• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece bebeği uyanık kalan ve sorunu çözen birini arıyorum

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar bu kacıncı aynı konu ya, bunaldım çatlıcam artık.
Mune lütfen konumu taşıma, cezada vermeyin , diğer bölümde burası kadar aktiflik yok buda benim derdim :cry:

13 aylık oğlan. Günde 2 kere uyuyor. Genelde her ıkı uykuyuda 1 veya 1.5 saat uyuyor.Toplamda 2 ile 3 saat arası yani günde.
Akşam 20:00 gibi uyutuyorum . En son uyanmasına baglı olarak.
Sabah 6.30 da kalkıyor genelde.

Gecelerı 1 gıbı uyanıp gerı uyuması 3 bazen 4 oluyor. Yere bırakmıyorum , oynamasını saglamıyorum sureklı uyutmaya calısıyorum .
Haftada 3 veya 4 kere oluyor bu.
Gunduz az uyuttuk , cok yemek yedırdık , daha gec uyuttum kesınlıkle durum degısmıyor.

Gunduz 1 kere uyuyunca da aksam 7 gıbı uyumak ıstıyor, kendını atıyor yere ve uyumaya calısıyor.Veya cok aglıyor uykusu oldugu ıcın .Gec uyuttugumuzda da zorla oyalıyoruz , cunku cok uykusu oldugu ıcın sureklı dusuyor kafasını saga sola vuruyor sersemlıkten ve aglıyor.
Dun gecede aynısı oldu. 23:30 da ben uyudum . 1 de uyandı , 3.30 ta uyutabıldım . Ben zaten cok erken kalkıyorum , sabah erken aksam da ona gore da erken cıkıyorum ısten . Uykular parca pıncık, artık cok kucukte degıl uyusun ıstıyorum .

o ve abısı ayrı odada uyuyor , bende yatak odasında uyuyorum. Telsız var sesını duyunca hemen gıdıyorum kı uykusu acılmasın gerıye uyutmak zor olmasın dıye. :KK34:

8 gıbı ben onu once yatak odasında uyutuyorum , 11 gıbı kendı odasına alırken sut verıyorum bılıyorum ıyı degıl ama ınek sutu ıcmıyor begenmıyor , uyurken ıste ne ıcerse o ardından emzırıyorum ve yatıyorum.
1 de uyanıyor veya sabaha kadar uyuyor. Dedıgım gıbı neye baglı yapıyor bılmıyorum . Emzırıyorum , kucakta sallıyorum , kucagımda dolastırıyorum kesınlıkle konusmuyorum kapkaranlık bır odada yasanıyor bunlar, bazen ayaktayken uykuya dalmaya calısıyorum ben , ayakta sallamaya calısıyorum yok yok yok , bılmem kacıncı emzırmede artık bır sekılde uyutabılıyorum .
bunu yaşayan var mı acaba bızım gıbı? Yorum bekliyorum

Bazı doktorlar ek besine geçmiş bebeklerin yatarken birşey verilmemesi taraftarı
Mide çok dolu olunca rahatsız olabilir diyorlar
Süt yerine muhallebi yapsanız yemez mi
Kucakda olması bile uyanmasına yeterli gelir
Yatagında kalsın sırtını okşayın popodan pışpışlamayı deneyin

Bazı doktorlar ek besine geçmiş bebeklerin yatarken birşey verilmemesi taraftarı
Mide çok dolu olunca rahatsız olabilir diyorlar
Süt yerine muhallebi yapsanız yemez mi
Kucakda olması bile uyanmasına yeterli gelir
Yatagında kalsın sırtını okşayın popodan pışpışlamayı deneyin
12.5 kılo oldugu ıcın bır tık kılolu yanı , doymuyordur kısmı hep bende agır basıyor. Vallahı kasık mamasıda yaptım , normal yemekte verdım bır turlu neye baglı gelıstıgını anlayamıyorum . 11 de odasına getırırkende uyanmıyor mesela, uyurken beslıyorum .
1 de mı muhallebı vereyım dıyorsunuz , o zaman herhalde 4 yasına kadar bu alıskanlıgı bırakamaz . Yatarken verıyorum buarada muhallebı.
Yatakta kendı uyuyacagınıda sanmıyorum o sekılde hıc uyumadı cunku, ben onu tasımaktan ıkı el bılegımde de kemık cıktı . Agır kaldırma dıyor doktor, amelıyata dogru gıdıyor eller, ama gecenın o yarısı vallahı ben uyusunda nasıl uyursa uyusun modunda oluyorum

Sosyal medyada bazı hesaplar var uyku eğitimi veriliyor bebeklere ve ailelere ücret karşılığı. Böyle bir yardım düşünmez misiniz?

