- 20 Kasım 2019
- 3.815
- 5.087
- 158
Bu yanlış bilgiyi düzeltmek isterim, testi yapanların kafası karışmasın.Geç yumurtlama bi sorun degil ki önemli olan yumurtanın döllenecek kadar kaliteli olmasi ve uygun büyüklükte olması. Ben yumurtlama testi yaparak gördüm ki her zaman 19-20-21 bazen 22. Gün pik yapıyordu. O günleri degerlendirip Allah'ın izniyle hamile kaldım. Geç olması sorun değil güzel pik oluyorsa yani ikinci çizgi birinciye göre çok koyuysa ben yumurta iyi büyümüş diye düşünürdüm, bazı aylar belli belirsiz pik olurdu o zamanlar yeterince büyümedi bu ay olmucak diye düşünürdüm. Hamile kaldığım ay cok koyu pikti ve 2 gün sürdü pik durumu
Ovulasyon testi ilk yapmaya başladığımda yumurtlama haftamda doktora gitmiştim ve yumurtamın pik günü boyutu 23 mm kadardı zaten en son 25mm oluyor sonrası sıkıntı çatlamıyor.
Ovulasyon testinde de pik aynı derecede koyu çıkmıştı ikinci çizgi daha koyu değildi yani. Sonraki aylar daha koyu olduğu zamanda oldu ama bunun yumurta boyutu ile alakası olmadığını ultrason ile tespit etmiştik keza doktorda bunu doğrulamıştı.