Bebek Beslenmesi gece sütü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlemmat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2010
13
0
36
Yalova
oğlum 1 yaşını geçti. gece 3 gibi ve sabah 6 civarı iki kere 150ml süt içiyor. biraz uyuyup kalsam aglamaya başlıyor. gece sütü diş çürümesine yol açar diye bişey duydum bilmem doğrumu? bu gece sütlerini ne zaman kesmem gerek ve nasıl kesebilirim? bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim. :)

benim oglumda 2.5 yasında bir yaşından beri gece devam sütü içiyodu 8 aydır filanda inek sütü veriyorum dis çürüklügünü de ilk defa duyuyorum fazlası demir eksikligi yapar onu duydumda çocukların günde 2 bardak süt içmeleri lazım ister gece ister gündüz biz gece içiyoruz kalsiyum açısından kemiklere ve dişlere çok faydalı bence vermeye devam edin ama 2 bardaktan fazla vermeyin

Son düzenleme:
Malesef gece icilen süt disleri cürütüyor,sudan baska bisiy vermeyin diye heryerde bangir bangir bagiriyor doktorlar..

benim oglumda uzun süre icti gece sütünü malesef,ama baktimki birakacagi yok..ben her süt verisimde icine su kattim.her defasinda suyun miktarini artirdim.sonuc olarak artik istemedi tadi cirkin dedi.suan geceleri sadece su iciyor,disleri icin oldukcada iyi bisiy yaptik.sütünü ögle uykusuna yatmadan evel iciyor gece unuttu artik.

gece beslenmesi diş çürüğü yapar bu doğru çünkü sütün içinde laktoz var.sütün ardından mutlaka su verin.ayrıca artık 1 yaşını geçtiğine göre gece beslenmesi uygun değil.zaten doktorlar da önermiyor.yavaş yavaş bıraktırın.kızım 15 aylık gece 11-12 gibi içer sütünü sabaha kadar başka birşey vermem.

bende gece herhangi birsey vermiyorum. Zaten aksam guzelce yememisse gecenin bir koru
aciktim diye uyandiriyor beni bende o zaman sut ekmek yada kek gibi hafif seyler verip uyutuyorum
1 yasindan sonra kestim vermeyi. gece 1 e kadar bekler muhallebi yapardim ki sabaha kadar acliktan
mahvolur diye baktim cocugun uykusu bolunuyor yemiyor birde huysuz oluyor , canima minnet valla
kestim bende. Acsa o uyanip ister guzel yediysede sabah 7:30 gibi kahvaltisini eder.
zaten hic istahli bir cocuk degil. kreste biraz yiyor diye sevniyorum iste evde cok secici.

gece yatarken bir kere veriyorum süt 250cc okadar
yanlız erken yatmışsa sütü erken içmişse gece acıkıyor
tabi bu nadir ozaman da bebelac junyour veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…