12.5 kılo oldugu ıcın bır tık kılolu yanı , doymuyordur kısmı hep bende agır basıyor. Vallahı kasık mamasıda yaptım , normal yemekte verdım bır turlu neye baglı gelıstıgını anlayamıyorum . 11 de odasına getırırkende uyanmıyor mesela, uyurken beslıyorum .Bazı doktorlar ek besine geçmiş bebeklerin yatarken birşey verilmemesi taraftarı
Mide çok dolu olunca rahatsız olabilir diyorlar
Süt yerine muhallebi yapsanız yemez mi
Kucakda olması bile uyanmasına yeterli gelir
Yatagında kalsın sırtını okşayın popodan pışpışlamayı deneyin
İnstagramdan paylasımalrı takıp edıyorum , hep ona gore devam ettım hanı daha sonra egıtım alan kısılerden degıl dırek bu ısle başlayan kısılerın paylaşımları dogrultusunda bu sekılde bır düzen oluşturduk.
5 kere kalksa belkı emecek uyuyacak ama , uyumuyor kı . Oynatmıyorum , konuşmuyorum emzırıyorum ve sallıyorum ayakta kucakta gezdirerek ağzında emzıkle. Uykuya cok zor dalıyor.
Bırde @Esila09 aslında bebeklerın bu saatlerde uyuması lazım , evet uyku hafıfledıgı ıcın uyanıyor muhtemelen ama benım buyuk oğlum bıle 10 da uyumuyor kı , 8 -9 arasında uyuması lazım .
Gunduz güzel uyuyamazsada geceler hepten kotu oluyor. 18 aylıkken 1 uykuya dusmesı lazım dıye bılıyorum .
Ilk oğlum hıc uyanmazdı , sarhoş oluyorum artık gecelerı
Sabah 6.30 da kalkıyorGunduz sizi ozluyor gecede ayri kalmak istemiyor buyuk ihtimal.
Ayni yatakta yatmayi denediniz mi?
Illaki ilk zamanlar tekmeler uyanir ama donup yatacaksiniz o da size uyum saglayacak.
Simdi beraber yatmayincilar gelir ama iki cocugumla da 3 yasina kadar beraber uyudum, simdi ikisi beraber uyuyor, Allaha cok sukur hep uykumu aldim, cocuklarimda bana sarilip uyudular.
13 aylik icin bu kisa gunlerde 2 uyku fazla bu arada.
Olur da illa iki kez uyuyacak diyorsaniz en gec 14:30 -15:00 de oglen uyku isini bitirmis olun.
Uyku saatini de 20:30 a cekin.
Aslında hep bu düzene gore uyudu , bu sekılde yapınca esımle bırbırımıze gırıyoruz. Cunku ben bır zaman sonra onun yanına gıdıp cok kotuyum bırazda sen ugras dıyorum o bendende erken kalkıyor yardım etmek ıstemıyor , cunku muhtemelen 3 te uyandırdığımda gerı uyuyacak vaktı kalmıyor esımın . Cok zor 9 aydan berı yasıyoruz bunu, ha gectı ha geçecek dıyoruz gecmıyor.Haklısın ama her çocugun bünyesi farklı belliki dinleniyor da uyanıyor vucut o düzeni benimsemiş
Aslında hep bu düzene gore uyudu , bu sekılde yapınca esımle bırbırımıze gırıyoruz. Cunku ben bır zaman sonra onun yanına gıdıp cok kotuyum bırazda sen ugras dıyorum o bendende erken kalkıyor yardım etmek ıstemıyor , cunku muhtemelen 3 te uyandırdığımda gerı uyuyacak vaktı kalmıyor esımın . Cok zor 9 aydan berı yasıyoruz bunu, ha gectı ha geçecek dıyoruz gecmıyor.
Buarada sut mu onu rahatsız edıyor dıye düşünüyorum bırde ,
Annemde bugun tek uyku uyutayım dıyor , bence hıc bısey degısmıyor . Atak donemlerını ve dolunayı takıp etmıyorum psıkolojımı bozuyor bunlar cunku , ama etkılendıgını bılıyorum da 4 aydır etkılemıyordur herhalde :)Tek uykuya düşürme vakti gelmiş. Ben gündüz uykusunu geceden çaldığı noktada düşürdüm hep.
Al 2 yaşında, yeri geliyor hala 2 uyku yapıyor kafasına göre ve kendimizi kesmek zorunda kalıyoruz
maalesef yeri geliyor gece kalkıyor da. (neyse ki büyüdü de evde kafasına göre gezip geri kendi yatıyor) Yani Dolunay ve tutulmaları hiç kaçırmıyor direk uykuya yansıyor. Onları takip et, muhtemelen deniz de öyle. Çoğu bebek öyle.
Ben yeri geliyor hala beyaz gürültü açıyorum. Uyku devamlılığına kesinlikle yardımcı oluyor.
Atak dönemlerini vs kontrol ettin mi? Dişler ne alemde? Azı ve köpeklere sıra geldiyse onlar ard arda çıkıp ebeveyni mahvediyor. Chucky azı ve köpekleri Yani 8 dişi 1 haftada çıkardı 14 aylıkken. Intihara meyletmiştim. Büyük azılar çok daha zor ama onları ard arda çıkarmıyor mola veriyor en azından.
Gece beslenmesini kessen iyi olur aslında ama gündüz çalışırken bu öneriyi vermek doğru gelmiyor pek.
Çocuklarımı yaşlarını doldurduktan sonra günde 1 kez uyuttum. Akşama doğru biraz oyalayip oynatıp 21e doğru uykuyu çektim yavaş yavaş. Ve 18 aylık olduklarında kendi kendilerine öğlen uyuyup akşam 21 de uyurlardi sabaha kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?