• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceleri çok terleyen erkek, koku nasıl temizlenir?

Yazın klima çözüm evet amakışın?Eşim kışında çok terliyor.Yanındakinide düşünmek lazım.Bizde vaziyet 7 yıldır aynı yatak hep kokuyor ve ıslak.

Kan değerlerine baktirdiniz mi canım belki sağlık sorunu vardır... Kışın ince örtü kullansa bile terliyor mu?

Benim de eşimde 5 vakit abdest alır akşamları duş ve her gün günlük giyinir ayağının koktugunu bilemem ama yazın kafası gece terler kokuyor oda .Yatağa alez kullanıyorum yastık içinde sık sık yıkıyorum birde kafa yastığına iki kat havlu koyuyor kendisi ama yazın kafa less gibi sucuk oluyor

Bizde de aynı sorun var. Şöyle bir kısmı çözüm buldum. Jelli serin tutan yastıklar var. Fiyatları biraz fazla ama terleme olayını ciddi ölçüde azalttı (eşim de en çok terleyen bölgeler sırt, ense ve kafa).

Erkeklerin ter kokularının kadınların cinsel isteğini arttırdığını duymuştum ve ben de yaşadım bu durumu
Abartmayın yani ter içinde kalmasın tabi devamlı :deli:

Bazı insanlarda genetik maalesef benim babam da öyle annem her hafta yatak yorgan ne varsa yıkar. Hatta benim tarafım temiz babanın tarafına sineklet üşüşüyor der. Bence bir check up yaptırsın aşırı terleme normal değil

Çok teşekkür ederim yorumlar için. Telefonda olduğum için alıntalamadan cevap vereyim.

- Alez ne diye baktım (yurtdışında yaşıyorum, hiç duymadım daha önce), yatağın üstüne serilen örtüymüş. Fotoğraf ekledim. Oradaki sistem var yatakta, kalın sert döşek, üstünde hafızalı sünger döşek (memory foam mattress adı) ve onun üstünde de ince örtü var. Alez o herhalde.

İnce örtüyü ve ve ince döşeğin kılıfını yıkıyorum şimdi ama sünger de kokuyor gibi. İnternetten baktım bu hafızalı döşekler kokuyormuş. :KK43:

Klima olayı da ilgisi yok, yaz kış terliyor. Gün içinde abartı bir teri yok ama uyuyunca terliyor. Gün içinde yatıp uyursa o zaman da terliyor yani. Çarşaf yıkamaktan canım çıktı.
Merhaba çok yoğun olmasada benim eşimde terliyor uyurken.Yaşadığınız yerde bulabilirmisiniz bilmiyorum.Size şiddetle yataşın (enza home)yatak ve yastık alezini tavsiye ediyorum.Alezin içi naylon dışı pamuklu ve üzerine çarşaf yastığada kılıf geçirdiğiniz için dolayısıyla terletmiyor.Makineye atıp yıkıyorsunuz mis.Ne yatağa ne de yastığa hiçbirşey geçmiyor kokuda olmuyor.

Erkeklerin ter kokularının kadınların cinsel isteğini arttırdığını duymuştum ve ben de yaşadım bu durumu
Abartmayın yani ter içinde kalmasın tabi devamlı :deli:
:kusmuk:

O ne yaa, ter kokusu cinsel isteği arttırmak bir yana, olan isteği de öldürür bende. Kilit vururum dükkanao_O

Eşimde sık sık duş alir teri de çok kötü kokmaz ama geceleri kafasi cok terliyor yastık su gibi oluyor. Alez kullanıyorum kılıfını sık sık degistiriyorum. Bir de yastığı gün ışığında havalandırın koku yapmaz o zaman. Yastığı da yıkanabilir olsun arada yıkayın. Benim yaptıklarım bunlar.

Yıkanabilen yastıklar pek ergonomik olmuyor. Rahat edemedik. Yastıkta Alez denen beyaz kılıf var bir de normal yastık kılıfı kullanıyoruz.

Bir sağlık sıkıntısı olabilir. Doktora gitmesini önerseniz?
Olabilir aslında belki bir kan tahlili mantıklı olabilir. Konuşurum. Hep böyleymiş gerçi. Hani sonradan çıkan bir şey değil.

