kızlar hiç tedirgin olmayın,çocuğunuzun karşısında çok rahat davranın...ve tuvaleti eğlenceli hale getirin..benim kzım 2 yaşında ve iki günde tuvalete alıştırdım,maşaallah diyim de:)doğrusu sadece anneye iş düşmüyor,bence çocuk da istemeli..eğer çocuk gündüz alışmışsabi zaman sonra gece zaten yapmıyor..çünkü artık tutmayı öğreniyor..
ben kendi deneyimlerimi anlatıyorum...bu tuvalet meselesini çok dert ediyodum,,nasıl olcak ben beceremiycem diye..ve başladım..ilk gün 15 dk. bir götürdüm ve akşamüstü tam tuvalete götürdüğümde klozete yaptı,daha doğrusu denk geldi ve alkışladık,daha sonra sifonu ona çektirdim,bi daha klozete yaparsa hep sifonu onun çekeceğini söyledim,ve ertesi gün hiç altına yapmadı..ilk gün biraz zor oluyor,sadece çocuğunuzla ilgilenin,15dk. bir tuvalete..çişini o ana denk getirin..gece çişi ise:üç dört gün sonra bi baktım ki bezine hiç yapmıyor ve çıkardım attım..ben gece kaldırıp çişe tutmaya kıyamadım ama zaten gündüz yapmayınca gece de bi zaman sonra yapmıyor,emin olun...sakın kendinizi sıkmayın...ben çok dert ediyodum..inanın hiç değmezmiş...bi de çocuğunuzun yaşına takılmayın..bazısı 1.5 yaşında söylerken ,bazısı 2 yaşında ,bazısı 3 yaşında söylüyor...umarım yardımcı olmuşumdur...