Tuvalet Eğitimi Gece çişini söylemeye nasıl alıştırtınız lütfen yardım?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
bir yaş bence erken ama ben kızım 1,5 yaşındayken alıştırma külotlarıyla ara ara başlamıştım..çişin ne olduğunu öğrensin,bilinçaltına işlesin diye:)belki bu yüzden mi bilmiyorum ama iki günde tuvalete alıştı...bence pat diye tuvalet eğitimine başlamayın..yavaş yavaş...çünkü o zaman annenin de sabrı kalmıyor...buyrunnnnnnnnnbuyrunnnnnnnnn

suan 1.5 oldu canım ne yapmalıyım bana yardımcı olur musuna.s

tabii ki yardımcı olurum..ben sana kızım 1.5 yaşındayken ne yaptığımı söyliyim:ama tabi şöyle bi gerçk var...aynı yaş bile olsa bütün çocuklar farklı karakterde,o yüzden kendini 1,5 diye şartlama..ben kızımın hal ve hareketlerinden yavaş yavaş başlamam gerektiğini düşündüm ve başladım..ilk olarak,alıştırma külotları aldım...ara ara gündüz kullanmak için,öğlen,ikindi vakitlerinde bezini açıyodum,alıştırma külotunu giydiriyodum..o şekilde bırakıyodum,altına yapıyodu doğal olarak,eliyle çekiştirip bana gösteriyodu,ben de hemen çıkarıp tuvalete götürüyodum,böyle yaparak,kızıma çiş ile tuvalet arasındaki bağı öğrettim..daha sonra iki yaşına gelince,artık büyüdüğü için daha ii anladı..yarım saatte bir tuvalete götürdüm,bi kere denk geldi ve tuvalete yaptı,ondan sonra da hemen alıştı..inan iki günde tuvalet eğitimini de aldı..çocuğun karakter yapısına göre erken başlamak da fayda var...ÇÜNKÜ HERŞEYİ yavaş yavaş öğretmek lazım,,hepsi bi anda olunca,hem çocuk hem de aile yoruluyo ve afallıyo..inş. açıklayıcı olmuştur...:nazar::nazar::nazar:
suan 1.5 oldu canım ne yapmalıyım bana yardımcı olur musuna.s

Erkek çocuklar daha geç öğrenir denir ama bende oğlumu 1 yaş dört aylıkken hem gece hem de gündüz aynı anda alıştırdım.Gündüzleri tuvalete yaptığında sifonu çekerek ödüllendirdim geceleri de saati kurarak 2-3 defa kalktım.Gece uyku sersemi yapıp hemen yatardı.Bir hafta bile sürmedi tamamen alışması.Ama bunda sabrın,çocuğun erken konuşmasının ve istekli olmasının önemi büyük diye düşünüyorum.Şimdi 5 yaşında.Zaman ne çabuk geçmiş.Biz babamızı bez masrafından erken kurtarmıştık darısı sizlerin başına.yerimseniben

ARKADAŞLAR LÜTFEEEN KENDİNİZE DERT ETMEYİN ÇOCUĞUNUZ KENDİ HAZIR OLDUĞUNU SİZE BELLİ EDİYOR gündüz eğitimini kızım kreşten alıştı öbür çocukları göre göre...GECE DE BEN büyüdüm artık bebek miyim bezleme dedi
ama yaşl 3 dü
3 yaş öncesi bebeğe hazır değilken wc eğitimi vermek çok tehlikeli....psikolojık bozukluklara yol açıyor...gece sabaha kadar da yapmıyor tutuyor sabah erken kalkıp anne çişim geldi diyor koşuyor wc ye bıu kaaadaarr basit işteee. deert yapmaya ne gerek var...

sağol canım bende bi alıştırma kilodu alıp deneyim bakalm.
ben mesela kendim bebekken 1 yasında alısmısım çişe annem hep derdi.
kızımda akıllı ama bakalım lazımlıka hiç oturtturamadm geçen zamanlardaki deneyimlerimde,
hayırlısı

benim kız da lazımlığı hiç sevmedi,klozete oturtuyorum,inan daha rahat zaten..bazen iyi ki de lazımlığı sevmemiş diyorum,bi de onun temizliği var...sen kızını hazır hissediyosan,yavaş yavaş başlayerimseniben
sağol canım bende bi alıştırma kilodu alıp deneyim bakalm.
ben mesela kendim bebekken 1 yasında alısmısım çişe annem hep derdi.
kızımda akıllı ama bakalım lazımlıka hiç oturtturamadm geçen zamanlardaki deneyimlerimde,
hayırlısı

ben iki çocuğumada 1 haftada bitirdim işi gece mutlaka uyandırın çişini yaparken ki bilinç evet çişin geldiğinde kalkmalısın emri versin ben 3 gün uyudum ve geldiyse kalktılar ve yaptılar .hafta sonuna getir cumadan başla ama unutmaki altında bezi olduğu sürece çocuk ne gündüz neden gece çişini yapmayı öğrenemez

kızlar biz tuvalet eğitimini hemen hemen tamamlamış durumdayız.büyük oğlum şu amn 2.5 yaşında sayılır 2 yaşına girince başladım bence en ideal yaş bu.geceleri bazen ufak tefek kazalar oluyo ama onuda dert etmiyorum eskisi gibi çamaşır çok çıkıyo ama yapcak bişey yok alışana kadar böyle.