Merhaba eşim ünlü bir yatak firmasının bayisiydi.
Sevgiliniz gün içinde terlemiyorsa sorun memory foam da olabilir. İki tip visko ürün dönüyor piyasada birisi gerçekten çok terletir. Diğeri yani kaliteli olan da terletir zaten ama diğeri kadar değil. Visko ped şeklindeyse ve yataktan bağımsız ise onu çıkarıp deneyin birkaç gece olur mu?
Ben de ped şeklinde değil ama visko yatak kullanıyorum çevremizde çoğu kişi de bizden ürün aldı bu sorunlar pek olmadı. İnternette okursanız kalitesiz viskolar ile ilgili yazılar bulursunuz

Bu memory foam olayına detaylı bakıcam. Zaten yeni yatak almaya niyetim vardı. Ondan sordum biraz da aslında. Yeni yatak alınca o da koksun istemiyorum.

Yastik alezi şöyle bir şey;

8696048343111_1_org.jpg

Çok çok teşekkür ederim. Bende var bundan yastıkların ve döşeğin üstünde, adını bilmiyormuşum. :)

Bizde de aynı sorun var. Şöyle bir kısmı çözüm buldum. Jelli serin tutan yastıklar var. Fiyatları biraz fazla ama terleme olayını ciddi ölçüde azalttı (eşim de en çok terleyen bölgeler sırt, ense ve kafa).

Bunu hiç duymamıştım, bir bakayım. Bulurum umarım.

Uyku sirasinda yalnizca baş bölgesinde asiri terleme boyun fıtığı belirtisi olabiliyor.

Sırtında sorun var zaten. Onla ilgilidir belki. :/

Sampuan ve dus jeline ve yataklari yikadiginiz deterjana karbonat ilave edin.

Ayak kokusuna bile faydalı diyorlar.

Sizin hassasiyetinize uyar mi bilmesem de bi deneyebilirsiniz.

Eti çok yiyenin ten kokusu ağır olur derler.

Rahatsizlik da olabilir.

Bi enistemizin sadece belden yukarısı terliyordu Koah hastası olduğunu öğrendi.

Merhaba çok yoğun olmasada benim eşimde terliyor uyurken.Yaşadığınız yerde bulabilirmisiniz bilmiyorum.Size şiddetle yataşın (enza home)yatak ve yastık alezini tavsiye ediyorum.Alezin içi naylon dışı pamuklu ve üzerine çarşaf yastığada kılıf geçirdiğiniz için dolayısıyla terletmiyor.Makineye atıp yıkıyorsunuz mis.Ne yatağa ne de yastığa hiçbirşey geçmiyor kokuda olmuyor.

Buna bakayım bir. Burada bulamazsam da yakında geliyorum Türkiye’ye ziyaret için, o zaman yastık kılıfını alırım. Taşımak zor olmaz. Çok teşekkür ederim.

Paket yaylı yataklar ve jel yastıklar kullanabilirsiniz. Jel yastığı iyi kalite alma durumunuz yoksa almayın daha kötü olur.

Doktora gitmeyi düşünmedi mi hiç ?

Yani hep böyle olduğundan ona sorun gibi gelmemiş. Burnu da çok koku almıyor zaten. Ben rahatsız olmasam onun dert ettiği bir şey değil. Her gün yıkanıp temizleniyor sabah. Aktif sporcu bir de bir sağlık sorunu yok. Yine de bir kan tahlili iyi olabilir gibi.

Buna bakayım bir. Burada bulamazsam da yakında geliyorum Türkiye’ye ziyaret için, o zaman yastık kılıfını alırım. Taşımak zor olmaz. Çok teşekkür ederim.
Rica ederim.Birde yatak alezinin şahane bir özelliği var.Normal alezler çarşafı çok fazla hareket ettirip kaydırıyorLastikli çarşaf kullanmak zorunda kalıyordum..Bunun dokusundan dolayı çarşaf yapışıyor ve hiç kaymıyor.Birde tavsiyem yastık için olanı yedekli almanız.Biri yıkanırken diğerini kullanabilmek için.

Matrasayi hafif nemlendirinve üstüne toz gibi karbonat kondurun. En az 3 saat bekletin ve elektrikli süpürge ile cekin (firca ile almak da mümkün o ama daha zor).

Yani hep böyle olduğundan ona sorun gibi gelmemiş. Burnu da çok koku almıyor zaten. Ben rahatsız olmasam onun dert ettiği bir şey değil. Her gün yıkanıp temizleniyor sabah. Aktif sporcu bir de bir sağlık sorunu yok. Yine de bir kan tahlili iyi olabilir gibi.

Tam bilmiyorum ama bu terleme bazı hormonlardan dolayı oluyormuş

Back
X