yapabilirz:65: O yüzden bende KPSS ye hazırlanıcam ama meslk lisesi çıkışlılar az çok beni anlayabilir , temelde o kadar eksiklik var ki dersane bile bunu 1 yıl içinde kapatmaya yardımcı olmuyor, düz liseler hep bir adım önde olduğu için öğretmenlerde direk bodozlama konuya giriyorlar bıkmıştım soru sormaktan artık :25: yani demek istediğim çok eksiklerim var 2010 yılında 62 gibi bir puan almıştım. Kazanmış memurlardan ve KPSS çalışan arkadaşlarımdan yardım almak istiyorum , nası bir sistemle çalıştınız , hangi konulara ağırlık verdiniz ?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum
:54::42: :54:

Bende bu sene hazırlanıyorum önlisanstan ve düğünüm var 2 ay sonra :1: annem benim akıllı kızım 5 sene oldu mezun olalı tam evlenceği sene ne olduysa bi ders aşkı doğdu diyo. :1:

bende ticaret meslekten mezun olup üniv e gittim matematik 0 benimde :50::18:
İhtiyaç yayıncılığın tüm dersler not kitabını aldı nişanlım. türkçe coğrafya tarih e ağırlık verdim matematiği evlenince nişanlım çalıştırcak :16:
bence senin ilk önce alman gereken bir kpss seti. daha sonra yardımcı kaynak antremanlarla matematik adında matematiği öğreten bir kitap var bunuda al. ve son olarak ihtiyacın tüm ders notları kitabı. sistemli bir çalışmayla yapamıcağın bişey yok. :21:

Back
X