Bu arada ne kadar süredir berabersiniz? Bakın öncelikle şunu tüm kızlarımız anlasın ''bu erkekler düğün olduktan, evlendikten sonra birer melek olmayacak. Emin olun şu anki tavırları neyse en iyi ihtimalle %25 daha olumsuz yönde değişecek. Yani siz sevgilinizin bu tavır ve muamelerine bir ömür boyu katlanabilecek misiniz onu düşünün bence evlenmeden önce.
Evlenmek kolay. Ancak onu sürdürebilmek önemli. Bakın burası 100 lerce pişman kadınla dolu. Çünkü hepsi evlenmeden önce işlerin ne yöne gideceğine doğru sinyalleri görmüşlerdi ama yine de evlendiler. Sonrası hüsran. Bundan dolayı, sinyalleri iyi yakalayın ve gelecekte neler olabileceği öngörüp ona göre kararlar verin.
Bu konunuz için bişey demiyorum, altın para eşya ev vs talepler tartışmalar bunlara karşıyım. Eğer bir çift evlenmeye karar vermişse hayat müşterek deyip anne babadan beklemeden, bu şart şu şart demeden herşeyi gerekirse zamanla kendisi yapmalıdır.
Fakat diğer konularınıza baktımda maalesef erkek arkadaşınızın nasıl biri olduğunu gördüm ve isminizden anladığım kadarıylada çerkessiniz. Ve bir çerkesin bu durumda olmasına çok ve çok üzüldüm.
Allah yardımcınız olsun.
babaların takıya karıştığını ilk defa duydum...P pardon_ama aslında objektif bir yorum yaptınız müteşekkirim.Kendisi bomboş gelecekti çekilen kredinin hiçbir safhasında takı maliyeti hesaplamadık biz.Ben zaten istemiyorum şıngır şıngır gezecek biri de değilim.Ama bu konuyu ona açmak en büyük hatamdı o noktada haklısınız bıraksaydım geldiğinde babamdan duyup şok olsaydı herkesin içinde o zaman daha iyi olacaktı herhalde..
pardon da kim ödücekmiş kuaförü??????????????Fedakarlık yapmamak gerektiğini çok güzel anladım bende.
Gelinlik maliyetini kısmaktan bahsettikten kısa bir süre sonra ikinci el max 1500 tl olan gelinliklerden birini seçmemi bekledi.Bunu yaparkende o beğendiğin 6000 TL lik olanı da alırız ama ödeyeceğimiz kredi miktarının düşecek olmasını düşün diyerek zaten zorlu seçimlere kendisi yöneltti.Gık demedim buna.Düğünde nişanda kuaföre para ödemem dedi ona da gık demedim.Ben zaten en büyük fedakarlığı bu kafadaki birine yaranmaya çalışarak yapıyorum galiba..
pardon da kim ödücekmiş kuaförü??????????????
Duğunde nisanda kuaföre kim öducekmis parayı?Kız babası mı?Fedakarlık yapmamak gerektiğini çok güzel anladım bende.
Gelinlik maliyetini kısmaktan bahsettikten kısa bir süre sonra ikinci el max 1500 tl olan gelinliklerden birini seçmemi bekledi.Bunu yaparkende o beğendiğin 6000 TL lik olanı da alırız ama ödeyeceğimiz kredi miktarının düşecek olmasını düşün diyerek zaten zorlu seçimlere kendisi yöneltti.Gık demedim buna.Düğünde nişanda kuaföre para ödemem dedi ona da gık demedim.Ben zaten en büyük fedakarlığı bu kafadaki birine yaranmaya çalışarak yapıyorum galiba..
OOO baya uyanık gelin saçı makyajı ile normal saç makyaj bir mi oluyor sanıyor ya çok ayıpKuaföre ödenecek ücretle daha başka bişey yapılabilirmiş.Ben saçımı makyajımı gidip yaptırabilir mişim ama gelinlikle kuaförden çıkmak çok maliyetli ve gereksiz külfetmiş.O yüzden saçını başını istersen yaptır ama gelinliğini ya salonda ya da evde giy şeklinde konuştu.
Ben duğun bile istemedim,aa olmaz 1 oğlumuz var dedıler.Düğün olacak dediler,sonc salon parası duğun sonunda üzerimizdeki nakitlerle ödendi:)ben ailelere yuk olmayi sevmem yani iki insan evlenecekse ayaklari uzerinde durabilmeli derdim her zaman ama hem gelin alirken hemde gorumcemi gelin ederken ogrendimki ben resmen enayilik etmisim
kimse sana ah kizim sagol bizi hic yormadin demeyecek hep daha fazla fedakarlik etmek zorunda kalacaksin birak herkes uzerine duseni yapsin hangi gelinligi istiyorsan onu giy hangi salonu tutmak istiyorsan onu tut
ben dugun salonumu gormeye bile gitmedim size hangisi uygunsa onu tutun dedim
bana dumduz gelinin girecegi bir wc si bile olmayan salon tutuldu olsun gucleri buna yetiyor demekki dedim ama sonradan anladimki oyle degilmis
ay ayni valla ben nikahtan istedim bir tane oglumuz var dediler kabul etmediler olan benim altinlara olduBen duğun bile istemedim,aa olmaz 1 oğlumuz var dedıler.Düğün olacak dediler,sonc salon parası duğun sonunda üzerimizdeki nakitlerle ödendi:)
Ne safmışız valla:)
balayi parasinida kendim ödedim onuda soyleyimde konuya mum dikmis olayimBen duğun bile istemedim,aa olmaz 1 oğlumuz var dedıler.Düğün olacak dediler,sonc salon parası duğun sonunda üzerimizdeki nakitlerle ödendi:)
Ne safmışız valla:)
Ahh ahh valla evlendik ama nasil evlendik:)ay ayni valla ben nikahtan istedim bir tane oglumuz var dediler kabul etmediler olan benim altinlara oldu
bitane ogullari var canim tabiki yolmalilardi son kez nikah kiyafetimi kendim aldim esim gidip bacisina benim kinamda giyecegi kiyafeti aldi bende kiyamadigimla kaldim iyimi
enayi chamallows :)))
Yok artk o neymiss gıızzzzbalayi parasinida kendim ödedim onuda soyleyimde konuya mum dikmis olayim
buradan yeni evlenecek arkadaslara sesleniyorum ya herseyi kendiniz yapin takilara dokundurmayin
yada yolun gitsin en iyisi yolun bence
aman sakin verme takilarini onun acisi çok fenaYok artk o neymiss gıızzzz
Takılar duruyor bizde bankada ama evlenir evlenmez her Turk erkeği gibi takılarla araba almak istedi:)
İzin vermedm.
Kredi cek öderiz dedim,sonc her 2 senede bir arabayı yükseltiyor.6 senedır kredi öduyorz:)
Takıları verip kurtulaymışım daha ıyımıs
Adige, sen çerkes misin? Böyle yetiştirmiş olmamalı seni ailenKuaföre ödenecek ücretle daha başka bişey yapılabilirmiş.Ben saçımı makyajımı gidip yaptırabilir mişim ama gelinlikle kuaförden çıkmak çok maliyetli ve gereksiz külfetmiş.O yüzden saçını başını istersen yaptır ama gelinliğini ya salonda ya da evde giy şeklinde konuştu.
Adige, sen çerkes misin? Böyle yetiştirmiş olmamalı seni ailen
yes, çaktırmaSen de mi?