kızlar merhaba, ben de başımdan geçenleri anlatayım belki bir fikir olur merak edenler için.
son adet tarihim 25 ekimdi ve biz kasım ayında ilk defa bebek denemelerine başladık. adetlerim düzenlidir, kasımın 25'inde veya 26'sında hastalanmam gerekiyordu ama hastalanmadım bir türlü. bir kaç gün idrar testi yaptım ama hiçbir şey çıkmadı. sonra dayanamadım, 30 kasımda yani beklenen adet tarihim 5 gün geçtikten sonra kan testi yaptırdım. sonuç küçüktür 2 çıktı, yani negatifti.
bu sefer de madem bebek yok neden adet olamıyorum, bir problem mi var diye korktum ve doktorumdan randevu aldım ertesi güne. çünkü hayatımda hiç bu denli bir adet gecikmesi yaşamamıştım. muayene etti doktor, rahim duvarında kalınlaşma var, adet başlamak üzeredir ya da geç yumurtlama olmuş olabilir dedi. adet söktürücü bir ilaç verdi ''progestan'' diye. içmekten korkma, bebek olacaksa bile zararı olmaz, aksine tutunmasına yardımcı olur dedi. aynı akşam annemle ve kayınvalidemle durumu paylaştım, ikisi de ilacı içmememi, biraz daha beklememi söyledi. ben de beklemeye karar verdim. bir hafta daha geçti ve hala hastalanmamıştım. 7 kasımda, yani ilk kan tahlili yaptırdığım tarihten tam bir hafta sonra tekrar kan tahlili yaptırdım, sonucu dün çıktı ve bhcg 280. gözlerime inanamadım. hemen doktoruma gittim tekrar, muayene etti. henüz kese görünmüyor, zaten normal olarak bu değerlerde görünmezmiş, her şey yolunda, rahim duvarın çok kalın bu iyi bir şey dedi. kesenin oluşacağı yer de belliymiş vs vs. 4 haftalık dedi, nasıl oluyorsa artık :) haftaya aynı gün tekrar gideceğim, bu sefer kese görünecek inşallah.
demem o ki bazen böyle karda yürüyüp izini belli etmeyen sinsi bebişler olabiliyor ve bazen zor olsa da beklemek gerekebiliyor
allah isteyen herkese sağlıklı güzel bebekler nasip etsin