Gece bebeği uyanık kalan ve sorunu çözen birini arıyorum

Birçok sebebi olabilir

1. Gündüz iki uyku artık fazla geliyor olabilir, tek uykuya düşürmeyi deneyin. Veya ikinci uykuyu yarım saat ile sınırlayın kaldırın.

2. Akşam yatmadan önce tok olsun diye fazla yedirmek yapılan hatalardan biri. Öğleden sonra güzel yedirilmeli, akşam hafif beslenmeli.

3. Gece beslemesi yapıyorsanız o yüzden uyanıyor olabilir, artık ihtiyacı yok kesmeyi deneyin.

4. Gazı olabilir, yeni diş geliyor olabilir, odası fazla sıcak veya fazla soğuk olabilir , yatağı veya kıyafeti rahatsız ediyor olabilir.

5. Sadece anneyi delirtmek için uyanmayı alışkanlık haline getirmiş olabilir :))

Bebekler için düzen ve rutin önemlidir zaten biliyorsunuzdur, konforunu rutinini bozmadan onu rahatsız eden etkeni değiştirmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Bu da malesef deneme yanılma yoluyla gerçekleşir

Cok zor allah yardim etsin.kizimin bebekliğini hatirlattiniz asla asla uyumazdi.deli gibi odada kucagimda sallar ayağımda sallardir tavana hamak kurdum bebek arabsinda gezdirdim ayni dediginiz gibi karanlik oda da.dis cikariyordur dedim doymuyor dedim kabiz mi dedim ama yok sadece uykuyu sevmiyor dedi doktoru.10 yasinda hala uykuyu sevmiyor.

Günde sadece bir defa uyutun yada biraz daha gec uyutun :)benim kizimda saat 20 gibi uyursa gece illa uyaniyor iki saat oyun oynatiyor bana

Aynı ben sabaha kadar en az 10 kere emziriyorum.karnı tok eminim ztn sizin ki gibi 12 küsür kiloda ve 12.5 aylık.ilk oğlum emzirmeyi kesince gece uykusu düzelmişti son çare olarak düzelmezse sütten kesmeyi düşünüyorum

Alışmıyor yalnız; bu dünyadaki en güvendiği varlık annesi çağrısına cevap vermedikçe güven duygusunu kaybedip, boşa ağlıyorum kimse benimle ilgilenmiyor diye düşünüp "öğrenilmişlik çaresizlik" yaşıyor

cute ben uyku eğitimi verdim... günde 1saat uyutuyorum... gece 8de koyuyorum yatağına kendi kendine uyuyor... bikaç kere kalkıyo.. kalktıpında bireron veriyorum eline eme eme uyuyor.. bizim sorun da şu , gece kalkıp kalkıp biberonla beslendiği için gündüz hiçbişi yediremiırum. .

Ahh bu annelerın uyku sorunu herkes aynı dertten muzdarip.. sızın cocuk baya erken yatıyo bnce canım saat 1 e kadar 5 saatlık uyumus oluyo artık bünyesı otomatıge baslamıs o saatlerde uyanıyor gündüz uyku saatınde duzenleme yapmalısın bence madem boyle huyu var aksam 8 de uyutma derım her cocuk farklı sonucta mesela benm kızım benle beraber uyuyo gece 12 gbı ( o da bıraz fazla tabı bazen bnde erken uyusa dıyorum ama bu defa senın yasadıgn sorunu yasayacgmı bılıyorm cnku 4-5 saat oldu mu mızıkdama emme ıstegı baslıyo sonra 2 saatte bır emzırıyorm) sabahta 11 gbı kalkıyo enazından o uyurken bende uyuyorm dınlenıyorm tabı düzenımz bozuldguda oluyo gunduzler ıkı kere uyuyor bı saat o da . Bnce aksam uyku saatını ılerı aldırmaya calısmalısın enazından gece uyur dınlenrsn aksamları esınde ılgılenr bı sekılde vakıt gecer ama uykusuzlk cok zor bünyesi 5 saat oldu mu kalkıyor anlasılan enazındna sabaha denk gelse yeter dıye dusunuyorm

Ya ne güzel yazmışsınız. Bütün anneler uykusuzluktan şikayetçi ee madem çoğunluğun derdi aynı o zaman bebelerin yaptığında sıkıntı yok, doğaları böyle. Bebeği birey kabul etsek ona uyum sağlasak bir nebze daha kolaylaşacak oysaki. Bir de bebekler nerde uyursa orda uyanmak isterler diye okumuştum

Aynı ekolü takip etmiyoruz belli ki. Ama ben sizin gibi kesin konuşmuyorum, doğrusu budur demiyorum. Benim uyguladığım bu diyorum.
Her anne kendi seçimlerini yapıyor, yargılamak da kimseye düşmüyor.

