Geç görülen gerçeklere doğru

Bu akşam konuyu eşeleyip o duymamam gereken şeyleri söyletmeli miyim?

• Evet sonuna kadar gidip herşeyi duymalıyım.

OY: 19 23,2%
  • Hayır,alttan almaya devam edip bir gün çözülür mantığıyla dişimi sıkmalıyım.

OY: 3 3,7%
  • Bu adamla gerçekten bir ömür geçer mi

OY: 60 73,2%

• Ankete Katılan
    82
Kızacaklar..ama sen de bilirsin, bizde evlilik üzerinde durulan bişey değil. Geç evlenmek diye bir kavram yok..zordur kız almak. 1800 lerde evlenen babannem bile 30'una yakın evlenmiş. Kimse evde kaldın muhabbeti yapmaz.
Böyle zihni sinir bir adayla evliliği düşünüyor olmamalıydı. Adam offsayt, olduğu kadar denecek bir taraf yok, hiç olmamış çünkü.

Kızacaklar..ama sen de bilirsin, bizde evlilik üzerinde durulan bişey değil. Geç evlenmek diye bir kavram yok..zordur kız almak. 1800 lerde evlenen babannem bile 30'una yakın evlenmiş. Kimse evde kaldın muhabbeti yapmaz.
Böyle zihni sinir bir adayla evliliği düşünüyor hiç olmalıydı. Adam offsayt, olduğu kadar denecek bir taraf yok, hiç olmamış çünkü.

Aa kim neden kızsınmış? Öyle tabii ki. Ayrıca da kadın-erkek dans ekipleri aynı evde bile kalır, hiç kimsenin de aklına kötü niyet bir şey bile gelmez bizde :) Kadın, arkada yürümez mesela, bunlar hep kültür, bir de anaerkiliz o var :KK70:
Adam bence kızın korkusunu fark etmiş kendince eziklemeye çalışıyor, kızın diş göstermesi lazım ayrılmayacaksa bile.

Aa kim neden kızsınmış? Öyle tabii ki. Ayrıca da kadın-erkek dans ekipleri aynı evde bile kalır, hiç kimsenin de aklına kötü niyet bir şey bile gelmez bizde :) Kadın, arkada yürümez mesela, bunlar hep kültür, bir de anaerkiliz o var :KK70:
Adam bence kızın korkusunu fark etmiş kendince eziklemeye çalışıyor, kızın diş göstermesi lazım ayrılmayacaksa bile.
Yok ya, terbiyesiz, saygısız. Kendisini çok seviyor. . Diğer konusuna bak. Sabah 5,30 da karşılamaya gelmedin diye kavga çıkarmış. Adam olan kız teklif etse bile o saatte yola düşme demesi lazım.
Cimri, bencil, hep ben diyen biri. Can çıkar, huy çıkmaz.

Erkek üyenin yazdığını düşünüp başdan tekrar okudum. Nazlı gelin gibi davranıyor. Kendine gelmesi için uyarı zamanı gelmiş ve geçiyor. Takı konuşmak bana da biraz itici geliyor. Yine de kendini ifade etme şekli yanlış.

Bizim atasözümüz bile var kız evi naz evi diye, babanız şuan gayet hoşgörülü yaklaşmaya çalışmış ama söylediklerinin veya yaptıklarının birini duysa o evin eşiğinden adımını bile atamaz.
Bence sevgiliniz narşist biri araştırırsanız özellikleriyle uyumunu görüyor olursunuz.
Ayrıca bence onun konuşursak daha fazla, sonu kötü biter gibi tehditlerine pabuç bırakmayın.
Şimdiden sizi böyle sindirirse ileri de daha da baskın olmak ister.
Toplumumuzun evlenirken gerçekleştirilen adetleri vardır bunları öğrensin önce bir sonrasında bunları aşıcak kadar büyüdüyse evlenmeye kalksın.
Siz de lütfen iş ciddiye bindi işte rezil olurum demeyin iyice düşünün, adam şimdiden ben bunları unutmam etmem diye ilerinin öngösterimini yapıyor size.

Bu adam sizin düşmanınız mı? Yoksa evleneceğiniz birlikte hayat kurup sırt sırta vereceginiz kişi mi anlayamadım kusuruma bakmayın olur mu?

Sanki bir evlilik arefesi konuşması değil de, tv de düşman ailenin kızıyla evlenerek bir çeşit intikam planı kurgusu izliyor gibi hissettim. Öyle tiyatral saçma bir konuşma yani..

Siz bu cinsle evlenip ömür boyu narsistlikle boğuşup manipülasyon yaşamaya mı hevesleniyorsunuz?
Ne olmuş takı toka konuşuluyorsa gayet normal bunlar..

Adam ishal diye başında bekleyip lazımlık mı tutacakmışsınız? "Git hastahaneye serumu al bir şeyin kalmaz" diyemezdiniz mi?

Anne babanız bu manyaklar hırpalasın diye mi emek veriyor size?