Genel olarak o hesaplarda yazanlara göre bebeği gece uyusun diye öğlen uyutmamak gece uykunun verimsiz olmasına neden oluyormuş. Uyku düzeni oluştururken beslenme ve gün içindeki uykuları ile ilgili bilgileri okuyabilirsiniz paylaşımlarda. Mutlaka yaptığınız bir yanlış vardır. Uyku maması tarifleri var taze meyve ve irmiklerle yapılan uzun süre tok tutan. Belki süt yüzünden midesi rahatsız oluyordur. Yine bu tarz tarif paylaşımları yapan hesaplar epey var.

ahh ahhh benim ki de 1 yaşında gece belki 10 kez kalkıyor
sabah öylece işe geliyorum
geceleri sürekli bacaklarını kaldırıp pat pat vurduğu için gazı olabileceğini düşündüm
bebekken de çok gazlıydı
3 gün oldu gaz damlası başladım tekrardan ve rahatça uyuyor
yani inan doğrumu yapıyorum yanlış mı bilmiyorum ama herhalde bizimkinin gaz sorunu varmış
benim ki uyurken illaki babası ve ben yanına yatacağız öyle dalıyor uykuya
bide evimizde kim varsa oda uyuma moduna geçmek zorunda
bide uyuduğu yeri değiştirme bence odasında uyut orada kalsın

Muhallebiyi zaten veriyormuşsunuz 4 yaşına kadar bu alışkanlıkşar sürer mi bilmem ama
Siz ısrarcı olursanız bebek düzene alışır.
Yeme içme listesi doktor önerisi ile deneyin
Akşam bir oda da sonra yatagına götürmeyin
Belli ki yanlış bir sistem
Birde süt her insanda şişlik gaz yapar hazmı zordur
Süte karşı bir sıkıntı olabilir
Bazı şeyleri deneyip yapmalısınız

Saatler ile ilgili sorun var bence, biraz kaydırsanız ve 12den önceki saat 4 ten 2 ye düşse biraz daha uyur gibi
saat 8 ile 1 arası 5 saat var, uykusunu aldığı için kalkıyor bence 12den önceki uyku kaliteli olduğu için ona yetiyordur
10 a kadar uyumasa
İLk zamanlar 1 de uyanır düzen değiştirmek zordur
Benim de çok saçma bir düzenim olmuştu zor değiştirdim akşam 9 12 bucuk arası uyuyup gece 3 e kadar uyanık kalıyordum. Ama 1o bucuk gibi yatsam uykum kaçıyordu
zor da olsa biraz değiştirdim

gece uyandiginda kalkip oynuyor musunuz yada soyle soyliyim uyaninca direk yatirmaya mi basliyorsunuz yoksa saat 3 kadar onunla uyanik mi kaliyorsunuz.belki cocuk nasilsa uyanip uyanacagiz diye uyku saati oldugunu anlamiyor

O dönemi emzirerek geçirdim.
Gecede 4 saat emdiği oluyordu.
Felaket bir şey, insanda sinir falan kalmıyor her gün her gün bu uykusuzlukla.
29 aylık, ara ara hâla kalkar, erken veya geç yatmasıyla ilgisi yok.

Çok zordur uyumayan çocuk.İki çocuğumda da yaşamadım çok şükür.Bana biraz gündüz uykusu fazla gibi geldi.Artık 1 yaşında gündüz 1 sefer uyuması yeterli.Birde gündüzler kısaldı iyice.Gece de saat 9 a kadar filan oylasanız Belki uyanmaz.Birde kendi odasında uyumaya alışsa yeri değişmez uyanınca daha kolay uykuya dalar.Belki yeri değiştiği içinde kalkmak istiyor olabilir.

Gunduz sizi ozluyor gecede ayri kalmak istemiyor buyuk ihtimal.
Ayni yatakta yatmayi denediniz mi?
Illaki ilk zamanlar tekmeler uyanir ama donup yatacaksiniz o da size uyum saglayacak.
Simdi beraber yatmayincilar gelir ama iki cocugumla da 3 yasina kadar beraber uyudum, simdi ikisi beraber uyuyor, Allaha cok sukur hep uykumu aldim, cocuklarimda bana sarilip uyudular.
13 aylik icin bu kisa gunlerde 2 uyku fazla bu arada.
Olur da illa iki kez uyuyacak diyorsaniz en gec 14:30 -15:00 de oglen uyku isini bitirmis olun.
Uyku saatini de 20:30 a cekin.

