Aynı ben sabaha kadar en az 10 kere emziriyorum.karnı tok eminim ztn sizin ki gibi 12 küsür kiloda ve 12.5 aylık.ilk oğlum emzirmeyi kesince gece uykusu düzelmişti son çare olarak düzelmezse sütten kesmeyi düşünüyorum12.5 kılo oldugu ıcın bır tık kılolu yanı , doymuyordur kısmı hep bende agır basıyor. Vallahı kasık mamasıda yaptım , normal yemekte verdım bır turlu neye baglı gelıstıgını anlayamıyorum . 11 de odasına getırırkende uyanmıyor mesela, uyurken beslıyorum .
1 de mı muhallebı vereyım dıyorsunuz , o zaman herhalde 4 yasına kadar bu alıskanlıgı bırakamaz . Yatarken verıyorum buarada muhallebı.
Yatakta kendı uyuyacagınıda sanmıyorum o sekılde hıc uyumadı cunku, ben onu tasımaktan ıkı el bılegımde de kemık cıktı . Agır kaldırma dıyor doktor, amelıyata dogru gıdıyor eller, ama gecenın o yarısı vallahı ben uyusunda nasıl uyursa uyusun modunda oluyorum
Alışmıyor yalnız; bu dünyadaki en güvendiği varlık annesi çağrısına cevap vermedikçe güven duygusunu kaybedip, boşa ağlıyorum kimse benimle ilgilenmiyor diye düşünüp "öğrenilmişlik çaresizlik" yaşıyor14 aya kadar saat başı kalkıyordu. Kendi uyumasına rağmen. Sonra anladım ki, her uyandığında meme vererek ben de destek oluyorum bu alışkanlığa.
Bir hafta anlattım, artık kalksan da gelmeyeceğim diye. Ve gitmedim. 3 gün ağladı. 4. Günden beri kalkmıyor. İlk başta arada bir kere kalkarsa gidip emzirip yatırıyordum. Baktım ona da alışıyor. Tamaaam dedim Gece bey. Yemezler.
Akşam 7:30'da yatırıyorum, sabah 6:14 (saat gibi enik asla şaşmaz) alıyorum.
Oğlan kilo almaya başladı, zaten yemek yiyen bir çocuktu ama sabahları kurt gibi aç kalkıyor artık.
Şu anda hala 14 aylık eksik uykularımı tamamlıyorum gibi. Kendime geldim. Yüzüm gözüm canlandı.
Bir de 12 aydan sonra doktor tek uykuya düşsün dedi gündüz, onu da deneyebilirsiniz.
Sevgiler
Ahh bu annelerın uyku sorunu herkes aynı dertten muzdarip.. sızın cocuk baya erken yatıyo bnce canım saat 1 e kadar 5 saatlık uyumus oluyo artık bünyesı otomatıge baslamıs o saatlerde uyanıyor gündüz uyku saatınde duzenleme yapmalısın bence madem boyle huyu var aksam 8 de uyutma derım her cocuk farklı sonucta mesela benm kızım benle beraber uyuyo gece 12 gbı ( o da bıraz fazla tabı bazen bnde erken uyusa dıyorum ama bu defa senın yasadıgn sorunu yasayacgmı bılıyorm cnku 4-5 saat oldu mu mızıkdama emme ıstegı baslıyo sonra 2 saatte bır emzırıyorm) sabahta 11 gbı kalkıyo enazından o uyurken bende uyuyorm dınlenıyorm tabı düzenımz bozuldguda oluyo gunduzler ıkı kere uyuyor bı saat o da . Bnce aksam uyku saatını ılerı aldırmaya calısmalısın enazından gece uyur dınlenrsn aksamları esınde ılgılenr bı sekılde vakıt gecer ama uykusuzlk cok zor bünyesi 5 saat oldu mu kalkıyor anlasılan enazındna sabaha denk gelse yeter dıye dusunuyormKızlar bu kacıncı aynı konu ya, bunaldım çatlıcam artık.
Mune lütfen konumu taşıma, cezada vermeyin , diğer bölümde burası kadar aktiflik yok buda benim derdim
13 aylık oğlan. Günde 2 kere uyuyor. Genelde her ıkı uykuyuda 1 veya 1.5 saat uyuyor.Toplamda 2 ile 3 saat arası yani günde.
Akşam 20:00 gibi uyutuyorum . En son uyanmasına baglı olarak.
Sabah 6.30 da kalkıyor genelde.
Gecelerı 1 gıbı uyanıp gerı uyuması 3 bazen 4 oluyor. Yere bırakmıyorum , oynamasını saglamıyorum sureklı uyutmaya calısıyorum .
Haftada 3 veya 4 kere oluyor bu.
Gunduz az uyuttuk , cok yemek yedırdık , daha gec uyuttum kesınlıkle durum degısmıyor.
