• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık GEÇ DÖLLENME

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba ,eşimle olması gereken adet gününden 1gün önce çalışma yaptık .adet gecikmesinin 4.günü Hastaneye gittim doktor ;karın usgsinde rahim duvarı kalınlaşmış ya hamilelik var ya da adetin gelecek demişti... kan testi istedi negatif çıktı ayrıca progestron da 10.1 çıktı(21.günde yapılan 0.1 çıkmıştı ) ve hala adet olmadım .geç döllenme de ihtimal ama bende kendimi negatife alıştırıyorum .ve bende sizin sorunuzun cevaplarını ve benim durumum ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum (progestron adete yakın yüksek mi çıkar ?)

Merhaba ,eşimle olması gereken adet gününden 1gün önce çalışma yaptık .adet gecikmesinin 4.günü Hastaneye gittim doktor ;karın usgsinde rahim duvarı kalınlaşmış ya hamilelik var ya da adetin gelecek demişti... kan testi istedi negatif çıktı ayrıca progestron da 10.1 çıktı(21.günde yapılan 0.1 çıkmıştı ) ve hala adet olmadım .geç döllenme de ihtimal ama bende kendimi negatife alıştırıyorum .ve bende sizin sorunuzun cevaplarını ve benim durumum ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum (progestron adete yakın yüksek mi çıkar ?)
Kistiniz var mı peki sizin?

Vajinal usg yaptırmadım karından ne kadar anladıysalar artık kist ile ilgili bişey söylemedi .benim ilk defa geçen ay 4gün kadar gecikmişti bu ay 7.günde hala olmadım .acaba kist olunca mı adet gecikir .(bu arada geç döllenme 10-15günü bulurmuş kanda çıkma süresi .sizin kaç gün gecikti?)

Vajinal usg yaptırmadım karından ne kadar anladıysalar artık kist ile ilgili bişey söylemedi .benim ilk defa geçen ay 4gün kadar gecikmişti bu ay 7.günde hala olmadım .acaba kist olunca mı adet gecikir .(bu arada geç döllenme 10-15günü bulurmuş kanda çıkma süresi .sizin kaç gün gecikti?)
Genelde benim bildiğim kadarı ile progesteron da ki dalgalanmalar hamilelikte , kistlerde ve hormonlarla alakalı problemi olanlarda oluyor. Bende çok küçük oranda pko var doktorum bile sen doğal yolla gebe kalabilirsin dedi ben her ay adet oluyorum ama biraz rötarlı :) benim 12 gün gecikti. Kan testi adet gecikmesinin 3.günü yaptırdım negatif çıktı. Adetimden bir gün önce de çok afedersiniz peçeteye pembe leke geldi. İlk defa karşılaştım acaba yerleşme kanaması olabilir mi diye düşünerek yaptırdım kan testini de ama bakalım hala adet olmadım 😀

Jinekolajite Perşembe için randevu aldım negatif ise hala ve hala rahim duvarı kalınsa bi baktırmak istiyorum adet neden gecikti ,neden duvar kalınları ,kist mi var diye hiç istemeyerek vajinal usgyi nasıl yaptırcam bilmiyorum :)

Jinekolajite Perşembe için randevu aldım negatif ise hala ve hala rahim duvarı kalınsa bi baktırmak istiyorum adet neden gecikti ,neden duvar kalınları ,kist mi var diye hiç istemeyerek vajinal usgyi nasıl yaptırcam bilmiyorum :)
Doktora görünmen çok daha iyi olur en azından kafanda soru işareti kalmaz :)

Hangi gün çalışma yapıldığı değil hangi gün yumurtlama olduğu önemli. Progestrona yumurtlamamın 7nci günü bakılır niye adet gecikmesinde yaptı doktor şaşırdım. Bu değer gebelik için yeterli değil ama çok düşükte değil. Yumurtlama takibi yapmıyor muydunuz ??

Normalde adetlerim 28güne tekabül ediyordu son 2aydır 1hafta gecikmeli oldum ya hamile olma istemi doğrultusundaki stresten ya da farklı şey ...gecikmelerden dolayı bilmiyorum kaçıncı gün normalde 10-20 si arası uygun oluyor 28.günde bir adet olanlar için .ben o tarihlerde ise 1kere yapabildim ve bat'tan 1gün önce yaptık.dolaysıyla ya o gün yumurtlama (ya da 3gün önce ise bile) son günü baz alarak geç döllenme olur mu acaba diyorum ama hayal kırıklıgı yaşamamak için de pek ihtimal dogrultusunda saymamaya çalışıyorum ve şunu da biliyorum ki bu hesaplamalar aslında işin bahanesi Allah kaderimize yazdıysa ol deyince olur zaman zamanlama....yer gök dua üzerine ...ve dilerim ki ;inşallah Allah herkezin dualarını kabul eder. hayırlı,sağlıklı çocuklarımız isteyen herkeze nasip olur .(amin)

21.günü bakıldığında 0.1çıkmıştı adetimde gecikince gebelik var ise düşük progestronla hamilelik zor olacağından doktordan ben bakmasını istedim .belli oranın altında ise progestron jeli veriyorlar diye biliyorum siz belki daha iyi biliyorsunuzdur

21.günü bakıldığında 0.1çıkmıştı adetimde gecikince gebelik var ise düşük progestronla hamilelik zor olacağından doktordan ben bakmasını istedim .belli oranın altında ise progestron jeli veriyorlar diye biliyorum siz belki daha iyi biliyorsunuzdur
Adeti günü gününe olanlarda bile şaşabiliyor. Biraz daha bekleyin hamilelik yoksa yakında adet olursunuz zaten. Size tavsiyem ovülasyon testi alın. Yumurtlama gününü hesaplayıp değerlendirin. 1 hafta sonrasında progestron baktırın. Jeli duymadım ama hap şeklinde olanlar var doktorunuz yardımcı olur o konuda

Arkadaşlar aranızda geç döllenme yaşayan var mı? Varsa o süreci anlatır mısınız? 🙏🏼
Ben canim gec dollenme yani gwc yumurtlama olmus .2 ay once klomen ve catltma ignesi kullndk olmdi.Kasim ayinda sehir disindaydim yumurtlma gunleri esim yoktu .Tatilden geldm hatta esime tahlil vermesini soyldm pehrizli ztn .Sadece 1 kere ilski olmustu .Adetimde 1 hfta vardi .Adet olmdm 4.gun geckmede oylesine test yaptm hic umut yok.cnku testi yaoinca inanamdm cook silik cikti 1 test daha aldm ondada cknca dogru kan vermye 57.1 cikti adet tarihime gore cok dusktu iui bi deger degil.dedi dr .2 gun sonra 187 olunca rahtldm .Cok sukur arayi kapatti bebegim .Rabbim istiyen herkese saglikla.nasip.etsin

Back