• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi geceleri çok acıkıyorum annecim lütfen çözüm bul:)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tery06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
56
0
96
Rusya
evet kızım 6 aylık geceleri 6 defa emmek için kalkıyoruz hem bebişim çok yoruluyor hem ben bu beim ilk bebişim biraz tecrübesizim malum etraftada bi sürü laf yani ben şimdi ne zaman anne sütü vericem ne zaman meyve püresi ne zaman kaşık maması bi de kaşık maması dediğiniz şey aptamilin toz bi mAması var o mu ben yurt dışındayım kimse yok yanımda bana destek olacak ama burda türkiyedeki herşeyi bulabiliyorz yardım edin lütfennn kızım çok açç:)

cnm geceleri tok tutması ve sık uyanmaması için yatırmadan önce kendin muhallebi yapabilirsin yada bence daha iyisi seninde dediğin kaşık mamaları. aptamilin sütlü pirinçli yada gece tahılları diye bi tane var çeşit çok kaşık mamalarında. toz halinde oluyor sulandırarak kıvam veriyorsun.

benim oğlum da 5 aylık geceleri bazen saat başı bazen de 2 saatte bir acıkıyor. ama uyanmıyor, ben uyanıp kalkıyorum. o uykusunda emip sonra uyumaya devam ediyor. muhtemelen uzun süre de bu şekilde devam edicez. ama 10 dakikada bir de uyansam yatırırken muhallebi vermeyi düşünmüyorum. çünkü muhallebinin boş kalori olduğunu düşünüyorum.

benim oğlum da 5 aylık geceleri bazen saat başı bazen de 2 saatte bir acıkıyor. ama uyanmıyor, ben uyanıp kalkıyorum. o uykusunda emip sonra uyumaya devam ediyor. muhtemelen uzun süre de bu şekilde devam edicez. ama 10 dakikada bir de uyansam yatırırken muhallebi vermeyi düşünmüyorum. çünkü muhallebinin boş kalori olduğunu düşünüyorum.
öncelikle mesajın için teşekkürler :) benim malesef sütüm hep azdı ama kilosu yerinde kızımın ancak artık hiç yetmiyor sütüm çok çok olsa ben de razıyım 10 dk da bir uyanmaya ama zaten nereye kadar sadece anne sütü :)

cnm geceleri tok tutması ve sık uyanmaması için yatırmadan önce kendin muhallebi yapabilirsin yada bence daha iyisi seninde dediğin kaşık mamaları. aptamilin sütlü pirinçli yada gece tahılları diye bi tane var çeşit çok kaşık mamalarında. toz halinde oluyor sulandırarak kıvam veriyorsun.
canım cok saol bugun milupanın tahıllı kaşık maması var gece diye yazıyor üstünde ondan aldım bakalım deneyeceğim inşallah doğru bir şey yapıyorumdur çünkü içinde katkı maddesi vardır diye vermek istemiyorum pek neden pimpirikliyiz biz anneler bu kadar ya:)

öncelikle mesajın için teşekkürler :) benim malesef sütüm hep azdı ama kilosu yerinde kızımın ancak artık hiç yetmiyor sütüm çok çok olsa ben de razıyım 10 dk da bir uyanmaya ama zaten nereye kadar sadece anne sütü :)

rica ederim:) sadece anne sütü değil, tabi ek gıda alacak, ben zaten yavaş yavaş başladım da, ben gece yatmadan önce verilen muhallebiyi diyorum, onun yerine işte tahıllı mamalar verilebilir. ben de paketli şeyler kullanmaya pek sıcak bakmadığım için bu ara onu araştırıyorum işte, evde tahıllı mamayı nasıl hazırlayabiliriz diye. içindeki tahıllar ve meyvelerle kendimiz hazırlayabiliriz sanırım. kolay gelsin.

evet kızım 6 aylık geceleri 6 defa emmek için kalkıyoruz hem bebişim çok yoruluyor hem ben bu beim ilk bebişim biraz tecrübesizim malum etraftada bi sürü laf yani ben şimdi ne zaman anne sütü vericem ne zaman meyve püresi ne zaman kaşık maması bi de kaşık maması dediğiniz şey aptamilin toz bi mAması var o mu ben yurt dışındayım kimse yok yanımda bana destek olacak ama burda türkiyedeki herşeyi bulabiliyorz yardım edin lütfennn kızım çok açç:)

Annesi, bebeğini yatırmadan önce 1 porsion katı mama verebilirsin.
Yurtdışından olduğuna göre sana Milupa elmalı brei vermeni öneririm.
Tadı çok güzel ve içinde bol miktarda tahıl bulunur. Tok tutar.
Eğer bebeğin biberonla mama içiyorsa, brei'i biberonla verebilirsin.
Unutmamak lazım ki yemek kadar bebeğin uykuya da ihtiyacı vardır. Büyüme hormonu uyürken üretilir.
Uykunuzu bölündükten sonra ne bebeğin dinleniyor ne de sen süt depolayabiliyorsun.
Evde yapılan tahıl mamalara pek sıcak bakmıyorum ben.
Neticede köyde yaşamıyoruz, marketten alınan tahılar bir çok kimyasal işlemden geçiyor. (decortication)
Bebek mamaları bebeklere hitap ettiği için içindekileri daha az envaziv işlemlere tabi tutulur.
Sağlıcakla kalın.

benimde oglu 5 bucuk aylık bende gece 2 saatte bir bazen saatbaşı uyanıyorum üstelik gece muhallebi yediği halde !!! Galiba benim oglum obur :) tahıllı muhallebiyi denersen banada tecrübelerini aktarmanı isterim belki tahıllı muhallebi yerse daha cok uyur 1 ay sonra işe başlayacagım böyle olursak ben nasıl yetişeceğim herseye bilmiyorum

bence gece acıktıkları için değil bizim kokumuzu almak için kucak istedikleri için uyanıyorlar keyifçiler yani...benim bebeğimde 7 aylık oldu gece muhallebi yerse ki çok zor mama yiyiyor o zamanda uyanıyor emerken tıkanıyor o derece oldugu zamanlarda bile yatırıyorum 1 saat sonra uyanıyoruz

Bence de kokumuzu almak için uyanıyolar bazen korkuyo bazen gecenin bi yarısı aklına bi oyun geliyo onu denemek istiyo falan:)

Back