• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçim Derdine Düştüm Şimdiden YARDIMMMMM....

Lisans kpss ye bu yıl eklendi bu ders ordan geldi aklıma acaba lise kpss ye de eklendi mi diye :44:

Anladım canım bi bakmak kurcalamk lazım bilgim yok :50:
Rakip mi :27: :27:
Topik iyi fikir canım en azından sıkılıp oflayıp pufladığımızda destek oluruz motive ederiz birbirimizi :1:
Takipteyim :10:

Aynen canım iyi olabilir bizim gibi yeni başlayacklar için :1:

2 ay sonra nişanın varmış,sınav Eylül'de...Yani o hengamenin arasında sınavı kazanman mucize gibi bir şey olur.Ben Türkçe Öğretmenliği mezunuyum,geçen yıl mezun oldum,atanamadım,tekrar hazırlanıyorum.3.sınıftan beri çalışıyorum 2012'de lise düzeyinden girdim,koca yıl çalışmama rağmen 86 puanda takıldım kaldım.Memurluk 95'ten aşağı inmiyor,düşün hizmetli kadrosu 92 ile kapattı Kasım ayında.Düz liseler de bir adım önde değil,emin ol durum aynı meslek liselerdeki gibi....Sözlünüzün puanı 81 lise düzeyinden mi ? Eğer öyleyse zaten mümkün değil o puanla.

Karamsarlığa düşürmek istemem ama ben 3 yıldır emek veriyorum,olursa anca olacak.3 ayda temel yokken ve nişan telaşının içinde zor,sayfalarda imkansız değil demişler de gerçekçi olmakta fayda var.

İşte bi umut belki , çevremden biri 73 puanla tıbbi skrter o da ankaraya girdi , nişan için pek bi koşuştrmamız olmuycak herşy hazır gibi bişey hazırlığım 1hafta içinde olur biter problem değil düğün olmadığı için, sözlüm lisans mezunu 81 ile tüm heryre grebiliyor izm. haricinde tabi en son 83 ile aldı izm. hazranda olack atamada izm. açmasını bekliyor, izm.den başka yere gtmem sonrasında dha çok çalışırım izm.e grerim diyor bakalım kısmet...

İşte bi umut belki , çevremden biri 73 puanla tıbbi skrter o da ankaraya girdi , nişan için pek bi koşuştrmamız olmuycak herşy hazır gibi bişey hazırlığım 1hafta içinde olur biter problem değil düğün olmadığı için, sözlüm lisans mezunu 81 ile tüm heryre grebiliyor izm. haricinde tabi en son 83 ile aldı izm. hazranda olack atamada izm. açmasını bekliyor, izm.den başka yere gtmem sonrasında dha çok çalışırım izm.e grerim diyor bakalım kısmet...

Sağlam torpilin varsa,katiplik falan olabilir.Lise düzeyinden başka türlü zor.Hayattan soğuttu beni bu sınav.:ssz:

Hangi bölümden mezun o ? Düz memurluk en düşük 85'ti o da Iğdır mıydı Ardahan mıydı neydi...Valla büyük konuşmasın,insanın doğduğu değil doyduğu yer vatan...Benim sevgilim de Erzurum'un dağında öğretmenlik yapıyor,ben de neresi olursa yazacağım...:31:

Günaydın K.K.Hatunları :3:

