Çocuk Hastalıkları Gece gece ağlama krizi ile uyanan kızım :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim oğlumda 2.5 yaşındaydı dizim ağrıyor dedi yürürken böyle değişik yürüyordu. Cocuk doktoruna gittik yakin zamanda enfeksiyon vs skrdu sordu yok deyince ortapediye gönderdi, röntgen çekildi birsey çıkmadi belki carpti vs dedi. Kas gevşetici krem verdi 4 -5- gune geçer geçmezse gelireniz dedi bu süre icinde geçti.adim atması düzeldi.

Benimde hep dizlerim agrirdi ... kimse inanmazdi ama böyle kasintili bir sgriydi sanirim büyüyor ondan yada ayaklari uyusuyor uyurken cok gecmis olsun

Benim oğlumda 2.5 yaşındaydı dizim ağrıyor dedi yürürken böyle değişik yürüyordu. Cocuk doktoruna gittik yakin zamanda enfeksiyon vs skrdu sordu yok deyince ortapediye gönderdi, röntgen çekildi birsey çıkmadi belki carpti vs dedi. Kas gevşetici krem verdi 4 -5- gune geçer geçmezse gelireniz dedi bu süre icinde geçti.adim atması düzeldi.
Uyku arasında olunca tam da nasıl olduğunu anlamadım da dolandı durdu sipam ama şimdi bir anormallik yok şükür
Benimde hep dizlerim agrirdi ... kimse inanmazdi ama böyle kasintili bir sgriydi sanirim büyüyor ondan yada ayaklari uyusuyor uyurken cok gecmis olsun
Bende aynı şekilde ağrı çekiyordum hala da çekerim ilk okulda çocuk doktoru romatizma demişti bnm ki gibi ağrısiysa zaten öyle ağlaması çok normal ağrı kesici den sonra rahatladi

Geçmiş olsun kramp olabilir

Büyüme Ağrısı olabilir hatta üstüne yatmış uyuşmuştur onu bile anlamlandıramayıp ağrı diyebilir

Lakin ben Cidden ambulans çağır taksi çağır acile götür diyenleri bilemedim

Kapımda arabam var ve çocuğumu iki kere acile götürdüm birinde ateşi 39 idi birinde de kolu kesilip 6 dikiş atıldı

Bacak Ağrısı ile acile gidenlerle acil dolduğu işin göğüs ağrısı ile gelenlere sıra gelemiyor

Lütfen acil ya da doktora gitmek gerekir gibi konuları azıcık bilinçlenerek hareket etsek

Ayşenaz bize biraz kırmızı alana dahil olan durumları yazsa da bilgilensek

@Aysenaz93
Bende aynı şeyi düşündüm. Henüz çok küçük,kramp olabilir,uyuşma olabilir belki büyüme ile ilgili birşeydir zira gece büyüyormuş çocuklar ki zaten uyumuş çocuk,acile gitmeye gerek yok ki.
35 yaşındayım,gece tutan kulak ağrısı dahil gitmedim acile ki enfeksiyonmuş zonk zonk zonkladı tüm gece. Bir kez elim kesilmişti havluya sarıp gittim beni öyle görünce kendileri aldılar acil servise o ilk ve son oldu. Çocuklar konusunda da acile gitmek son çare oldu her zaman. Yeri geldi kaka yapamadılar ıkındılar,hafif ateşlendiler hep sonraki gün kendi doktorlarına götürürüm. Kızım bir kez tatil günü kusma ishal baya agir rahatsızlandi çok halsizdi onda bile acil yerine çocuk doktoru olan bir hastane bulup götürdüm ki keşke götürmeseydim dedim,takılan serumda verilen iğne de toparlanmasına yardımcı olmadı,sonraki gün kendi doktorumuz taktığı serumla kusma ,ishal hepsini kesti ve başka bir iğne verdi. Genelde acilde bu tip şeyler için doğru sonuç alınmıyor diye düşünüyorum. Boşuna gidiliyor.

Benim de kucukken agrirdi. Hep cevreden buyukler derdi ki boyun uzuyodur ondandir vs. Agri kesici icirirdi annem. Ben hic de buyumeden dolayi oldugunu sanmyordum baya cok agriyordu...
Ama artik olmuyo? Demekki cidden boy uzamasi agrisiymis..

Bende aynı şeyi düşündüm. Henüz çok küçük,kramp olabilir,uyuşma olabilir belki büyüme ile ilgili birşeydir zira gece büyüyormuş çocuklar ki zaten uyumuş çocuk,acile gitmeye gerek yok ki.
35 yaşındayım,gece tutan kulak ağrısı dahil gitmedim acile ki enfeksiyonmuş zonk zonk zonkladı tüm gece. Bir kez elim kesilmişti havluya sarıp gittim beni öyle görünce kendileri aldılar acil servise o ilk ve son oldu. Çocuklar konusunda da acile gitmek son çare oldu her zaman. Yeri geldi kaka yapamadılar ıkındılar,hafif ateşlendiler hep sonraki gün kendi doktorlarına götürürüm. Kızım bir kez tatil günü kusma ishal baya agir rahatsızlandi çok halsizdi onda bile acil yerine çocuk doktoru olan bir hastane bulup götürdüm ki keşke götürmeseydim dedim,takılan serumda verilen iğne de toparlanmasına yardımcı olmadı,sonraki gün kendi doktorumuz taktığı serumla kusma ,ishal hepsini kesti ve başka bir iğne verdi. Genelde acilde bu tip şeyler için doğru sonuç alınmıyor diye düşünüyorum. Boşuna gidiliyor.
Aynen bende aynı şekilde düşünüyorum ama gelse eşime ve ailesine anlat onlar her bı haltta acil i bulurlar bu konuda biraz takintililar ve beni sorumsuz zannediyorlar ama çocuğa gereksiz yere ilaç yüklemesi oluyor onu bilmiyorlar çocuk az uslu olsun hemen şurup içir yada hapsursun burnu aksın hemen acil şurup bilmem ne kalkarlar ben öyle değilim hiç de olmadım garip geliyor tavırları gece bir anda o kadar aglayinca korktum derdini anlayınca kendimce masajla surupla önlem aldım geçti şükür

X