İnstagramdan paylasımalrı takıp edıyorum , hep ona gore devam ettım hanı daha sonra egıtım alan kısılerden degıl dırek bu ısle başlayan kısılerın paylaşımları dogrultusunda bu sekılde bır düzen oluşturduk.
5 kere kalksa belkı emecek uyuyacak ama , uyumuyor kı . Oynatmıyorum , konuşmuyorum emzırıyorum ve sallıyorum ayakta kucakta gezdirerek ağzında emzıkle. Uykuya cok zor dalıyor.
Bırde @Esila09 aslında bebeklerın bu saatlerde uyuması lazım , evet uyku hafıfledıgı ıcın uyanıyor muhtemelen ama benım buyuk oğlum bıle 10 da uyumuyor kı , 8 -9 arasında uyuması lazım .
Gunduz güzel uyuyamazsada geceler hepten kotu oluyor. 18 aylıkken 1 uykuya dusmesı lazım dıye bılıyorum .
Ilk oğlum hıc uyanmazdı , sarhoş oluyorum artık gecelerı

Çocuklarımı yaşlarını doldurduktan sonra günde 1 kez uyuttum. Akşama doğru biraz oyalayip oynatıp 21e doğru uykuyu çektim yavaş yavaş. Ve 18 aylık olduklarında kendi kendilerine öğlen uyuyup akşam 21 de uyurlardi sabaha kadar.

İnstagramdan paylasımalrı takıp edıyorum , hep ona gore devam ettım hanı daha sonra egıtım alan kısılerden degıl dırek bu ısle başlayan kısılerın paylaşımları dogrultusunda bu sekılde bır düzen oluşturduk.
5 kere kalksa belkı emecek uyuyacak ama , uyumuyor kı . Oynatmıyorum , konuşmuyorum emzırıyorum ve sallıyorum ayakta kucakta gezdirerek ağzında emzıkle. Uykuya cok zor dalıyor.
Bırde @Esila09 aslında bebeklerın bu saatlerde uyuması lazım , evet uyku hafıfledıgı ıcın uyanıyor muhtemelen ama benım buyuk oğlum bıle 10 da uyumuyor kı , 8 -9 arasında uyuması lazım .
Gunduz güzel uyuyamazsada geceler hepten kotu oluyor. 18 aylıkken 1 uykuya dusmesı lazım dıye bılıyorum .
Ilk oğlum hıc uyanmazdı , sarhoş oluyorum artık gecelerı

Haklısın ama her çocugun bünyesi farklı belliki dinleniyor da uyanıyor vucut o düzeni benimsemiş

Gunduz sizi ozluyor gecede ayri kalmak istemiyor buyuk ihtimal.
Ayni yatakta yatmayi denediniz mi?
Illaki ilk zamanlar tekmeler uyanir ama donup yatacaksiniz o da size uyum saglayacak.
Simdi beraber yatmayincilar gelir ama iki cocugumla da 3 yasina kadar beraber uyudum, simdi ikisi beraber uyuyor, Allaha cok sukur hep uykumu aldim, cocuklarimda bana sarilip uyudular.
13 aylik icin bu kisa gunlerde 2 uyku fazla bu arada.
Olur da illa iki kez uyuyacak diyorsaniz en gec 14:30 -15:00 de oglen uyku isini bitirmis olun.
Uyku saatini de 20:30 a cekin.
Sabah 6.30 da kalkıyor
9 da yatıyor , 10.30 da kalkıyor

Oglende 2 de uyuyor bazen 3 te bazen 3.30 da kalkıyor gerıye.
Yanı 3.30 dan 8e kadar zaten 4.5 saat var. Inanın o 8 bıle zor edıyoruz. Evde bır kargaşa halı var, uykulu olduğu ıcın serselemıs durumda oluyor düşüyor kendını acıtıyor.
Bende bazen çocukların odasında uyuyorum , kısmen daha ıyı acaba dıyorum telsizden mı ses daha gec geliyor da ben gıdene kadar uyanıyor vallahı bılmıyorum. Aynı yatakta yatmayı bazen deniyorum ama bu defada sabah ben uyanırken uyanıyor 5.30 da . Bu seferde gelde ıse gıtmek ıcın hazırlan hazırlanabılırsen

Tek uykuya düşürme vakti gelmiş. Ben gündüz uykusunu geceden çaldığı noktada düşürdüm hep.
Al 2 yaşında, yeri geliyor hala 2 uyku yapıyor kafasına göre ve kendimizi kesmek zorunda kalıyoruz :D maalesef yeri geliyor gece kalkıyor da. (neyse ki büyüdü de evde kafasına göre gezip geri kendi yatıyor) Yani Dolunay ve tutulmaları hiç kaçırmıyor direk uykuya yansıyor. Onları takip et, muhtemelen deniz de öyle. Çoğu bebek öyle.
Ben yeri geliyor hala beyaz gürültü açıyorum. Uyku devamlılığına kesinlikle yardımcı oluyor.
Atak dönemlerini vs kontrol ettin mi? Dişler ne alemde? Azı ve köpeklere sıra geldiyse onlar ard arda çıkıp ebeveyni mahvediyor. Chucky azı ve köpekleri Yani 8 dişi 1 haftada çıkardı 14 aylıkken. Intihara meyletmiştim. Büyük azılar çok daha zor ama onları ard arda çıkarmıyor mola veriyor en azından.
Gece beslenmesini kessen iyi olur aslında ama gündüz çalışırken bu öneriyi vermek doğru gelmiyor pek.

