Gece yatmaz gündüz kalkmaz...

masalgibi1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2017
84
49
3
28
Merhabalar :))

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum 21 yaşımdayım ilk bebeğim sıfır tecrübe yani etrafımda bebek büyüten olmadı... Hamilelik dönemim ve doğumum olmak üzere geçen tüm zamanı yalnız geçirdim (eşimin yardımıyla ) şuana kadar ciddi bir sorun yaşamadım ( bir kez düşürmüştüm onu saymazsak :) )

Asıl konuya gelicem bebeğim 3 aylık gece uyumuyor sabah 9 gibi uyuyor akşam 5 e kadar uyanmıyor ve durum böyle olunca Benim de tüm düzenim alt üst oluyor ev işi vs bunları eşimin yardımıyla hallediyorum fakat kızımın uyuduğu süreçte bende uyuyor oluyorum ve uyandığımda hava kararmak üzere oluyor gün ışığı göremez oldum bu uyku sorunu nasıl yenilir yardımınıza ihtiyacım var neler denedim yok gündüz sadece iki saat uyutabiliyorum

Son düzenleme:
Nekadarlik kiziniz. Inanin yapacak pek bisey yok bu uyku düzenine. Benim oglumda aynii gece yatmaz gündüz uyartmasam aksama kadar uyur. Mecbur zorla kaldiriyorum 1saat sonra. 3yasina girecek bu arada bnmki. 3senedir tek birgece hatirlamiyorumki uyanmadan uyudugumu. Herseyi denedim gündüz uyutmamayida denedim. Istedigi kadar uykusunu alsin bellki uyur dedim oda olmadi artik akisina biraktim. Cok yorgunum gözalti morluklarimla yasamaya calisiyorum

Benim ki küçük henüz 3 aylık bilmiyorum belki de normal bir durum ama çok zorlu geçiyor

gündüz 8saat uyursa gece uyumaması normal canım. Uyku eğitimi vermen, gece gündüzü öğretmen şart. Ne olursa olsun gündüz iki saatten fazla uyutmamaya çalış. Akşam 10’da tüm ışıkları kapat ve onu uyaracak herşeyi ortadan kaldır. Koy yatağına, saçlarını severek, sırtına hafif masajlar yaparak arada pış pışlayarak uykuya dalmasını sağla ve gece uykusuna dalmadan karnının iyice tok olduğundan emin ol. İlk bi hafta zor olur belki ama alıştığı zaman çok rahatlarsın.

Çok güzel yanıt vermişsiniz çok teşekkür ederim ama kaç aylık olduğunu şimdi belirttim 3 aylık henüz bu etkili olur mu bilmiyorum

Ah ah büyüyecekte bende nefes alıcam desene bu daha yıllarca sürecek :)
Valla okadar zorki bazen oluyor gözlerim yaniyor alev alev uykusuzluktan düsünün. Tarifi yok uykusuzluk gercekten zormus. Oglumdan sonra 2.cocugu sirf bu yüzden düsünmüyorum. Allah yardim etsin

Çok güzel yanıt vermişsiniz çok teşekkür ederim ama kaç aylık olduğunu şimdi belirttim 3 aylık henüz bu etkili olur mu bilmiyorum
Dediğim gibi canım, geceyi gündüzü ayırt ettiği zaman rahatlarsın, uyumak istediği zaman uyut ama çok bütün günü uykuda geçirmesine izin verme. uyanmak istemeyebilir, ayaklarının altını ılık suyla silince ya da altını açınca mutlaka uyanır.. üç aylık bebeği oyalamak zordur sürekli kucakta durmak isterler max üç saatte bi uykuları gelir ama bi kaç ay sonra alışır.