Birkaç kez bende bu soruyu kendisine yönelttim.Biz düşman değiliz birbirimize muhalefet olamayız..
Ona olan ilgimi sekteye uğratacak hiçbirşeye zerre tahammülü yok.Bu kıskançlık değil bu bağlılık değil.

Adige, sen çerkes misin? Böyle yetiştirmiş olmamalı seni ailen :KK43:

Evet Çerkezim.Aslında bilenler bilir bizim adetlerimize geleneklerimize oldukça ters bu durumlar.
Ben ve ailem mümkün olduğunca alışık olmayan birisi için fazlaca tolerans sağlıyoruz.Ama mümkün kıldığımız kadarı da işleri yolunda tutmaya yetmiyor ne yazık ki..

Yok ya, terbiyesiz, saygısız. Kendisini çok seviyor. . Diğer konusuna bak. Sabah 5,30 da karşılamaya gelmedin diye kavga çıkarmış. Adam olan kız teklif etse bile o saatte yola düşme demesi lazım.

Kesinlikle can çıkıyor huy çıkmıyor.Az önce telefon etti oturup konuşmamız lazım diye.Hastaymış ve ben çok kötüysen gelebilirim dedim diye kırılmış.Bu hoş bir soru kalıbı değilmiş baştan düşünüp hadi ben gidiyorum eyvallah demliymişim.
Kendisinden daha çok bişey düşünmemi hazmedemezmiş.
Akşam konuşmak için sözleştik ve aldığım sinyaller tıpkı benimkiler gibiydi bu defter kapanacaksa kapansın yok kapanmayacaksa benim kurallarımla devam etsin şeklindeydi.
Benim için asla dönüşün olmadığı bir zaman dilimi yoktur ve bundan üzüntü duymam.Çünkü hergün başkaca şeyler çıkıyor ve bir süre sonra sevgini de yetmiyor sindirmeye.Akşam muhtemelen bişeyler kopacak herşeyin hayırlısı vesselam..

Dışarıdan bakan objektif biri olarak ben şunu sezdim.

O sizin korktuğunuzu hissetmiş, bunu kullanıyor.

Siz sürekli alttan alma, "tadımız kaçmasın" tarzında yumuşak(ımsı) konuşuyorsunuz.

Ama o bunlara bile sert çıkıyor.

Bu adamdan ayrılmayacaksanız bile sizin de diş gösterme ve korkmadığınızı belli etme zamanınız gelmiş.

Hem ondan korkayım hemde hiç korkmayayım çok cesur olayım bekliyor.Hem çok seveyim hemde onun için gözü kara kendimi ateşlere atayım istiyor.Ben ona göre hayatı basite indirgemiş biriyim.Çünkü evet ona göre daha güçlüyüm her işimi kendim yapmaya alıştığım için tekilliğimden dert yanıyor.
Umarım akşamki konuşmamızda hayırlı olan neyse o olsun

Bizim atasözümüz bile var kız evi naz evi diye, babanız şuan gayet hoşgörülü yaklaşmaya çalışmış ama söylediklerinin veya yaptıklarının birini duysa o evin eşiğinden adımını bile atamaz.
Bence sevgiliniz narşist biri araştırırsanız özellikleriyle uyumunu görüyor olursunuz.
Ayrıca bence onun konuşursak daha fazla, sonu kötü biter gibi tehditlerine pabuç bırakmayın.
Şimdiden sizi böyle sindirirse ileri de daha da baskın olmak ister.
Toplumumuzun evlenirken gerçekleştirilen adetleri vardır bunları öğrensin önce bir sonrasında bunları aşıcak kadar büyüdüyse evlenmeye kalksın.
Siz de lütfen iş ciddiye bindi işte rezil olurum demeyin iyice düşünün, adam şimdiden ben bunları unutmam etmem diye ilerinin öngösterimini yapıyor size.

Asla pabuç bırakmayacağım çünkü bu dipsiz kuyuda kaybolmak istemiyorum.Çözülecek problemlerimiz yok bizim çünkü..Geri adım atmaktan da korkmuyorum kimse vazgeçilmez değildir ve bunu da ona çok güzel anlatacağım

