Gece beslenmesini kesmek, emzik, oda ayirma

hanyolcuhanciyolcu

Aktif Üye
Pro Üye
28 Eylül 2024
1.513
4.527
48
30
Yaklaşık 3-4 gündür kızımın gece beslenmesini kestim. Her gece 1 defa mama içtiği saatte kalkıyor. Alışkanlık olduğu için normal olduğunu düşündüm ancak mama vermiyorum. Pışpışlama ve emzik ile kısa sürede uykuya geri dönüyor. Sonrasında tekrar kalkmıyor. Şimdiki sorum bu aşamadan geçmiş annelere;

1- Bu uyanmalar ortalama ne kadar daha devam ediyor?

2- Emzik, destekli uyuma olarak sayıldığı için acaba gece kalktigi zaman emzik vermekle doğru mu yapıyorum? (Emziği de 2 yaşına gelmeden bu 2-3 ay içinde bıraktırmayi düşünüyorum.)
Bir de emzik biraktiran anneler süreci nasıl yaptınız? Çok aktif emzik kullanmiyor kızım. Genelde uykuya geçiş aşamasında kullanıyor.

3- Çocuklarının odalarını ayıran kişilerden çocuklarının daha verimli uyuduğunu duyuyorum hep. Ortalama ne zaman odasını ayırdınız ve uyku konusunda verimlilik oldu mu?

Şimdiden teşekkürler

Yaklaşık 3-4 gündür kızımın gece beslenmesini kestim. Her gece 1 defa mama içtiği saatte kalkıyor. Alışkanlık olduğu için normal olduğunu düşündüm ancak mama vermiyorum. Pışpışlama ve emzik ile kısa sürede uykuya geri dönüyor. Sonrasında tekrar kalkmıyor. Şimdiki sorum bu aşamadan geçmiş annelere;

1- Bu uyanmalar ortalama ne kadar daha devam ediyor?

2- Emzik, destekli uyuma olarak sayıldığı için acaba gece kalktigi zaman emzik vermekle doğru mu yapıyorum? (Emziği de 2 yaşına gelmeden bu 2-3 ay içinde bıraktırmayi düşünüyorum.)
Bir de emzik biraktiran anneler süreci nasıl yaptınız? Çok aktif emzik kullanmiyor kızım. Genelde uykuya geçiş aşamasında kullanıyor.

3- Çocuklarının odalarını ayıran kişilerden çocuklarının daha verimli uyuduğunu duyuyorum hep. Ortalama ne zaman odasını ayırdınız ve uyku konusunda verimlilik oldu mu?

Şimdiden teşekkürler
Merhaba, emzik hiç kullanmadık o kısmı bilmiyorum malesef ama oda ayırma kısmı bizim miladımız.bizimle aynı odadayken mutlaka uyanırdı bir iki kez ve emzirmeden de genelde döndüremezdim geri uykusuna enzirnce çabuk uyurdu geri. Ne zaman odayı ayırmaya karar verdim o gece deliksiz uykuyla tanıştık. Her çocuk bir değil İllaki ama oda ayırmanın etkisinin büyük olduğu çocuk sayısı oldukça fazla.22 aylıkdı odasını ayırdığımda

Merhaba, emzik hiç kullanmadık o kısmı bilmiyorum malesef ama oda ayırma kısmı bizim miladımız.bizimle aynı odadayken mutlaka uyanırdı bir iki kez ve emzirmeden de genelde döndüremezdim geri uykusuna enzirnce çabuk uyurdu geri. Ne zaman odayı ayırmaya karar verdim o gece deliksiz uykuyla tanıştık. Her çocuk bir değil İllaki ama oda ayırmanın etkisinin büyük olduğu çocuk sayısı oldukça fazla.22 aylıkdı odasını ayırdığımda
Benim kızım da 22 ayına gelmek üzere. Açıkçası ben de hep oda ayırmanın olumlu etkilerini duyuyorum. Peki emzirme olayını nasıl kestiniz? Bir anda mi gece kalkmamaya başladı?

Benim kızım da 22 ayına gelmek üzere. Açıkçası ben de hep oda ayırmanın olumlu etkilerini duyuyorum. Peki emzirme olayını nasıl kestiniz? Bir anda mi gece kalkmamaya başladı?
Emzirme olayını 25 aylıktı tamamen bitirdiğimizde, gece beslenmesi ise odayı ayırdığım gün kendiliğinden bitti bir anda. Gündüz kısmı biraz zorladı 🙈 yinede bir yolu bulunuyor alışıyorlar.

İnanın bende çok merak ediyorum bilgisi olanlar yazsın. Kızım 7 aylık. Alışkanlıktan gece 1 2 kez beslenmeye kalkıyor 9 aylıkken ya da odasını ayırdığımda kesmeyi planlıyorum. Beslenme harici uyandığı oluyor ağlayarak uyumak için emziğini istiyor emzik vermekle hatamı yapıyorum bilmiyorum. Emzik vermesem nasıl geri dalıcak ? Bu seferde ya sallanarak ya kucağımda yine bir destek. Kafamda deli sorular.

uykuya geçişi emzikle yaptığı için evet emzik bir destek. Emziği bırakınca gece uyanması biter. Ben emzik boyutunu büyütmüştüm ve öğürmüştü. Emzik artık sana iyi gelmiyor atalım bunları dedim beraber çöpe attık. 20 aylık falandı. Zaten çok az kullanıyordu bir daha sormadı.
Benim kızım da gece beslenmesi kestiğimiz anda verimli uyku başladı ve hiç uyanmadı. Yani oda ayrılmasıyla bir ilgisi olmadı zaten uyuyordu. O yüzden bunu bilemiyorum.

Biz 7 aylıkken odasına yerleştirdik.
8 aylıkken 1 ay tatilde aynı odada kaldık.
Tatil dönüşü gene kendi odasına yerleştirdik.
Gece beslenmesini doktor 1 yaş civarında kesti.
Emzik hiç kullanmadık.

Uyanma her zaman oluyor. Sadece alışkanlıktan değil her sebepten uyanabiliyoruz hepimiz.

Kolay gelsin arkadaşım.

Back
X