Gece beslenmesinde yeni güncelleme

littleemom

Ayyy! Büyük resmi ben şu an gördüm
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2024
323
275
18
Merhaba anneler, bu durumla ilgili konularım var ama 5 ayla beraber yeni güncelleme geldi yine bu bebeye.
Kızım prematüre 4 ay 27 günlük, düzeltilmiş 3 ay 14 günlük. Akşamları uykuya geçmeden 20-21 arası bi besleme, 12-1 arası bir besleme 5-6 arası da bir besleme yapıyorum. Gün içi öğünler 120 gece öğünlerinde de 90 cc mama veriyorum sadece mamayla besleniyor. Ama bu aralar gece öğünlerinde bi iştahsızlık var, mesela şu an besliyorum uykusunda ama o kadar yavaş ve dura dura içiyor ki ben zorluyorum resmen. Önceden en sevdiğim öğünler rüya öğünleriydi hemen içerdi mamasını ve bitirmiyor artık 40 cc 50 cc 60 cc falan içiyor bırakıyor. Bana az geliyor sanki.

Geçen gün uyuyakalmışım tv izlerken eşim uyandırdı saat 1 gibi çok uykum olduğu için yatağa geçip devam ettim dedim nasıl olsa birazdan acıkır uyanır kızım, saat 3.30’da ben uyandım baktım benim kız uyuyor hâlâ, en son akşam 8de mama içip uyumuştu. Neredeyse 8 saat olacaktı şok oldum. Kalktım dedim çok açtır 120 cc vereyim içmedi onu da 90ı zorla içirdim. Az az da olsa beslemeye devam etmeli miyim? Yoksa mesela 12-1 öğününü kesip gece biraz daha miktarı artırıp mı beslesem?

Bazı doktorlar üç ayı doldurduktan sonra gece uyuyabilir diyor. Kendi doktorunuza danışın

Ama siz uykusunu bölüyorsunuz bebeğiniz uyku düzeni kurmuş kendisine. Bölmeyin
90 günü geçmiş bebekler 7-8 saat uyuyabilirmiş.
Oğlum 1 aylıktı, 2 saatte bir emzirmeyi kestim. Rutin oluşturmuştum. Akşam 8-9 arası gece uykusuna geçerdik.
2-3 aylıkken akşam 9 da uyuturdum sabah 5 e kadar uyurdu. Hiç de sorun olmadı ne kilo alımında ne sağlığında.
O zaten acıkınca uyanır. Bölmeyin uykusunu ne güzel uyuyor çocuk
Artık yenidoğan değil,büyüyor

Son düzenleme:
Bebeğiniz istemiyorsa beslenme yapmayın.
Kilo durumunda bir sıkıntı olmadıgı sürece doktorlar bile gece beslenmesinin bırakılabileceğini söylüyor

Değil mi ben de öyle düşünüyorum ama diyordum ki 6. ayını doldurana kadar devam edeyim en azından, prematüre ya küçük kalacak diye korkuyorum

Bebeğiniz istemiyorsa beslenme yapmayın.
Kilo durumunda bir sıkıntı olmadıgı sürece doktorlar bile gece beslenmesinin bırakılabileceğini söylüyor
Kontrolü var bir kaç gün sonra kilo durumuna göre bakacağım artık

3.aydan sonra rüya öğünlerine gerek yok .Zaten kendisi de içmemiş.Uyanmadığı sürece gerek yok.Artık uyandıktan sonra verebilirsiniz.Ben öyle yaptım.Her şeyi de gayet normal şükür.Hem bu sayede uzun uzun uyur siz de dinlenirsiniz .Bu sayede ilerde gece beslenme olayını daha hızlı kesebilirsiniz.Uyku da bebeklerin gelişimi için çok önemli.Zaten alışkanlığı da olmaz o kadar.Tabi bu benim düşüncem siz yine doktorunuza sorun

Değil mi ben de öyle düşünüyorum ama diyordum ki 6. ayını doldurana kadar devam edeyim en azından, prematüre ya küçük kalacak diye korkuyorum
Uyusun da büyüsün demişler ninnilerde cidden ne kendinize ne bebeğinize yazık etmeyin
Siz de rutin oluşturun bi saat belirleyip karnını tam doyurun gece uykusuna geçsin
Sonra gece size kalsın
Küçükken nasıl alışırsa öyle gider
Sürekli uyanmaya alışırsa ilerde de verimli uyumaz
Zaten diş dönemi uykusuz geçecek

Zaten gündüz uykusu yok bari gece uyusun da kendine gelsin diye düşünüyorum zaten. Bir kaç gece uyanmasını bekleyeyim öyle deneyeyim

Evet hazır uyuyorken uyusun bari beslenmeyi alışkanlık yapıp aylar sonra gelip bebeğim gece mama içmeden uyumuyor diye konu açmaktan da korkmuyor değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…