Geç Yatan İnsanlar Daha Zeki

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
Bilimsel araştırmalara göre, gece geç saatlere kadar uyumayan insanlar aslında daha akıllı ve daha yaratıcı. İşte nedenleri...

Bir şeyleri yanlış yaptığınız için size sinirlenenler oldu mu? Belki de yaptığınız yanlış değildi ama etrafınızdakiler genellikle her şeyin belirli bir şekilde yapılması gerektiğini düşünürler.

Dahilerin bazı ortak özellikleri var ve genel kabul edilenden farklı olup, farklı davranmak bunlardan biri.

Rutin bir zamanlama genellikle başarı ile ilişkilendirilir. Gerçekten de öyle mi?
Ya kendi yolunuzu bulmak ve tarzınızı oluşturmak başarılı bir hayata giden yol ise?

Bilimsel araştırmalara göre, gece geç saatlere kadar uyumayan insanlar aslında daha akıllı ve daha yaratıcı. İşte nedenleri...

Daha az stresliler

Bir BBC raporu, geç uyanan insanların daha az stres yaşadığını ve daha iyi bir ruh halinde olduğunu belirtiyor. Bunun erken kalkanların daha fazla kortizol kullandığı gerçeği ile ilgisi var. Aşırı kortizol daha fazla kas ağrısı, baş ağrısı ve soğuk algınlığı belirtileri ile sonuçlanıyor.

Kahve içerler
Bir kahve tiryakisi olmanın başarı üzerinde bazı etkileri vardır. Kahve içenler genellikle ekstra fiziksel aktivitelerde bulunurlar ki bunun sayısız sağlık faydası var.

Gün içerisinde adenozin maddesi salgılayan beyin, sinir hücresindeki reseptörlerin uyarılmasına sebep olur. Bu da yorgunluk hissi verir.
Kahvedeki kafein ise adenozin maddesine direnir ve reseptörleri bloke eder. Böylece beyin ve vücut fonksiyonları daha yüksek seviyede işler.
Reaksiyon zamanı, hafıza ve genel bilişsel yetenekler böylece iyileştirilir.

Sabah insanları da kahve içmesine rağmen onlar için bir dezavantaj var. Bir araştırmaya göre, kahve sabah insanlarını uykusuz bırakabilirken gece kuşlarını etkilemiyor.

Altın zamanı daha iyi kullanırlar
Avustralya’da yapılan bir araştırmaya göre, insanlar geceleri öğrenmeye daha yatkın oluyorlar. “Günün bu saatlerinde işlev varyasyonları alışılmadık değildir. Organizmalar predatörleri önlemek ve daha hızlı üretmek için 24 saatlik bir süre boyunca ışık ve karanlıkta sürekli değişime adapte edilir” diye açıklıyor bilim adamları. Yani sabah insanları dinlenmek için eve giderken, gece kuşları kendilerini donatmak için günün en iyi zamanını kullanır.

Daha uzun süre odaklanabilirler
Sabah insanları ve gece kuşlarının beyin aktivitesinin ölçüldüğü bir deneyde, gece kuşları daha yüksek skor elde etmiştir. Bunun sebebi gece zihnin daha uzun bir sirkadiyen saatinin (bitkilerin, hayvanların, mantarların ve siyanobakterilerin 24 saatlik periyot içerisindeki biyokimyasal ve psikolojik davranışlarının bütünü) olduğu ve daha uzun süre odaklanabildikleri yönünde açıklanmıştır.

kaynak: karnaval.com

Ya zeki olacağız ya güzel .İkisi birlikte olmuyor. Geç yattıncada erken kırışıyoruz,kilo veremiyoruz vs...
Ama bu arada KK nın gece kuşları sevinecek bu habere. Mune 'M senden bahsediyor haber

Bu haber daha önce de çıkmıştı kk ce hepimiz süper zekayız o vakit

sabahlara kadar uyumuyoruz çoğunlukla

Dün gece dörtte yatıp, beşe kadar yatakta dönüp sekizde kalkan ben en zekiniz olabilirim...

Hanginiz çaldıysa benim uykumu geri versin. Zombiye döndüm uykusuzluktan.

Bende diyorum niye bu kadar zekiyim

Ya zeki olacağız ya güzel .İkisi birlikte olmuyor. Geç yattıncada erken kırışıyoruz,kilo veremiyoruz vs...
Ama bu arada KK nın gece kuşları sevinecek bu habere. Mune 'M senden bahsediyor haber

He gülüm haber benden bahsediyor, sabaha kadar oturmaktan göz altı torbalarım salıncak olsa da zekam torbaların önüne geçiyor

Ama gerçekten gece daha dinamik oluyorum, senelerdir böyle, erken kalkınca günüm verimsiz geçer, ev işi dahil herşeyi gece yapmayı seviyorum, benim gibi gececiler için kamu dairelerinde gece çalışanlar olsaydı muhteşem olurdu, benim için gün daha yeni başladı mesela

Aptal ben, bi insan surekli 10 da yatip 6 da uyanir mi . Yaz kis hafta ici sonu farketmez. Neyse ki bebis geliyor, artik bende zekiler gibi davranabiliceem

Hep bu kk yüzünden herkes zeki : p

Yalan
Ben gec yatarim ama hicte zeki oldugumu sanmiyorum sıkıntidan gec yatioz biz

ondan mıymış insanların çalışırken verimsiz olması sonra neden calısmıyorsun derler

''Erken yatanlar g.zeklıdır''ı kibarca söylemek istemiş olabilrler.
Geç yatanlar kendilerini zeki zannetsin diye avuntu vermek istemiş olabilir.
İşleri güçleri yoktur belki de. Bari bir şeyler diyelim de boş oturup boşa maaş almayalım, dostlar alışverişte görsün diye sözde araştırma yaptık demiş olabilirler.

Kafamda deli sorular

Benden bahsediyor 1 den önce yatağa giremiyorum.Gerçi sabah pisman oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…