Çocuk Hastalıkları Gece gece ağlama krizi ile uyanan kızım :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Hifaa

13.10.2015 :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2015
4.837
11.579
31
Evet kızlar sorun bu kızım 3 yaşını yeni bitirdi bu gece ağlayarak uyandı bı yarım saat oluyor ve bacağım ağrıyor diye ağlıyor napcaz bilemedim hastaneye de gidemiyoruz vasıta yok neden olur tecrubeleriniz varsa paylaşır mısınız özellikle sağ bacağını gösterdi masaj yapiyorum öyle başka napabilirim

taksi cagirin hemen acile gidin.ihmal etmeyin aklima baska bisey gelmedi..gecmis olsun

Ilk kez kramp girdiyse korkmustur belki
Bence bi tahlil yapitirip calsium magnezyumuna baktirin sabah

Yakin zamanda enfeksiyon türü birsey geçirdiyse olabilir, büyüme ağrısı olabilir . Acile gidecek birşey degil olsada acilde ağrıyan bacağa birşey yapmazlar zaten

Geçmiş olsun kramp olabilir

Büyüme Ağrısı olabilir hatta üstüne yatmış uyuşmuştur onu bile anlamlandıramayıp ağrı diyebilir

Lakin ben Cidden ambulans çağır taksi çağır acile götür diyenleri bilemedim

Kapımda arabam var ve çocuğumu iki kere acile götürdüm birinde ateşi 39 idi birinde de kolu kesilip 6 dikiş atıldı

Bacak Ağrısı ile acile gidenlerle acil dolduğu işin göğüs ağrısı ile gelenlere sıra gelemiyor

Lütfen acil ya da doktora gitmek gerekir gibi konuları azıcık bilinçlenerek hareket etsek

Ayşenaz bize biraz kırmızı alana dahil olan durumları yazsa da bilgilensek

Aysenaz93

Endişelenmeyin büyüme ağrısıdır. Sanırım ilk defa geldi başınıza.Ondan bu kadar panik oldunuz. Bundan sonra ara ara olur. Masaj yapın, öpün koklayın, bir süre sonra uyur kalır zaten kucağınızda.

kramp olabilir. bazen beni de uykudan uyandırır ve cidden çocuk olsam heralde dünyayı ayağa kaldırırdım o ağrıya. çok değişik oluyor. endişelenecek bi durum yoktur bence. geçmiş olsun.

Agri kesici surup icir allerjisi yoksa
Muayene etmek lazim bircok sebebi olabilir.
Ama tavsiyem suruptan 1 saat sonra da hala agriyor diyorsa hatta agliyorsa hastaneye goturmeniz.

Aynen bende ambulans ı yada acılı böyle konularda meşgul etmemek için internete baktım yakın zamanda kızımın kontrolü var zaten o zaman doktora söylerim diye çok çok önce bir defa olmuştu ama onda daha kısa sürede geçti çok deli yatar belki bir yere vurmuş olabilir yada büyüme sancısı olabilir birazdan aile hekimimize daniscam çok teşekkür ederim

Agri kesici surup icir allerjisi yoksa
Muayene etmek lazim bircok sebebi olabilir.
Ama tavsiyem suruptan 1 saat sonra da hala agriyor diyorsa hatta agliyorsa hastaneye goturmeniz.
Çok teşekkür ederim ağrı kesici şurup verdim masaj yaptım uyuya kaldı şimdi uyandı bir sıkıntı yok çok şükür şimdi kontrol var zaten yakında o zaman doktora danışırim ama tekrarlarsa ortapediye götürmek lazım heralde

sanırım buyume agrısı
bu aralar kızım ayak bıleklerını gosterıp anne agrıyor dıyor omuz kısımlarını tutup agrıyor dıyor
3 yasına gırecek ocak ayında

krampta olabılır

gectıyse korkmayın

kramp olabilir. bazen beni de uykudan uyandırır ve cidden çocuk olsam heralde dünyayı ayağa kaldırırdım o ağrıya. çok değişik oluyor. endişelenecek bi durum yoktur bence. geçmiş olsun.
Çok sağol cidden sadece bağırdığı için korktum heralde çabuk geçti şükür

Bu konuda hastaneye gidilebilir. Ambulans cagirsan biraz ayiplariz, cunku her insanin zor zamanlar icin yaninda taksi parasi bulunmali. Ambulans taksi degil.
Agri kesici surup icir. 1 saat sonra hala ayni durumdaysa gotur hastaneye derim ben.
Kirmizi alana gelince, hangi birini sayayim ki
Bu çocuğun ağrısı için kırık ya da çıkık varsa acildir gerisi değildir. Kemik tümörü bile olsa acil değildir.
Onun dışında;
Mesela arı sokunca hastaneye gelmeyin arkadaşlar. Anafilaksi durumu vardır mesela, o ayrı. Ama basit arı sokmalarında elim neden şişti?!?! diyerek geliyorsunuz çok gülüyoruz. E arı sokmuş şişmesin mi? Buz koyun bir iki gün sonra iner.
Cilt problemleriniz için acile gelmeyin. Şarbon da olsa gelmeyin tanıyı orada koyamıyoruz zaten vakit kaybı.
Tartışma sonrası kendinş kaybeden insanlar için ambulans çağırmayın. Halk arasında sinir krizi dediğimiz durum.
Acile getirin tabi ki ayılıp bayılıyor sonuçta. Hatta bu insanlar göğsüm ağrıyor kalbim çarpıyor da diyebilirler. Olayın şahidi sizsiniz, tartışma sonrası oluyorsa tüm bunlar acile getirip “annem kalp krizi geçiriyor kimse ilgilenmiyor” diye çıngar çıkarmayın. Gerçek kalp krizi geçiren hasta içerde yatarken ayıp oluyor.
2 nöbet önce bilinci kapalı, daha sonrasında svo (felç) geçirdiğini anladığımız bir hastaya müdahale ederken başka bir hasta yakını annemin tansiyonu çıktı bakmıyorsunuz diye benimle kavga etti. Tansiyonu 120/80.
Aman hangi birini sayayım ki D damdan kamu spotu bir konu açarım burada.

İşte annelerden beklediğim hareketler

Bence yarın götür ortopedi polikliniğine. Hatta bugün muayeneye yetişirsen bugün götür.

Bence yarın götür ortopedi polikliniğine. Hatta bugün muayeneye yetişirsen bugün götür.
Ortapediye sıra bulamıyorum maalesef randevulu çalıştıkları için de en yakın zamana randevu aliyim ben o zaman belki ağrıyı azaltacak bı vitamin felan verilir
Eşime kalsa yürüyerek götürürdü hastaneye ambulansı hiç düşünmedik de ben kızım ateşlense yada bir ara çok kusmasi olmuştu hep önce izleyip evde yapabileceklerimi yapmaya çalışıyorum ama bunda yanlış mı yapiyorum bilmiyorum bu krizler ben çalışırken daha çoktu ben işi bıraktım yanındayım şimdi hiç olmuyor çok şükür doktor sıkıntıdan piskolojik olduğunu söyledi tahlilleri de hep temiz çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…