Haklısın ama her çocugun bünyesi farklı belliki dinleniyor da uyanıyor vucut o düzeni benimsemiş
Aslında hep bu düzene gore uyudu , bu sekılde yapınca esımle bırbırımıze gırıyoruz. Cunku ben bır zaman sonra onun yanına gıdıp cok kotuyum bırazda sen ugras dıyorum o bendende erken kalkıyor yardım etmek ıstemıyor , cunku muhtemelen 3 te uyandırdığımda gerı uyuyacak vaktı kalmıyor esımın . Cok zor 9 aydan berı yasıyoruz bunu, ha gectı ha geçecek dıyoruz gecmıyor.
Buarada sut mu onu rahatsız edıyor dıye düşünüyorum bırde ,

Aslında hep bu düzene gore uyudu , bu sekılde yapınca esımle bırbırımıze gırıyoruz. Cunku ben bır zaman sonra onun yanına gıdıp cok kotuyum bırazda sen ugras dıyorum o bendende erken kalkıyor yardım etmek ıstemıyor , cunku muhtemelen 3 te uyandırdığımda gerı uyuyacak vaktı kalmıyor esımın . Cok zor 9 aydan berı yasıyoruz bunu, ha gectı ha geçecek dıyoruz gecmıyor.
Buarada sut mu onu rahatsız edıyor dıye düşünüyorum bırde ,

oda olabilir, eşinde haklı sende haklısın derdini de anlatamaz bebek te haklı ne yapsan bilemedım

Tek uykuya düşürme vakti gelmiş. Ben gündüz uykusunu geceden çaldığı noktada düşürdüm hep.
Al 2 yaşında, yeri geliyor hala 2 uyku yapıyor kafasına göre ve kendimizi kesmek zorunda kalıyoruz
maalesef yeri geliyor gece kalkıyor da. (neyse ki büyüdü de evde kafasına göre gezip geri kendi yatıyor) Yani Dolunay ve tutulmaları hiç kaçırmıyor direk uykuya yansıyor. Onları takip et, muhtemelen deniz de öyle. Çoğu bebek öyle.
Ben yeri geliyor hala beyaz gürültü açıyorum. Uyku devamlılığına kesinlikle yardımcı oluyor.
Atak dönemlerini vs kontrol ettin mi? Dişler ne alemde? Azı ve köpeklere sıra geldiyse onlar ard arda çıkıp ebeveyni mahvediyor. Chucky azı ve köpekleri Yani 8 dişi 1 haftada çıkardı 14 aylıkken. Intihara meyletmiştim. Büyük azılar çok daha zor ama onları ard arda çıkarmıyor mola veriyor en azından.
Gece beslenmesini kessen iyi olur aslında ama gündüz çalışırken bu öneriyi vermek doğru gelmiyor pek.
Annemde bugun tek uyku uyutayım dıyor , bence hıc bısey degısmıyor . Atak donemlerını ve dolunayı takıp etmıyorum psıkolojımı bozuyor bunlar cunku , ama etkılendıgını bılıyorum da 4 aydır etkılemıyordur herhalde :)
Bazen gunduz 2. uykuyu es kaza uyuyamıyor o aksam 7 de uyutup sabaha kadar uyuyor ya ben ona ne dıyeyım ?

Dıs yok 2 tane alt var , başkada görünürde bısey yok dıger ıkıyıde rahat cıkarmıstı . Gece 1 kere besleniyor , bırde 11 de ben odaya alırken besleniyor.

Odasında yatırmama sebebım , abısının odevlerı veya dersı olduğu ıcın bu sekılde yapıyorum , abısı uyuyunca odasına alıyorum ufaklıgı

Çocuklarımı yaşlarını doldurduktan sonra günde 1 kez uyuttum. Akşama doğru biraz oyalayip oynatıp 21e doğru uykuyu çektim yavaş yavaş. Ve 18 aylık olduklarında kendi kendilerine öğlen uyuyup akşam 21 de uyurlardi sabaha kadar.

:KK37: ben dünyada sankı kımse kesıntısız uyuyamıyor gıbıme geliyor. Bırde 2 kere kalksa 10 dk emzırır yatarsında. Bır seferde 2 saat 3 saat bıtırdıbenı , ayağımın uzerınde sallanmaya başladım halsızlıkten

Back