- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
-
- Konu Sahibi Samire tmv
Urolojıye gıtmedık oraya gideyim olmazsa bır ıkı kere olsa yıne uyandırırım ama gunduz tuvalete cıkar gibi gece cok ıslatıyorÜrolojiye gittiniz mi? Mesane duvari kalınlığı mesane büyüklüğüne bakıldı mi? Oğlum 3 yaşında tuvalet eğitimi tamamladı basta iyiydi ama sonra gündüz kaçırmaları başladı , damlatma ya da bazen yapma tarzında , gece yapmıyordu altina 3.5 yasinda urolojiye götürduk hersey normal, düzeldi geri baslasi psikologa götürdük 5 yaşına kadar sorun yok dedi ama çocuk gitmek istemiyor, resmen sürüyerek götürüyorduk, ödülle bir süre devam etti. Fizyolojik birşey yoksa psikolojik destek almali. Bir süre düzeliyor sonra yeniden başlıyordu baska psikologa gittik o umursamayim dedi, gece yapmamasi aslinda bilinc alti daha aydinlik oluyo uyku zamanı ve yapmamasi gerektiğini biliyor dedi. Umursamadık demedik bile , ama daha beter oldu, sonra birden cisim geldi diye kendi gitmeye başladı , tablo oluşurdum wc ye vurgu yapmadan, buda pekiştirdi şuanda iyi şükür , oyuna dalinca gelince anlıyoruz gitmiyor o zaman damlatiyor.
Benim kaynım buyuk genç cocuk mesanesi küçükmüş ve geceleri kaciriyor , doktor wc ni tut en son an git demiş büyütmek icin, gece uyanamiyor sanirim.
Eğer fizyolojik sorunlar yoksa gece surkeli kaldiracaksiniz. Bende arada kaldiriyorum cok sıvı tüketince ,uyuyor ama götürüyorum cok ayikmiyor.
Benim hatam ilk alıstırmada gece bez baglamam oldu bende ne yapacam bilmiyorum kıs gunu camasır kuruması da zor oluyorkizim şuan 5 yaşında 2 yaşında alıştırdım ben gece hem gündüz bez bağlamadım hiç altına yapmazdı gece bile olsa beni uyandirmazdi kendi gider yapardı. bahardan itibaren başladı gece alt islatmalari bir ara gerçekten hiç sabrım kalmadi artık çarşaf üst yika ser bıkmıştım. bazı geceler iki defa yapıyordu tuvalete goturmemize ragmen. bir ara gece altını bağlamaya başladım tekrar ve şimdi artık düzeldi gibi baya oldu altına yapmıyor insaallah tekrarı olmaz. zira benim için çok zordu.
Sıvı cok tuketıyor suyu cok ıcer ıcme desem olmuyor son zamanda degıl surekli boyle idiYatmadan iki saat once sivi gidalari kesin mutlaka.. eger son zamanlarda ciktiysa psikolojik olarak bir seyden etkilenmis olma ihtimali de var onu da goz ardi etmeyin derim.
Sıvı cok tuketıyor suyu cok ıcer ıcme desem olmuyor son zamanda degıl surekli boyle idi
ben ilk zamanlar bağlamadım ama baktim yok düzelmeyecek dedim mecbur kaldım hergun carsaf üst yikayamacagima göre o uyuyunca tuvalete götürdüm önce sonrada altını bağladım sonra sonra yapmayınca artık bıraktım baglamayiBenim hatam ilk alıstırmada gece bez baglamam oldu bende ne yapacam bilmiyorum kıs gunu camasır kuruması da zor oluyor
Aslında tutması gerekiyor onu yapamıyor mesane asagıda olunca da oyle olurmus alarm falan kullanan varmı kı ise yarıyor mu ondan alsam once bır doktora gotureyımben ilk zamanlar bağlamadım ama baktim yok düzelmeyecek dedim mecbur kaldım hergun carsaf üst yikayamacagima göre o uyuyunca tuvalete götürdüm önce sonrada altını bağladım sonra sonra yapmayınca artık bıraktım baglamayi
Oda sıcak oluyor corap ta olur mutlaka gunduz lerı usuyorsa bılmıyorumÜşüyor mu acaba gece. Çorapla yatırın birde, ayakları sıcak olsun.
