Gece Tek Başına Kalamayan Arkadaşlar Var mı?

Economist_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
45
0
36
İstanbul
Merhabalar. Ben geceleri tek başıma kalamaıyorum. Bu konuda kendimi denedim çok kez. Ya hiç uyumayıp sabaha kadar oturuyorum ya da bazen okadar kötü hissediyorumki kendimi sanki kötü birşey olacakmış gibi. Başka şehirde, otellerde yalnız başına kalabilen insanlara çok imreniyorum. Sizce benim bu durumum neden kaynaklanıyor. Ben, bunu 25 yaşıma kadar ailemden hiç ayrılmamış olmama, beni hiç yalnız bırakmamış olmama bağlıyorum. Sizce bunu nasıl aşabilirim?

Ben varım ben..48 yaşındayım 1 tek gece bile evde yalnız kalmadım... en büyük fobim...Allah beni yalnız bırakmasın akıl sağlığımı yitiririm diye düşünüyorum...

bende eşim gece vardiyesine gidince sabaha kada oturup netten film bakarım uyumaya dalmaya korkarım sanki bir şey beni uyandıracakmış diye şimdi geceler de uzun geçen hafta bitsin diye akla karayı seçtim şükür bitti

Ben de böyleyim ama hiç aşmaya niyetim yok inşallah da aşmaya çalışmak zorunda kalmam :44:

bende kalamam tek başıma. eşim bazen iş için şehir dışında kalıyo. bende topluyorum tası tarağı dooğru anneme.

Bende evde tek basıma kalmaktan çok korkarım. SiZe birkaç tavsiyem var;
Bildiginiz bütün duaları okuyun. Özellikle ayetel kursi yi.( evinizi ve sizi gecenin şerrinden korur)
Bir de saçma sapan korku filmlerini izlemeyin.
Bende ise yaradı :). İnşallah siZe de yarar...

Ben varımmm .
Kalamam , çok korkarım hemde .
Daha önce hiç kalmadım.
Yurtta bazen oda da tek kalıyorum ama diğer odalarda insan var yani gece 3 4 ancak yatıyorum.
Ve ışığım her zaman açıktır.
Karanlıkta da asla uyuyamam.
Mesela evde 12 de yatarsam 3 gibi kesin uyanırım direk anneme bağırırım yanıma gelir benimle yatar.
Bu bir hastalık bence .
Hiç memnun değilim böyle olmasından.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende geceleri tek kalamıyorum. Ama malesef bu 5 günlük süre içerisinde kalmak zorundayım ve acayip korkuyorum. sürekli ışık ve tv açık bırakıyorum ki ses olsun diye. genelde sabah güneş doğana kadar uyumuyorum. sonra rahatlayıp uyuyorum. en ufak bi seste tavşan gibi nerden geldi diye bakıyorum. hele uyumak için yattığımda gözlerimi kapattığım anda sanki biri yanıma gelmiş gibi hissedip uyanıyorum. tamamen pdikolojik biliyorum ama korkuyorum ne yapayım. Valla bu durumdan hiç memnun değilim. bende tek başına evde kalan korkmayan insanlara hayran kalıyorum. Keşke bende yenebilsem...

suan okudum ya yazdıklarnızı tek olmadğmı bilmk çk güselllll...
dün akşam yanlız kalmak zorunda kaldm 3e kadar uyumadım en son sate baktımda 3tü sora sızmışım heralde çalıştımm için şimdde sersem gbiyim akşamada misafrim war artk bn uyuyakalmazsm iyidir moralmde bozuk ouffff ouffff...

Bende asla yalnız kalamam diyordum çünkü yıllar önce evde yalnızken evimize hırsız girmeye çalışmıştı.Bu korku bende psikolojik problemler yarattı uzunca bir süre.Şimdi eşimin bir aylığına yurdışına gimesi gerkti önce istemedim sonra aklı kalmasın diye yalnız kalabilirim dedim gideli 15 gün oldu ilk geceler gözümü kırpmaya korkuyodum sabah hava aydınlanana kadar oturuyodum sonra kendimi zorladım 1 hafta sonra falan yavaş yavaş alıştım ama şimdide alıştırdığım için uyku problemi yaşıyorum ve bütün düzenim altüst oldu eşim gelene kadar kurtulamıycam sanırım bundan.

ben evde tek başına kalamyı bırakın bazen öyle bir korku geliyor ki odam da bile tek başına kalmaya korkuyorum sanki birisi bana birşey yapacak yani içten istem dışı bir korku beliriyor Allah kimseyi yanlız bırakmasın inşallah

Lisedeyken tek kalanların çağırdığı yardımcı eleman gibiydim.Ayşen teyzenin kocası bir yere gitti gel yavrum,Şengül Ablanın(gıcık kadın) görümcesi tek kaldı git yavrum..Yatmaya yakın onları güldürürdüm ki korkuları kaçsın kapının arkasına dayanak yapıp yatardık..Hayatta tek şeyden korkun sapkın insanlardan ...Ecinniydi bücünniydi boşverin bunları ...sadece insanlardan kötülük gelir başka korktuğum bir canlı ya da ışın ötesi bir canlı yok..Artık ışın ötesi canlı da gelirse buyursun gelsin ne yapayım bi de onu mu düşünücem yeterince düşündüğüm çıtlak var!

Yanıma yardımcı edevatlar alırım eğer ki kalırsam biber gazı bıçak çekiç tornavida zaten korkunca saldırganlaşıyorum binayı ayağa kaldırırım..

Son düzenleme:

Bende sizin yaşadıklarınızın aynısını yaşıorum..25 yaşındayım öğrenci evinde kalıorum..bacaklarım uyuşuodu korkudan ona nispeten azalma var şimdi ama tv açıkık lamba açık uyuorum..ya da sabahı edip sora rahatlayıp uyuorum..yalnız değilmişim..ama bıktım bu durumdan..

şuan 17 yaşındayım . bende önceden sizin gibi düşünüyordum ama 1 hafta evde yalnız kalınca bunun gereksiz olduğunu anladım .
tamam kabul ediyorum ilk gece bende zorlandım ama insan alışınca korkmamaya başlıyor .
bu korkumu yendiğim için mutluyum :)

bende asla kalamam tek basıma bi odada dahi uyuyamam kesinlikle de ailenin tutumundan kaynaklanıyorr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…