• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceleri çok terleyen erkek, koku nasıl temizlenir?

Eksi_Elma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
773
2.145
113
Evet, büyük bir dert değil belki ama aktif bir sorunum. Erkek arkadaşım (birlikte yaşıyoruz) çok temiz, her gün en az 1 kere gerekirse daha çok duş alır, kıyafetlerini temiz giyer, kendisi yıkar ama uyuyunca çok terliyor.

Teri taa döşeklere kadar geçiyor. Nevresimleri yıkamak da çare değil. Şimdi yatak kılıfını, yastık kılıfını, üstündeki koruyucuyu her şeyi çıkardım ama alttaki sünger bile kokmuş biraz.

Benim burnum çok hassas, mutsuz oluyorum koku alınca. Hayatım boyunca da hiç yatağımın koktuğunu bilmem. Böyle sorun yaşayan var mı? Nasıl bir düzeniniz var yatak ve çarşaf için?

Evet, büyük bir dert değil belki ama aktif bir sorunum. Erkek arkadaşım (birlikte yaşıyoruz) çok temiz, her gün en az 1 kere gerekirse daha çok duş alır, kıyafetlerini temiz giyer, kendisi yıkar ama uyuyunca çok terliyor.

Teri taa döşeklere kadar geçiyor. Nevresimleri yıkamak da çare değil. Şimdi yatak kılıfını, yastık kılıfını, üstündeki koruyucuyu her şeyi çıkardım ama alttaki sünger bile kokmuş biraz.

Benim burnum çok hassas, mutsuz oluyorum koku alınca. Hayatım boyunca da hiç yatağımın koktuğunu bilmem. Böyle sorun yaşayan var mı? Nasıl bir düzeniniz var yatak ve çarşaf için?
Sadece geceleri mi terliyor yoksa normal gun icerisinde de terliyor mu tiroid ve seker olabilir,birde gece uyudugunda tuvalete kalkiyor mu tuvaleti geldigi halde kalkmiyorsa buda terlemeye neden olabilir.

Alezler sıvı geçirmiyor iyi hoş falan da daha çok terletiyor insanı. Ben de oğlumun çarşafının altına bizim çarşafı 8 kat falan yaptım da serdim. Çıkarıp çıkarıp yıkıyorum. Oğlum 13.5 aylık ve çok terliyor, zaten tatil bölgesindeyiz. Havalar acayip sıcak.

yastıkları makıneye atıp yıkayabılırsın .
Yatak içinde yerınde temızleme yapan şirketler var onları arayabılırsın .
6 yıldır eşimde aynı .
Kış yaz farketmez . Sucuk gibi terler. Her gun banyo olur. Sürekli abdest alan biri zaten temızlıgınden hiçbir kuşkum yok .
Ama dayıları falan böyle genetik ..

Arkadaşlar alez önerisi getirmişsiniz ama ben alez serdigim zaman terlemeyi arttırıyor genelde. Pamuklu tercih etsem de daha çok terletiyor..

Alez kullan alez daha cok terletiyor denmis ama direk alezin ustune yatilmaz ustune carsaf serersiniz gerekirse iki tane

Çok teşekkür ederim yorumlar için. Telefonda olduğum için alıntalamadan cevap vereyim.

- Alez ne diye baktım (yurtdışında yaşıyorum, hiç duymadım daha önce), yatağın üstüne serilen örtüymüş. Fotoğraf ekledim. Oradaki sistem var yatakta, kalın sert döşek, üstünde hafızalı sünger döşek (memory foam mattress adı) ve onun üstünde de ince örtü var. Alez o herhalde.

İnce örtüyü ve ve ince döşeğin kılıfını yıkıyorum şimdi ama sünger de kokuyor gibi. İnternetten baktım bu hafızalı döşekler kokuyormuş. :(

Klima olayı da ilgisi yok, yaz kış terliyor. Gün içinde abartı bir teri yok ama uyuyunca terliyor. Gün içinde yatıp uyursa o zaman da terliyor yani. Çarşaf yıkamaktan canım çıktı.

Eklentiler

• A62829E7-E2AF-41E2-8C48-0F37ED116E31.webp
    A62829E7-E2AF-41E2-8C48-0F37ED116E31.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 538
Benim sevgilim de öyle. Duş alırken bile terler. Günde 3 kere duş aldığı oluyor. Çıkar yine kıyafetler ter içinde. Gece sürekli klima açık uyuyoruz. Odanın içi bozdolabı gibi oluyor artık. En iyi çözüm de bu maalesef.

Eşimde sık sık duş alir teri de çok kötü kokmaz ama geceleri kafasi cok terliyor yastık su gibi oluyor. Alez kullanıyorum kılıfını sık sık degistiriyorum. Bir de yastığı gün ışığında havalandırın koku yapmaz o zaman. Yastığı da yıkanabilir olsun arada yıkayın. Benim yaptıklarım bunlar.

Çok teşekkür ederim yorumlar için. Telefonda olduğum için alıntalamadan cevap vereyim.

- Alez ne diye baktım (yurtdışında yaşıyorum, hiç duymadım daha önce), yatağın üstüne serilen örtüymüş. Fotoğraf ekledim. Oradaki sistem var yatakta, kalın sert döşek, üstünde hafızalı sünger döşek (memory foam mattress adı) ve onun üstünde de ince örtü var. Alez o herhalde.

İnce örtüyü ve ve ince döşeğin kılıfını yıkıyorum şimdi ama sünger de kokuyor gibi. İnternetten baktım bu hafızalı döşekler kokuyormuş. :KK43:

Klima olayı da ilgisi yok, yaz kış terliyor. Gün içinde abartı bir teri yok ama uyuyunca terliyor. Gün içinde yatıp uyursa o zaman da terliyor yani. Çarşaf yıkamaktan canım çıktı.
Merhaba eşim ünlü bir yatak firmasının bayisiydi.
Sevgiliniz gün içinde terlemiyorsa sorun memory foam da olabilir. İki tip visko ürün dönüyor piyasada birisi gerçekten çok terletir. Diğeri yani kaliteli olan da terletir zaten ama diğeri kadar değil. Visko ped şeklindeyse ve yataktan bağımsız ise onu çıkarıp deneyin birkaç gece olur mu?
Ben de ped şeklinde değil ama visko yatak kullanıyorum çevremizde çoğu kişi de bizden ürün aldı bu sorunlar pek olmadı. İnternette okursanız kalitesiz viskolar ile ilgili yazılar bulursunuz

Memory foam ile alakali olabilir. Benim nişanlımin kendi yatağı visko memory foam di. Aşırı terletiyordu. Yastik... döşek sari oluyordu sanki üstüne çiş yapılmış gibi. Dösekleri değiştirdim şimdi rahatız

Bizde de aynı problem vardı .Kullandığım alez terletmiyor ,yatağa da herhangi bir koku geçmiyor.Rahatlığından ötürü çok araştırmıştım hepimizin bildiği ilk akla gelen büyük zincir otelin yataklarını hangi firma yapıyor diye sonunda buldum Ve aynı markanın yine onlar için ürettiği Alezi aldım.Öyle faiş bir fiyatıda yok .

Benim eşimde çok aşırı terler carsaf yastik sırılsıklam .Öyle ki Her gece 6 7 tişört değiştiğini bilirim .hergun yastık kılıfı mutlaka degisir zaten. Biraz genetikte bu durum cocuklarimda ayni..Cozum sunan biri olursa bende alabilirim .

Back
X