Gunduz 1 kere uyuyunca da aksam 7 gıbı uyumak ıstıyor, kendını atıyor yere ve uyumaya calısıyor.Veya cok aglıyor uykusu oldugu ıcın .Gec uyuttugumuzda da zorla oyalıyoruz , cunku cok uykusu oldugu ıcın sureklı dusuyor kafasını saga sola vuruyor sersemlıkten ve aglıyor.
Dun gecede aynısı oldu. 23:30 da ben uyudum . 1 de uyandı , 3.30 ta uyutabıldım . Ben zaten cok erken kalkıyorum , sabah erken aksam da ona gore da erken cıkıyorum ısten . Uykular parca pıncık, artık cok kucukte degıl uyusun ıstıyorum .
o ve abısı ayrı odada uyuyor , bende yatak odasında uyuyorum. Telsız var sesını duyunca hemen gıdıyorum kı uykusu acılmasın gerıye uyutmak zor olmasın dıye.
8 gıbı ben onu once yatak odasında uyutuyorum , 11 gıbı kendı odasına alırken sut verıyorum bılıyorum ıyı degıl ama ınek sutu ıcmıyor begenmıyor , uyurken ıste ne ıcerse o ardından emzırıyorum ve yatıyorum.
1 de uyanıyor veya sabaha kadar uyuyor. Dedıgım gıbı neye baglı yapıyor bılmıyorum . Emzırıyorum , kucakta sallıyorum , kucagımda dolastırıyorum kesınlıkle konusmuyorum kapkaranlık bır odada yasanıyor bunlar, bazen ayaktayken uykuya dalmaya calısıyorum ben , ayakta sallamaya calısıyorum yok yok yok , bılmem kacıncı emzırmede artık bır sekılde uyutabılıyorum .
bunu yaşayan var mı acaba bızım gıbı? Yorum bekliyorum
Ya ne güzel yazmışsınız. Bütün anneler uykusuzluktan şikayetçi ee madem çoğunluğun derdi aynı o zaman bebelerin yaptığında sıkıntı yok, doğaları böyle. Bebeği birey kabul etsek ona uyum sağlasak bir nebze daha kolaylaşacak oysaki. Bir de bebekler nerde uyursa orda uyanmak isterler diye okumuştumGunduz sizi ozluyor gecede ayri kalmak istemiyor buyuk ihtimal.
Ayni yatakta yatmayi denediniz mi?
Illaki ilk zamanlar tekmeler uyanir ama donup yatacaksiniz o da size uyum saglayacak.
Simdi beraber yatmayincilar gelir ama iki cocugumla da 3 yasina kadar beraber uyudum, simdi ikisi beraber uyuyor, Allaha cok sukur hep uykumu aldim, cocuklarimda bana sarilip uyudular.
13 aylik icin bu kisa gunlerde 2 uyku fazla bu arada.
Olur da illa iki kez uyuyacak diyorsaniz en gec 14:30 -15:00 de oglen uyku isini bitirmis olun.
Uyku saatini de 20:30 a cekin.
Aynı ekolü takip etmiyoruz belli ki. Ama ben sizin gibi kesin konuşmuyorum, doğrusu budur demiyorum. Benim uyguladığım bu diyorum.Alışmıyor yalnız; bu dünyadaki en güvendiği varlık annesi çağrısına cevap vermedikçe güven duygusunu kaybedip, boşa ağlıyorum kimse benimle ilgilenmiyor diye düşünüp "öğrenilmişlik çaresizlik" yaşıyor
Uyutmadan once karnini doyuruyonmu iyice... aciktigi icin uyaniyor olabikir... altini temiz degilse de rahatsiz olup uyanabilir...Kızlar bu kacıncı aynı konu ya, bunaldım çatlıcam artık.
Mune lütfen konumu taşıma, cezada vermeyin , diğer bölümde burası kadar aktiflik yok buda benim derdim
13 aylık oğlan. Günde 2 kere uyuyor. Genelde her ıkı uykuyuda 1 veya 1.5 saat uyuyor.Toplamda 2 ile 3 saat arası yani günde.
Gecelerı 1 gıbı uyanıp gerı uyuması 3 bazen 4 oluyor. Yere bırakmıyorum , oynamasını saglamıyorum sureklı uyutmaya calısıyorum .
Gunduz az uyuttuk , cok yemek yedırdık , daha gec uyuttum kesınlıkle durum degısmıyor.
Gunduz 1 kere uyuyunca da aksam 7 gıbı uyumak ıstıyor, kendını atıyor yere ve uyumaya calısıyor.Veya cok aglıyor uykusu oldugu ıcın .Gec uyuttugumuzda da zorla oyalıyoruz , cunku cok uykusu oldugu ıcın sureklı dusuyor kafasını saga sola vuruyor sersemlıkten ve aglıyor.
Dun gecede aynısı oldu. 23:30 da ben uyudum . 1 de uyandı , 3.30 ta uyutabıldım . Ben zaten cok erken kalkıyorum , sabah erken aksam da ona gore da erken cıkıyorum ısten . Uykular parca pıncık, artık cok kucukte degıl uyusun ıstıyorum .
o ve abısı ayrı odada uyuyor , bende yatak odasında uyuyorum. Telsız var sesını duyunca hemen gıdıyorum kı uykusu acılmasın gerıye uyutmak zor olmasın dıye.
