• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç Tutunma nedir? Hamileliğin ilk haftalarındaki gelişim hızının azlığı problem mi?

nurbanu123

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
12
0
6
34
Ankara
Yaklaşık bir aylık hamile olduğumu öğrendim. Geçen hafta kan testi yaptırdım B-HCG 190.59 çıkmıştı. Ebe bir hafta sonra doktora gitmemi söylemişti, kesenin görünmesi için. Bugün özel hastaneye gittim, doktor keseyi gördü. Ama gelişiminin bir hafta geri olduğunu söyledi. Sebebinin de bir hafta geç tutunmuş olması ya da gelişiminde bir problem olmasından kaynaklanacağını, bu yüzden on gün sonra tekrar gelmemi söyledi.

Not: En son adet dönemim 12-19 aralıktı, karnımda ve belimde biraz ağrı oluyor ama kanama vs gibi bir durum yok çok şükür.Son olarak bir de PROGESTAN adlı bir ilaç verdi.

Geç tutunma nedir, olumsuz bir yanı var mı? Bebeğin gelişimi anneden anneye değişir mi? Burada bir problem yok ben mi abartıyorum :1: Tecrübeli dostlar, yardımcı olabilirseniz sevinirim..:34:

Bilen hiç yok mu :43:

doktorun geç tutunmadan kastı geç döllenme ise bu sorun olacağı anlamına gelmez.doktorlara da hiç güven kalmadı.benim de sat 13 kasım ama bebek daha 12 gün önce göründü o da 1 ml bişeydi.doktorlara kalsa 5 haftalıkken kürtaj edeceklerdi ama ben bekledim.üstelik benim lekelenmem de oldu 2 hafta kadar. sonraki kontrolüm 24ünde evet belki de olumsuz bir haber alıcam ama en azından bu kadar süre beklediğim için içim rahat olacak .senin daha çok yeni sabırla bekle ve hala olumsuz konuşursa dr başka bi dr a daha görün derim...

Bilen hiç yok mu :43:

ayrıca benimde ilk kontrolümde kese bir hafta daha küçük görünüyordu bunu yaşayan çok insan var.sen daha 6 haftalık hamilesin (tabi sata göre!)ben 10 haftalık oldum hala umutla bekliyorum. çok zor bi dönem ama sana sa sakin ve sabırlı olmanı tavsiye ediyorum.um:rım herşey yoluna girer :1:

teşekkür ederim :) bi de özele gidince hep yine gel, yine gel diyorlar ya ondan da bilemiyorum doktorun asıl kastını.. ilaç da yan etki yaptı kendimi aniden kötü hissettim uyumuşum uzanınca hemen.. İlacı almasam mı hiç lekelenme gibi bile bi durum yok çok şükür..

Back