Sakın erkek arkadaşın için aileni karşına alma. Ne yapılması gerekiyorsa yapılsın , yapılması gereken hiçbirşey için fedakarlık yapma. Bu yola girereken herşeyin farkındaydı oyle değil mi.
Benin isteme zamanında ailem eşimin ailesine ne isterseniz onu yapın onu takın dedi. Ne yaparsanız kendi oğlunuza yapacaksınız herkesin kendi şerefi dedi. Tek iğne talep etmediler kimse zora sokulmasın herkes kendi durumuna göre yapsın dedi ailem.
Sonuç mu
kendi dilleriyle soylediklerini bırak yapmayı bir kına elbisem bile olmadan bir çarşı pazar alışverişi bile yapmadan gelinliğimi eşimin askerde biriktirdiği parayla alarak evlendim ve görümcemin çok sonra dediği şey
abla ne sen ne de ailen babamdan bir şey istemediniz her şeyi babama bıraktınız eee doğal olarak babam da bunu fırsat bilip elini cebine atmadı sebebi sissiniz oldu.
Yazdıklarınız ders niteliğinde. Evlilik hazırlığında olan herkes bunlara dikkat etsin. Aileler ağırbaşlılıktan kibar davranıyorlar ama kendini bilmeyen bazı erkek aileleri bunu ne yazık ki kullanıyor. Hemen sanki el gibi kenara çekiliyorlar. Aman dikkat. Bence aileniz hiç kötü bir şey dememiş tabi ki nişan olacak takı olacak. Erkek arkadaşın ne kadar abartmış. Resmen sorumluluktan kaçıyor. Ben öyle düşündüm.

Yazdıklarınız ders niteliğinde. Evlilik hazırlığında olan herkes bunlara dikkat etsin. Aileler ağırbaşlılıktan kibar davranıyorlar ama kendini bilmeyen bazı erkek aileleri bunu ne yazık ki kullanıyor. Hemen sanki el gibi kenara çekiliyorlar. Aman dikkat. Bence aileniz hiç kötü bir şey dememiş tabi ki nişan olacak takı olacak. Erkek arkadaşın ne kadar abartmış. Resmen sorumluluktan kaçıyor. Ben öyle düşündüm.

Anne babası hayatta değil diye babam kendisine bişey şart koşmayacağını zaten hem ikimize hemde bana ayrıyeten iletti.Kimsesiz olmasının verdiği zorlukların hepimiz farkındayız burda ona acımaktan bahsetmiyorum asla.
Ben böyle bir konuda orta yolu bulan olamadığım için kızgın muhtemelen kendisini babama karşı ezdireceğime inanmış.Benim asla bizi savunamayacağıma o kadar emin ki sorun olmayacak şeyleri sorun edişi bu yüzden.
Canı sağolsun ama ben cidden doydum

Hem ondan korkayım hemde hiç korkmayayım çok cesur olayım bekliyor.Hem çok seveyim hemde onun için gözü kara kendimi ateşlere atayım istiyor.Ben ona göre hayatı basite indirgemiş biriyim.Çünkü evet ona göre daha güçlüyüm her işimi kendim yapmaya alıştığım için tekilliğimden dert yanıyor.
Umarım akşamki konuşmamızda hayırlı olan neyse o olsun

Ya şimdi okudum önceki konuyu da siz sürekli uzlaşmaya çalışıyorsunuz bir kere de neden demiyor bu kadın beni seviyor ya biraz da ben huyuna gideyim bu ne böyle şımarık çocuk gibi

Evet bu konuda tartışırsak ayrılırız ve ben tükürdüğümü yalamam diyerek tehdit etti,tehdit olarak algılama dediği halde bu aleniydi.Bu benim için önemli değil çünkü şimdi bitmeli bişeyler bitecekse..Ben ağzımdan her çıkanı filtreleyerek sağlıklı bir iletişim zaten kuramıyorum.Üstüne bu gereksiz nazlar pozlar bana liseli ergen gibi hissettiriyor.
Düğün tarihi konusunda nişandan 1 ay sonrasına babam izin versin diye bekliyor.Daha doğrusu ikna etmemi bekliyor.
Babam uygun tarih olarak temmuzdan önce olmaz dediğinde ise bende eylülde istiyorum o zaman diyor.
Hep bir rest hep bir baskın olma arzusu kendince ceza mı biçiyor beni böyle mi yola getireceğini düşünüyor bilemiyorum
Adam baştan aşağı sorunlu bir tip.
Siz 7/24 aynı evde nasıl katlanacaksınız bu adama?

Bile bile yakmayın kendinizi.

nur topu gibi bir kaprisli trip master primsesle sözlenmissin. hayirli ugurlu olsun.

ben bunaldim burdan. ne böyle miymiymiy??

Anne babası hayatta değil diye babam kendisine bişey şart koşmayacağını zaten hem ikimize hemde bana ayrıyeten iletti.Kimsesiz olmasının verdiği zorlukların hepimiz farkındayız burda ona acımaktan bahsetmiyorum asla.
Ben böyle bir konuda orta yolu bulan olamadığım için kızgın muhtemelen kendisini babama karşı ezdireceğime inanmış.Benim asla bizi savunamayacağıma o kadar emin ki sorun olmayacak şeyleri sorun edişi bu yüzden.
Canı sağolsun ama ben cidden doydum
Ya siz bence onu fazla bile savunmuşsunuz daha ne istemişki. Babanızın al kızı git hiç umrumuzda değil demesini mi istiyor acaba. Siz belli ki toparlayıcı ve akıllı bir kadınsınız ama sevgiliniz bunu suistimal ediyor bence. Ailenizi dikkate alın hiç kötü bir şey dememişler.

X