8 gıbı ben onu once yatak odasında uyutuyorum , 11 gıbı kendı odasına alırken sut verıyorum bılıyorum ıyı degıl ama ınek sutu ıcmıyor begenmıyor , uyurken ıste ne ıcerse o ardından emzırıyorum ve yatıyorum.
1 de uyanıyor veya sabaha kadar uyuyor. Dedıgım gıbı neye baglı yapıyor bılmıyorum . Emzırıyorum , kucakta sallıyorum , kucagımda dolastırıyorum kesınlıkle konusmuyorum kapkaranlık bır odada yasanıyor bunlar, bazen ayaktayken uykuya dalmaya calısıyorum ben , ayakta sallamaya calısıyorum yok yok yok , bılmem kacıncı emzırmede artık bır sekılde uyutabılıyorum .
Bence gunduz tek uyku konusunda kararlı olun.2 bucuk saatten fazla uyursa uyandırın. Beraber yatmayı deneyın belki sizi özlüyordur.Acıkıyor olabılır anne sutu yoksa gece hep aynı saatte devam sutu veya cocuk sutu yani ne içiyorsa ondan verin. Bence bir kereden fazla vermeyin ki kahvaltı yapabılsın. Sonraki uyanmalarında su verın. Uyumaya zorlamayın bıraz oynatın enerji atsın. 2 saat uyumaya zorlasınız uyumaz ama 1 saat oynarsanız uyur. Bunun dısında bu evreler hep aynı 2017 Ekim anneleri topıgı var orada da konusuruz hep. Tum bebekler aynı. Buyume atagı diş sancısı gaz kulak diş agrısı vs. derken bence 2 yasına kadar bu sekılde gider.Kızlar bu kacıncı aynı konu ya, bunaldım çatlıcam artık.
bende buna şaşıyorum ya 7 ne???Bence denenecekleri denemişsin "bu da böyle bir çocuk işte" kısmına geç kabullenmen kolay olur.
Oğlum yaklaşık 18 aylıktan bu yana gündüz tek uyku ile devam ediyor.
Önceleri akşam 9 buçuk 10 arası uyurdu 30 aylık olacak iyice şaştı düzeni.
Neyseki gece kalkıp oyun demiyor..
Bana akşam 7 buçuk, 8 uyku için hep erken gelir. En az 9 olmalı diye düşünüyorum. Ama bu benim fikrim tabi..
Hele 7 de uyutanı duyunca ekstra şaşırıyorum. Kardeş bu çocuk ne zaman babasını falan görüp de oynayacak diyorum içimden. Sırf rahat oturabilmek için çocuğa günü erkenden bitirtmek çok tuhaf geliyor. Kaldı ki yazın hava anca 9 da kararıyor..
Bizdede oluyor bu, donem donem...Kızlar bu kacıncı aynı konu ya, bunaldım çatlıcam artık.
Dogru soylediniz. Gece once bezini degistiririm sonra uyuturum. Bezi dolu olduginda uyaniyorlar, bezi degistirince emmeden bile geri daldigi oluyor.tek uykuya gecip 19.30u deneyebilirsin uyuma saati olarak, sonra yaza dogru o yine 8e uzar zaten.
cok emziriyormussun, gaz yapmadigina emin misin?
bir de cise kalkabiliyorlar o saatte, o da uykusunu aciyor olabilir, buna ne yaparsin bilemiyorum ama bezi dolu ise degistirmeyi denesen mi bilemedim, daha mi uykusu acilir acaba.
kucakta uyutmaya alistirmamalisinin, suan 12 kiloymus zaten, bir de boyle uyumaya alistiginda ileride ne yapacaksin, onu da dusun. eger yatagi musaitse sen onun yanina uzanabilirsin bir sure.
Sut yerine devam mamasi deneyin, sut icince ben bile uyuyamiyorum cocuk rahatsiz oluyordur belkiAslında hep bu düzene gore uyudu , bu sekılde yapınca esımle bırbırımıze gırıyoruz. Cunku ben bır zaman sonra onun yanına gıdıp cok kotuyum bırazda sen ugras dıyorum o bendende erken kalkıyor yardım etmek ıstemıyor , cunku muhtemelen 3 te uyandırdığımda gerı uyuyacak vaktı kalmıyor esımın Cok zor 9 aydan berı yasıyoruz bunu, ha gectı ha geçecek dıyoruz gecmıyor.
Buarada sut mu onu rahatsız edıyor dıye düşünüyorum bırde ,
Dogru soylediniz. Gece once bezini degistiririm sonra uyuturum. Bezi dolu olduginda uyaniyorlar, bezi degistirince emmeden bile geri daldigi oluyor.
Darısı basıma :))tam o donem benimkinin de bezi o saatlerde dolu olurdu, sonra gece emmesini birakinca gece yapmamaya basladi ve uykusu da daha duzenli olmaya basladi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?