Gece bebeği uyanık kalan ve sorunu çözen birini arıyorum

Benim kızımda bir yaş civarında öyle bir alışkanlık edinmişti. Gece 1-2 gibi kalkar 2 saat uyanık kalırdı. Biz uyutmaya çalışmıyorduk ama müzik açıp deli gibi dans ediyorduk hep beraber:d
Uyumadan önce bitki çayı,portakal falan deneseniz. Biz bi ara portakal yediriyorduk uykudan 1 saat önce falan, rahat bir uykuya katkıda bulunuyormuş öyle okumuştum.
Bilekleriniz için bileklik kullansanız? Benim de bileklerim çok incinmişti,ben bileklik kullanıyordum. Ağırmış ta bebeğiniz:/

Uyansin.
Onunla beraber hazirlanmayi ogrenirseniz en azindan 5:30 a kadar hepiniz kesintisiz uyursunuz,gunduz uykulari 1 saat erkene cekilir..
Onemli olan uykunuzu almanuz dimi.
Ufaklik 1 saatlik eksik uykuyu gunduz telafi eder zaten.
Cocuk sizi kesinlikle yaninda istiyor.
Yani gece uyanip boncuk gibi bakiyorsa ve aglamiyorsa alin koynunuza yatin, doner doner uyur yaninzda.
Ben kizin uyaninca emzik verirdim.
Gece surekli beslemenin dogru oldugunu dusunmuyorum, surekli gergin bir karinla kim uyumak ister, bide insanin o kadar sute suya hep cisi gelir.

Bide uykuya daldigi odada uyanmali cocuk.
Sanirim abinin odasinda uyutuyorsunuz sonra tasiyorsunuz.

Benimki de aynı.Bu ay sonu 15 aylık olucak.Bebekken de gazlıydı,kolikti,hep ağlardı.Şimdi de geceleri hep uyanıyor.Bazen saatlerce sallıyorum.Onu sallarken uyuyakalıyorum.Benzer şeyler yaşayanlar hep 1 yaşına gelince geçti dediler ama bizde henüz bir değişiklik yok.Bende çalışıyorum ve çoğu zaman hiç dinlenemeden işe gidiyorum.

bende buna şaşıyorum ya 7 ne???
hele ki çalışıyorum9,30 önce uyutmam ben daha sevemeden

Konu sahibini kastetmiyorum ama sırf akşam tv izlemek veya kitap okuyabilmek için sabah 6.30-7 de kalkmaya razı olanlar var çok şaşırıyorum :)

Hadi ben ve eşim akşam 7 de işten çıkıyoruz yarım saate evdeyiz. Ama yemek hazırla, ye, mutfak topla falan derken saat 9- 9 buçuk.. Gerçi bu ara erken uyku da hayal oldu ya neyse..

Memur olup 5'te paydos etse bile eve gidip yemek yapıp yemek vs. zaten saat 7 oluyor. Bu çocukla ne zaman ilgileniliyor oyun oynanıyor da banyo falan yaptırılıyor? Kadın çalışmasa da bu sefer baba faktörü var.

Hele yazın hava daha aydınlıkken gece uykusuna yatırılması çok tuhaf. Bunun için blackout perde takanlar var :)
O saatte melatonin bile salgılanmıyor :))

Kızım Dokuz aylıkken işe başlamıştım. Başladığıma bin pişman olmuştum. On-onbir Aydan sonra bir başladı... gece 12de uyuyor, ikide uyanıp sabah 6ya kadar uyumuyordu. Perişan olmuştum. Bir çözüm bulamadım. 18 ay gibi memlekete gitmiştim. Hem artık yürüyordu rahatça hem de memlekette aileler falan çok oynatıyorlardı. Orada gece uyanmadı ve evime döndüğünde de öyle devam etti. Uyutmasan önce doyurun, gündüzleri de mümkün mertebe yorucu etkinlikler yapın. Kolay gelsin

Uyku eğitimi alanler var tabi para karşılığı bir uyku danışanı bulup yardım alın derim

Ahu Tükel in sitesini mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. Uyku konusunda ücretsiz ipuçları geldi mail adresime 1 hafta boyunca ve biz desteksiz uykuya gectik 7.5 aylikken.
yani sallama, pışpışlama, emzik filan olmadan.
artık sallamayı bırakmanız gerekiyor ve uyandiginda yataktan almadan geri uykuya dalmasi icin israr etmeniz. tabi cok ağlıyorsa durmuyorsa alin ama once mutlaka geri uyutmayi deneyin.
bazi arkadaslar da yazmis belki de günde tek uykuya düşmenin zamani gelmiştir, cocugunuzu gozlemleyin ve gerekirse gunde tek sefer 2 saat uyutun.
instagram da yine uyku eğitimi konusunda bilgi veren bazi hesaplar var baldananne,dandini uyku gibi.
zor bir süreç, umarim biran önce duzene girer rahatlarsınız.

Tıpkı benim.bebeğimi tarif etmişsin canım ama13 aylikbebek gunduz 2 defa uyuması lazım birini 12 gibi uyutunca diğeri geç saate kaliyo ve gece uykusu 1 de basliyir o yüzden gecenben de 1 defa unuttum gunduz sonra akşam 9.30 gibi uyudu ama 11 gibi kalktı ve 2 ye kadar oturdu yani gunduz uyutsam daha iyiyidi o yüzden 2 defa uyutuyorum gunduz bir kac aya zaten tek uykuya düşerler 1.5 yas sonrasi tek uyku olusuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…