arkadaslar kizim 4 yasinda ve sadece 1 gunde cisini ogrendi deneyimlerimi paylasmak istedim. onecelikle gerekli kas iskelet ve bosaltim sisteminin 2-2,5 yasinda tamamlandigini unutmayin.
1- tuvalet konusunda asla cocugunuzu zorlar tavirda olmayin
2-yurumeye baslagigi andan itibaren onun icin rahat oturabilecegi bir lazimlik alin
3-bu lazimligi banyoya rahat girip cikacagi biyere yerlestirin
4-siz tuvalete gitikce onuda yaninizda goturun ve ustuyle onunda kendi lazimligina oturmasini saglayin(tipki bi oyun gibi)
5-bunu 1 yil devam ettirin
6-2 yasina geldiginde lazimligina oturdugunda onunda tuvaletini yapmasini isteyin yine altinda bezi olsun
7-sorun yoksa bezini cikarin ve artik bunu takmayacagiz deyin (basta istemeyecek kendini rahatsiz hissedecek)
8-once cis saatini anlayana kadr 10 dk araliklarla cise tutun 1 kere lazimliga yapinca ne kadr aralikla cis yaptigini hesaplamaya calisin (ben kizim icin tam 1 saat tutmustum her 1 saatte hadi cis yapalim dedim ve o gun her lazimliga yaptirdigimda sorunsuz yapti:)
9-gece korktum ve bezini taktim fakat gece 2 kere kaldirip yaptirdim
10- iki gun sonra kizim gece bunu takma anne cok sikiyo beni dedi ve cikardim yine kalkti gece ve anne cisim geldi dedi (o gun bugunde hic altina yapmadi)
cocuklar onlari alistirdiginiz ve olaylar icin yavas yavas harekete gectiginiz zaman inanin daha rahat uyum sagliyo biz ayri yatma sorununda boyle hallettik once gunlerce buyudugunu ve birgun ayri yatacagini soyledik sonra bunu soyleye soyleye bigun uyguladik yeterki zorlayan tavirda olmayin,kararli olun ve onlarin korkularini basit oyunlarla yenmeye calisin
yardimci olduysam ne mutlu bana
herkese kolayliklar dilerim sevgiler:))

Son düzenleme:
Kızlar benim oğlum 3 yaşında gece ve öğlen uykularında bağlıyorum altını. Gece yatmadan süt içiyor. Onun için bütün gece boyunca işiyor. Sabah kalktığında 1 kilo oluyor bezi nerdeyse. Bende çalıştığım için gece 2-3 kere kalkıpta çocuğu çişe tutamıyorum. Yoksa çocuğun uykusu kaçarsa bidaha uyutamam kesin.
İleride büyüdükçe kendi kendine söylemeye başlarmı acaba?
Nasıl taktikler uygulamam lazım. Tecrubeli annelerden yorumlar bekliyorum.

3.5 yaşında kızım var.Geceleri saati ayarlayıp 3-4 saatte bir çişe kaldırıyordum fakat son bi hafta içinde gece 2 defa felan ben kaldırmadan yani(yatmasının üzerinden 2 saat bile geçmeden)altını ıslatıyo.gecenin bi yarısı tüm üzerini değiş makinaya çamaşır at uykumuz altüst oluyodu.Eşimle karar verdik 2 gündür altını bezliyorum ama doktora gideceğiz 8 aydan sonra geceleri tekrar altını bezlememin pslkolojik yönden kızımı etkiler mi diye.İşimiz çok zor bayalar ALLAH hepimize kolaylık versin.:emir_bebek:

bizde geceleri törenle çiş yapıyoruz tüm apartman ayakta bazı cocuklar uykudayken nasıl yapıyorlar anlamıyorumbilmiyorumkismile

cocukdan cocuga degisiyor yani benim kizimda 22 aylik zaten gunduzu 18 aylikken birakti geceyide 19 aylikken birakti ama ,geceleri bazen aglar lazimligi aksamdan hazirliyorum ,tisini yapar tekrar uyur, bazen geceler hic uyanmaz,,,ama cok sulu seyleri tuketmiyor ben yinede geceleri uykuda sut veriyorum,ama bence cocugu lazimlikla cok erken tanistirmak lazim ben 15aylikdan aldim arada oturtuyordum,geceleride bezi bitti artik oturup anlattim o da anladi sanirim... arada kucuk islatmalar da oluyor,ama ben umursamiyorum gibi gosteriyorum...tepki gostermek iyi degil...kolay gelsin herkese birde onun bunun ne dedigine bakmayin kendi bildiginiz gibi yapin benim kizim erken ogrendi bana bir tanidigim sen beceremedin diye niye inanmiyorsun benim kizim 12 aylikken birakti ciddi ciddi deyince oha dedim... erken baslasanda gec baslasanda hep karsinda seni didikleyen biri cikacak tiiiiiiiiiiiin:)

X