Valla okadar zorki bazen oluyor gözlerim yaniyor alev alev uykusuzluktan düsünün. Tarifi yok uykusuzluk gercekten zormus. Oglumdan sonra 2.cocugu sirf bu yüzden düsünmüyorum. Allah yardim etsin
Amin teşekkürler... ben yalnız büyüdüm abim falanda var ama onlarla pek vakit geçirebildim sayılmaz 18 yasımda ailemden ayrıldım hep kendimle ilgilendim kendim için bişeyler yaptım kendimden başka sorumluluğum olmadı belki de bu yüzden bu kadar zorlanıyor olmam tek şansım eşim o olmasa yada anlayışsız biri olsa kahrolurdum kendimi çok eleştiriyorum bu konuda eşime nazaran daha eksik kaldığımı düşünüyorum...

İnşallah alışır çünkü şuan kırkı çıkana kadar bir huysuzluk evresi olur ya aynı o şekilde huysuzluk yapıyor

Gecesiyle gündüzünü şaşirmiş o annesi uuu öperim ben onun minnacik ayaklarindan
Bazen olurmus bu durum
Gunduz perdeleri iyice açiñ işik görşun
Aksam da uyku vaktin de ayri bi odaya geçin içeri karanlik olsun ve karanlikta uyumaya alissin. (Büyume hormonu karanlikta salginalir unutmayin)
Zamanla alişir

Neyle besleniyor peki.. mama mi meme mi..
Eger mamaysa belki de cok agir geliyordur mamasi ona, saatlerce uyumasi cunku normal degil ki nihayetinde acikip uyanmasi lazim. Yada belki gunduz beslemiyorsan ondan dolayi agirlik hissetmeyp uyuyordur. Gece tika basa yemis oluyorsa ondan da uyumuyordur.
Peki gece uyumayip ne yapiyor? Agliyor mu hep?yada oyun mu oynamak istiyor,besigine koysan daha kalkamaz mesela aglamiyorsa birak dursun orda sen de uyu.. olmaz mi?

Nasil yani? Hic mi altini degismiyo acikmiyo? Eger uyanmiyosa senin uyandirman gerekiyo onun uyanmasi gerek sut icmesi icin... benim bebegim oyle araliksiz cok uyumaz ama 4 saati gecmemesi lazim.. gerci senin bebeginden kucuk benimki..ama bu bir kisir dongu bunu degistirmen gerek..

Ay o nasıl bir uyumakmış öyle gündüz. Yavaş yavaş esnetin bence. Uyandırın 1.5-2 saatte bir. Son raddeye kadar da uyutmayın. Hava aldırın. Egzersız yaptırın. Dans edin. Yüzüne dokunarak oynayın. 2-3 saat rahat idare eder diye düşünüyorum. Böyle böyle düzene girer. Akşamda maksimum 20.00 da uyutun. 3 aylık olduğundan beri kızım 8de yatar. Hiç değişmedi. Görmezden gelmeyin bu durumu.

Kendini eksik düsünme erkekler cocuk konusundA sanki brz daha sabirli. Bnm esim sabah isde aksam geldiginde banada cok yardim ediyor. Cok sükür.

3 aylık olmuş artık gece ve gündüzü ayırt etmeyi öğrenmesi lazım ilerde çok zorlanırsınız. gündüz uyutmayın gece de ışıkları karartıp sessiz ortamda uyuyana kdr durun. 1 haftaya alışır.

bu hafta sonu geçti ama eşinizin izinli olduğu günde gece o baksın siz uyuyun

sonra ertesi gün eşiniz uyusun siz bebeği uyutmayın ama

yani makul gündüz uykusunu aşmasın

gün boyu uyumasın

gece olunca mecburen uyuyacak uyumasa da o gece de idare edeceksiniz artık

sonraki gün de gündüz full uyumayıp uyutulup uyandırılacak

yavaşça alışacak

İyi de bebeğin gece gündüz olayını şaşırmış, senin sayende:):)
Ona gece gündüz kavramlarını öğretmen lazım, yoksa zombi gibi dikilirsin tüm gece.
Öncelikle yavaş yavaş gündüz uykusunu azaltacaksın gerekiyorsa iki saatten sonra uyandır gündüz değil gece uyumayı öğrensin, uyanınca oyuncak, kitap vs uyaran ver sohbet muhabbet et, böyle böyle uykuları azalt gece derin uykuya geçmesini sağla derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…