Bugün KPSS azmi ile uyanmış durumdayım ve kazanmam gerek. Sözlüm Bu sene askere gidiyor ve dönüşünde düğünden önce ev alalım
diyoruz ama hiçbir maddi desteğimiz yok , tabi ki çoğu insanlar gibi bizde ev kredisi çekicez :27:. Sözlüm şuan özelde çalışıyor ve 3250tl maaşı var , askerden gelirse özelde 3000gibi bir maaşla başlayack ama kredi çekeceğimz için sağlam bir iş istiyor o yüzden devlete girecek , haziranda yapılack atamada izmirin açmasını bekliyor 81 puanı ile ve ardından ne olur ne olmaz diye tekrar sınava girecek. Devlete atanırsa 2000tl gibi bir maaş alacak bende özelde çalışıyorum 950tl maaşla çalışıyorum , allah gecinden versin bizim patron yaşlı adam bir ölse ben işsizler sınıfındayım, iş bulmasına bulurum fakat bir bayan olarak düzgün ortamlı iş çok zor oluyor, yani kredi öderken bu gidişle çok sıkıntı çekicez seneler boyunca ve üstüne bir de çocuk
:emir_bebek:olursa karabiber durumu olucak. Eğer bende memurluğu kazanabilirsem 4000tl maaş girecek ve bize rahat rahat yetip üstüne çocuk yapabilirz:65: O yüzden bende KPSS ye hazırlanıcam ama meslk lisesi çıkışlılar az çok beni anlayabilir , temelde o kadar eksiklik var ki dersane bile bunu 1 yıl içinde kapatmaya yardımcı olmuyor, düz liseler hep bir adım önde olduğu için öğretmenlerde direk bodozlama konuya giriyorlar bıkmıştım soru sormaktan artık :25: yani demek istediğim çok eksiklerim var 2010 yılında 62 gibi bir puan almıştım. Kazanmış memurlardan ve KPSS çalışan arkadaşlarımdan yardım almak istiyorum , nası bir sistemle çalıştınız , hangi konulara ağırlık verdiniz ?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum
:54::42: :54:

Umudunu hiçbir zaman kaybetme canım,lise kpss de düz lise mezunları önde değil aslında düz lise mezunları 90-95 leri garantilemesi gerek atanması için ama meslek lisesi mezunu ögrenciler 75-80 lerle atanıyor 62 puan çekmişsin biraz daha gayret etsen 75 civarı çekersin sınavdan hem meslek lisesi mezunusun atanman kolay olabilir umudunu kaybetme.:21::21:

Ay inşallah inşallahhh :52::52::52:

Bende tercih yaptım kocatepe ünv. insan kaynakları çıktı ama dedim ki ya 2 yıl 4yıllıkları işsiz napçam dedim gitmedim , açköğretim laborn ve vtrner teknkerliği yazıldm neyse snra baktım çok tırt uğrş istio yani bitiren kişinin bi sıfatı olmuo yarım bıraktım , tutturdum bulgarstana gtçem fizyoterapist olcam diye annem demez mi hakkımı helall etmem gidersn diye neymş ben çok hasta oluomuşm orda bna km bakçakmış:1: en sonda dedim korece tercümanlığı + kpss belki işime yarar :52: Aslında çok iyi bir liseden çıkmışsın keşke bir daha hazırlnp ünv. girseydin ya
:44:
Kpss için bölüm önemli değil ki boşver sıfatı falan düz memur alıyorlar tek kodla. Misal üni de masa başı memursun.
Ben zaten mühendislik okuyorum okulu uzattım biraz zamanında bitmicek. E bu arada yaş geciyo işe atılmak lazım hiç değilse dısarıdan bitireyim de memr olayım.
Şöyle bi hesap yaptım o zaman okulun bitmesine 3 sene var ben bu arada 2 senelik bitiririm dışardan ve atanırım. Bir senede maaşımı alırım aylık 2000 tl den 24 bin yapar onlada ya araba alırım ya da ceyiz alırım diyordum ki aşık oldum araba hayal
şimdi atanır atanmaz sözüm var

Sağlam torpilin varsa,katiplik falan olabilir.Lise düzeyinden başka türlü zor.Hayattan soğuttu beni bu sınav.:ssz:

Hangi bölümden mezun o ? Düz memurluk en düşük 85'ti o da Iğdır mıydı Ardahan mıydı neydi...Valla büyük konuşmasın,insanın doğduğu değil doyduğu yer vatan...Benim sevgilim de Erzurum'un dağında öğretmenlik yapıyor,ben de neresi olursa yazacağım...:31:

Torpille bir yere girip çalışan insanların haklarına girmekten yana değilm , aydn dğnın izm.hukuk mşavrinin yanında çlışıyorm aslnda sözü geçen biri ama işte içim el vermez , kendi çabalarımla bir yere varmk beni çok mutlu edick. Fzytrpist canım onlarda o kadar yüksek dğil aslında yerleşebiliyor ama izm.e tutmadı puanı , izm.de en fazla her kadro 5 tane açıo en son 1 kişi aldı o yzden puanları hiç düşmüyor , bakalım nasip artık , bende kazansam keşke de türkyenin heryerne gtmye razı olanlardnım :18:

Umudunu hiçbir zaman kaybetme canım,lise kpss de düz lise mezunları önde değil aslında düz lise mezunları 90-95 leri garantilemesi gerek atanması için ama meslek lisesi mezunu ögrenciler 75-80 lerle atanıyor 62 puan çekmişsin biraz daha gayret etsen 75 civarı çekersin sınavdan hem meslek lisesi mezunusun atanman kolay olabilir umudunu kaybetme.:21::21:

Teşekkür ederimmm , inşallah canım inşallah :26:

Torpille bir yere girip çalışan insanların haklarına girmekten yana değilm , aydn dğnın izm.hukuk mşavrinin yanında çlışıyorm aslnda sözü geçen biri ama işte içim el vermez , kendi çabalarımla bir yere varmk beni çok mutlu edick. Fzytrpist canım onlarda o kadar yüksek dğil aslında yerleşebiliyor ama izm.e tutmadı puanı , izm.de en fazla her kadro 5 tane açıo en son 1 kişi aldı o yzden puanları hiç düşmüyor , bakalım nasip artık , bende kazansam keşke de türkyenin heryerne gtmye razı olanlardnım :18:

Teşekkür ederimmm , inşallah canım inşallah :26:

Bölümü güzelmiş bak onun,ama beklemesin bence.Burası Türkiye,her gün başka terane çıkarıyor.Yazsın çevre illeri,gelir illa ki biri...:7::34:

Valla canım sana şunu diyeyim.Bizim üst komşunun oğlu ziraat mühendisi,58 puanla,torpille memur oldu.Ben lisans düzeyinden 84 ile evde bekliyorum.Kim kimin hakkını yiyor ? Kaldı ki o barajı bile geçememişti.:ssz: Sağlam torpille oluyor.70'i geç,sonrasını halledebiliyorsan yaptır derim.İşsizlik çok berbat.

Bölümü güzelmiş bak onun,ama beklemesin bence.Burası Türkiye,her gün başka terane çıkarıyor.Yazsın çevre illeri,gelir illa ki biri...:7::34:

Valla canım sana şunu diyeyim.Bizim üst komşunun oğlu ziraat mühendisi,58 puanla,torpille memur oldu.Ben lisans düzeyinden 84 ile evde bekliyorum.Kim kimin hakkını yiyor ? Kaldı ki o barajı bile geçememişti.:ssz: Sağlam torpille oluyor.70'i geç,sonrasını halledebiliyorsan yaptır derim.İşsizlik çok berbat.

İşte izmirden başka yeri yazmıyor , üniverste hastaneleri kolay kolay göndermiyor , ablaları var senelerdr gurbette bir türlü gelemediler izm.e o yüzden annesni babasnı brkmak istemiyor sende sizinklerden uzaklaşınca sıyırırsın olmaz diyor:1:
Biliyorum onu bi tanıdığımn babası Xpartinin ilçe başkanlığını yapıyor , diyor ki bana 1.de yüksek puanlılar 2.de yüksek puanlılar gryor 3.de babama telefon gelyr şuu kadroda şu boşluk var barajı aşmış tanıdığınız varsa gönderin diyorlarmış:1: Xhastanede staj yaptım 9ay bana diyorlar ki bul Xpartiden milletvekili gel başla ve hepside o sayede yda o insanlara para vererek oraya girmiş 1tanesi mülakata tabir tutulmamş düşün artık :31:

Back