Gece kacirmasi bir kaç defa oldu ve ben anlamadim sabaha karşı farkettim resmen ust bedene cikmis bence ilk yapinca üşüyorlar devam devam yapıyor. O zaman kaçırınca saati 2 saate bir kurdum baktim tuvalete götürdüm. Alt islatma hem çocuğu hem aileyi yoran strese sokan birşey ,yeri geldi kizdik çünkü dayanamiyorduk hepsini psikologada anlattim, ayrica ben zorlamadim çocuğu egitim için kendi kuru kalktı hep bunu bekledim ama olmadi. Ben günde 7-8 camasir değiştiriyordum. Bir ara okulda resmen sinifa çişini yapıyordu. Ben strese girdim, her seferinde bi dsha olmayacak diyordu. Onun icinde cok zor bizden belki kat kat zordu. Allah biliyor fizyolojik birsey olsa belki tedavi edebilirdi bilirdim ama inemiyorum psikolojisine diye cok agladim. Birde amcasi 20 li yaşlarda ve gece yapiyor tabi kimse demedi farkettim daha sonra kv dedi,bundan da cok korktum. Siz ihmal etmeyin ürolojiyi belki cok basit bir yöntemi vardir. Gece ıslatmasınin çözümü gündüzden daha kolay diye okumuştum. Ben bazi zamanlar kizdim cok yanlis ama siz kızmayın gerçekten simdi anlıyorum o zaman kendime yenildim.Urolojıye gıtmedık oraya gideyim olmazsa bır ıkı kere olsa yıne uyandırırım ama gunduz tuvalete cıkar gibi gece cok ıslatıyor
Zor tabi yorucu oluyor sızı anlıyorum genetik de olabiliyor gece ıslatmaları bende geç alısmısım sonra duzelir dıye umut ediyorum ama boyle de Baska sekılde hasta oluyor usudugu ıcın gece kaldırsam bile tuvalete yapmıyor yok deyıp aglıyor psikolojik de olabilir Rabbım yardımcınız olsun sizedeGece kacirmasi bir kaç defa oldu ve ben anlamadim sabaha karşı farkettim resmen ust bedene cikmis bence ilk yapinca üşüyorlar devam devam yapıyor. O zaman kaçırınca saati 2 saate bir kurdum baktim tuvalete götürdüm. Alt islatma hem çocuğu hem aileyi yoran strese sokan birşey ,yeri geldi kizdik çünkü dayanamiyorduk hepsini psikologada anlattim, ayrica ben zorlamadim çocuğu egitim için kendi kuru kalktı hep bunu bekledim ama olmadi. Ben günde 7-8 camasir değiştiriyordum. Bir ara okulda resmen sinifa çişini yapıyordu. Ben strese girdim, her seferinde bi dsha olmayacak diyordu. Onun icinde cok zor bizden belki kat kat zordu. Allah biliyor fizyolojik birsey olsa belki tedavi edebilirdi bilirdim ama inemiyorum psikolojisine diye cok agladim. Birde amcasi 20 li yaşlarda ve gece yapiyor tabi kimse demedi farkettim daha sonra kv dedi,bundan da cok korktum. Siz ihmal etmeyin ürolojiyi belki cok basit bir yöntemi vardir. Gece ıslatmasınin çözümü gündüzden daha kolay diye okumuştum. Ben bazi zamanlar kizdim cok yanlis ama siz kızmayın gerçekten simdi anlıyorum o zaman kendime yenildim.
Onu duydum da zararlı diye pek ılac taraftarı degılım tabı olmazsa ılac olacak son careDoktora götürün bi ilaç veriyo onun icin
Valla hıc bilgim yok doktora goturdunuz muBanada el atin kizlar hazir konu acilmiskenSamire tmv benimde 4 yasina girecek oglum kaka tutma problemi var son iki haftadir daha kotu oldu tuvalete oturmak istemiyo artik iyce daralacak ikna edicez ancak oyle yapiyo dun altina yap oglum zaten kaciriyosun temizliyorum tutma hepsini yap ben temizlerim dedim agliyo hayir ben tuvalete yapcam diyo cocuk gelisimciye goturdum kakasini her yaptiginda steker yapistirin dedi ilk once heveslendi bir kac gun iyiydi yine ayni offf cok uzuluyorum