Gece terörü

rosesandmoon

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2022
6
0
1
26
Merhaba, 2 yasinda bir kızım var ve yalnız bir anneyim maalesef ki eşimden ayrıldım kızım 6 aylikken, sorunlu bir evliliğimiz vardı bağırış çağırışlar ve kızımı bunlardan o dönem uzaklastıramadim. Yaşadığım sorun şu ki uzun süredir gece uykumuz düzensiz ve çok yıpratıcı geçiyor ikimiz içinde, gece belirli saatlerde bağırarak uyanıyor ve kesinlikle sakinlestiremiyorum konuşunca zaten her sey daha kötu oluyor asla kucağıma alamıyorum hicbir sey yapmama izin vermiyor, gözlerini açmıyor kendine vuruyor bagırıp duruyor ne yapıcağımı şaşırdım bu sorunu yaşayıp atlatan anneler lütfen fikirlerinize ihtiyacım var..

Merhaba çocuk sahibi değilim fakat çok okurum cocuklarla alakalı şeyleri severim çokda anne olmak isterim inşallah olursa bir gün ama bu dedikleriniz 2 yaş sendromu gibi geliyor kulağa sakın ve konuşarak veya tamamen rahat bırakın konuşunca dahada hırcınlaşabilirler şefkatle yaklaştığınızda napıyor acaba?

Bende anne değil ama çok tecrübeli bir teyze olarak diyebilirim ki 2 yaş sendromu
Benim yeğenimde gece kalkar gözü kapalı çığlık çığlığa ağlar ne istediğini bir türlü anlayamazdık.
Kimi zaman gündüzden aklında kalan birsey bilinçaltına yerleşmiş olur onu isterdi tabi biz tam olarak ne istediğini bulana kadar akla karayı seçerdik.
Sevdiği şeylerle oyalamaya çalışabilir bol bol sarılıp öpüp severek dualar ederek sakinleştirebilirsiniz.

Evet aynı sorunlar maalesef gercekten ne yapacağımı şaşırdım artik sanirım geçmesini beklemekten başka çarem yok.. 2 yaş sendromu mu bilemiyorum 1 yasindan beri yasadiğım bir sorun. Önlemek icin bagirarak uyanmadan 15 dk öncesinden uyandirip biraz oyalayip uyutun gibisinden öneriler gördum sanirim bunu bir deneyecegim..

Gece terörü değil de 2 yaş sendromu olabilir mi?

Umarim bir gün hayalleriniz, hayatınız istediğiniz gibi olur. Seçimler insan hayatını o kadar çok etkiliyor ki..
Bu durumu yaşarken kesinlikle bir şeyler yapmama izin vermiyor kendisine yaklaştırmıyor bagırarak aglamaya devam ediyor gozlerini zaten acmiyor sarilsamda sevsemde aynı yine anlayacaginiz.

Bizde yaşadık bunu. Kendine vurma yoktu ama gözleri kapalı şekilde bağırıyordu konuşarak sakinlesmiyordu. Uyandırmaya çalışıyordum uyanmıyordu sadece bağırıyordu ne yapacağımı şaşırıyordum. 1 yıl ara ara yaptı bunu. 1 yasında başladı 2 yasında bitti.

Umarim bizimde biter artik cidden cok zor. Kendine vurma olayi, cok inatci bir cocuk istediği olmadığı zaman kendine vuruyor ya da bağırıyor yine yaptırmamaya çalışıyorum ama huyundan vazgeçmiyor. :/

Umarim bizimde biter artik cidden cok zor. Kendine vurma olayi, cok inatci bir cocuk istediği olmadığı zaman kendine vuruyor ya da bağırıyor yine yaptırmamaya çalışıyorum ama huyundan vazgeçmiyor. :/
2 yas sendromunda gercekten küçük bir psikopata donusuyorlar. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…