Geç gelişen gelişme geriliği ACİL

Geçmiş olsun ilk kizimda bizimde sizin haftanizda gelişim geriliği çıkmıştı kan sulandırıcı kullanıyordum ben doktorum riske atmak istemedi çok uğraştın bu bebek için riske atmayalım bir hafta mühlet dedi bir hafta sonra bir gr kilo almamıştı hemen almayı teklif etti bende iki gün daha süre istedim 38.3 te tam alındı kızım çok şükür sağlıklıdı 2680gr doğdu kuveze de girmedi bnce riske atmayın kuveze gircegini düşünüyorsa doktor ciğer geliştirici iğne yapsın şimdiden alınsın bebek emin olun küçük doganlar daha çabuk topluyor kendilerini 6 aya geldiğinde kızım 3500kilo doğan ile aynı kiloya denk geldi.

Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun.

Bende durum benzerdi 37 den sonra ama bende minyonum doktorum minyon bebek olmasına bağladı nitekimde öyle oldu 42. Haftada 2900 doğdu normal doğumla
Doktorum Burak özkese kesinlikle tavsiye ederim
Sağlıkla gelsin bebişiniz

Kilosu ve genel durumu gerektirirse diye sanırım.

Biz eşimle hiç minyon değiliz iriyiz baya o yüzden gerilik denen haftaya kadar çok iyi gidiyordu. Teşekkür ederim

Benim kizimda 32. Haftada gelisim geriligi basladi ve 37 de alindi.Bes hafta boyunca uc gunde bir nst girdim ve muayene oldum,titizlikle takiplerim yapildi.Bu durumda bazen bebekler strese girebiliyorlarmis.Siz sanslisiniz gec baslamis gerilik.Yani riske atilacak bir durum degil,doktorunuzu dinleyin derim

Benim ilk bebegimin 35. Haftafan sonra gelisimi cok yavasladi. Onceleri tahmini dogum tarihinden 2 hafta kadar onde giderken 40+1 de dogdugunda 36+5 ile uyumluydu. Sonuc olarak 2670 gr dogdu kucuk bi bebekti. Suan 4 bucuk yasinda akranlarindan geri kalir yani yok. Doktor bana gelisiminin geriledigini falan hic soylemedi ben de tecrubesizdim hic bisey anlamadim. Ikinci gebeligimde ultrason kagitlarini karsilastrinca anladim ve o zaman sordugumda soyledi doktorum. Son haftalarda bunlar cok onemli degil bence. Ultrasondaki bilgilerin fotosunu koysaydiniz keske buraya doktor arkadaslar falan var daha iyi yorumlar alirdiniz

Evet geç gelişen gelişim geriliği diye geçiyormuş. Ben de üç günde bir gidiyorum. Bir görüş daha aldıktan sonra ben de çok beklemeyi düşünmüyorum sonradan pişman olmakta var Allah korusun

Sağlıkla kucağınıza almanızı temenni ediyorum.
Erken doğuma acilen alınmış biri olarak bebeğim küvözde kalmadı çok şükür. 2200 gr idi.(gebelik zehirlenmesi sebebiyle gelişimi, kilo alımı neredeyse durmuştu benim kızımında.
Bazen 40 haftayı dolduruyor kilosu yerinde ama alınması gerekiyor. O sebeple kendinizi bu şekilde şartlayıp üzülmeyin. Ola ki erken doğarsa dışarıda da büyür. Hiç dert etmeyin.
Hangi doktorun dediği içinize sinerse o şekilde hareket edin. Gerekirse daha sık kontrole gidip sık nstye girersiniz.

AAnne
Karnında ki 1 gün dışardaki 100 güne bedel . Eğer işin ehli bir doktora gidersen oda bekle derse bekleyin zaten doktorların çoğu riske girmemek için hemen sezeryanla almayı tercih ediyorlar

Benim doktorum geçen hafta söyledi 4 kere ölçtüm karın çevresi 5 persentilin altında diye. Yani şu an tek anormal olan değer onun makinesinde 3,5 çıktı diğer doktorda 4 çıktı. Bu değer 5in altındaysa tehlikeliymiş.
Bebeğin suyu, benim tansiyonum, hareketleri iyi durumda çok şükür.

Ben 4200 doğmuşum. Ondan bana 2900 denilince baya bir endişelendim ama çoğu kişi normal yazmış. Sizinkinin de iyi olmasına sevindim Allah bağışlasın.

Cocugum 37+5 te dogdu kuveze falan girmedi. Risk almaya ne gerek var 38 de sezeryaa dogurun. Sonuçta kötü bir şey varsa karninizin içine müdahale edemezler ama doğduktan sonra kuvesde de olsa guzelce bakilir müdahale edilir

Benim iki oğlumda 2 500 Gr doğdu hatta ikinci 2 400 du kuveze girmediler ikinci bebeğim doğunca çok küçük diye yoğun bakıma gitmiş ben ameliyattan çıkınca getirmişlerdi bir hafta geriden gelebilir 38 de de dogurabilirsiniz bir hafta beklemesenizde olur yine zamanında doğmuş oluyor siz bilirsiniz yani

Benzer durumu yaşadım. Sorunsuz geçmişti aslında gebeliğim ama 37. Haftada kilo alımının durduğunu söyledi doktorum. Karın ve boy 35. Haftada durmuş. Doppler ile plasentada kan akışına baktı sorun yoktu. İlk niyeti biraz takip etmekti ama ertesi gün kanama ve takibinde su azalması, kordon dolanması olunca direkt sezaryen günü verdi. 38+4 de 2600 gr 48 cm doğdu bebişim. Ne olacağının garantisi yok ama organ gelişimi büyük ölçüde tamamlanmkş oluyor artık ve 37. Hafta sonrası prematüre de sayılmıyor. Normal kabul ediliyor.
Ben sanırım takibimi yapan doktoru dinlerdim. Kendi doktoruma çok güveniyorum, geçenlerde kontrole gittiğimde bu bebekleri hemen almanın iyi olacağını, aslında tehlikeli olduğunu söyledi. Küçük doğsa da çabuk toparlıyorlar hiç merak etmeyin. Sağlıkla gelsin miniş.

Yani kafaya takicak bisey goremedim ben olsam bebegin kalp atislari suyu normalse beklerim neden aezeryan olayim yada erken dogurayim zaten yeterli haftayi tamamlamissiniz kiloda az degilki o haftaya gore normal cok icinize sinmiyorsa dr zuhal dilek sanliyi oneririm ne derse yapabilirsiniz cok iyi bir doktordur

cigerleri gelismistir zaten 2900 le neden küvezde kalsin cocuk 38 haftalık iken.
ben ya risk varsa diye düşünüp 38 haftayi tercih ederdim sanirim.
her bebek 40 haftalik dogmuyor zaten, 38 çok erkwn bir dogum degil.
tabi normal sartlarda herkes gününü tamamlasin ister ama risk varsa zorlamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…