Uyutmadan once karnini doyuruyonmu iyice... aciktigi icin uyaniyor olabikir... altini temiz degilse de rahatsiz olup uyanabilir...

Bence gunduz tek uyku konusunda kararlı olun.2 bucuk saatten fazla uyursa uyandırın. Beraber yatmayı deneyın belki sizi özlüyordur.Acıkıyor olabılır anne sutu yoksa gece hep aynı saatte devam sutu veya cocuk sutu yani ne içiyorsa ondan verin. Bence bir kereden fazla vermeyin ki kahvaltı yapabılsın. Sonraki uyanmalarında su verın. Uyumaya zorlamayın bıraz oynatın enerji atsın. 2 saat uyumaya zorlasınız uyumaz ama 1 saat oynarsanız uyur. Bunun dısında bu evreler hep aynı 2017 Ekim anneleri topıgı var orada da konusuruz hep. Tum bebekler aynı. Buyume atagı diş sancısı gaz kulak diş agrısı vs. derken bence 2 yasına kadar bu sekılde gider.

bende buna şaşıyorum ya 7 ne???
hele ki çalışıyorum9,30 önce uyutmam ben daha sevemeden

Bizdede oluyor bu, donem donem...

Ama ben bu donemleri degerlendirdigimde daha cok esimin cok yogun calistigi zamanlar oldugunu fark ediyorum. Sanirim uykusu cok ama bizimle vakit gecirmek icin uyur uyanik bir halde takiliyor. Uykusuna da bizi birakmaya da kiyamiyor yani...

Yatakta 2-3 saat karanlikta takiliyoruz. Ne uyuyo gobi ne iyanik gobi.

Emdigi icin yaptigini dusunuyorum. Bir bucuk yasindaki kizim emdigi icin gece on iki bir gb uyanir emerek uyuturum, bir de sabah beste uyanir yine emerek uyur. Ben gece emzirip uyuttuktan sonra geri yerime gitmiyorum yanında uyuyorum. Calistigim icin git gel uykumu almam zor oluyor.

tek uykuya gecip 19.30u deneyebilirsin uyuma saati olarak, sonra yaza dogru o yine 8e uzar zaten.

cok emziriyormussun, gaz yapmadigina emin misin?

bir de cise kalkabiliyorlar o saatte, o da uykusunu aciyor olabilir, buna ne yaparsin bilemiyorum ama bezi dolu ise degistirmeyi denesen mi bilemedim, daha mi uykusu acilir acaba.

kucakta uyutmaya alistirmamalisinin, suan 12 kiloymus zaten, bir de boyle uyumaya alistiginda ileride ne yapacaksin, onu da dusun. eger yatagi musaitse sen onun yanina uzanabilirsin bir sure.

iyi geceler caylari falan var onlari denediniz mi?
2,5 aylik kizim var uyutmadan once bir kac cay kasigi rezene ve papatya veriyorum hem gazi varsa cikio hem huysuzlugunu alio hemde gece rahat bir uyku cekmesine yardimci oluo.

Dogru soylediniz. Gece once bezini degistiririm sonra uyuturum. Bezi dolu olduginda uyaniyorlar, bezi degistirince emmeden bile geri daldigi oluyor.

Sut yerine devam mamasi deneyin, sut icince ben bile uyuyamiyorum cocuk rahatsiz oluyordur belki

Dogru soylediniz. Gece once bezini degistiririm sonra uyuturum. Bezi dolu olduginda uyaniyorlar, bezi degistirince emmeden bile geri daldigi oluyor.

tam o donem benimkinin de bezi o saatlerde dolu olurdu, sonra gece emmesini birakinca gece yapmamaya basladi ve uykusu da daha duzenli olmaya basladi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…