• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GEÇ DÖLLENME Mİ ?

Nuuurrrrr benim de SAT 11 eylül desene hemen hemen ayni gün olacak belki de dogumumuz :confused:allahımin izniyle inş :nazar::nazar:
evet canım geç yumurtlama sonucu geç döllenme oluyor ve bunun sonucunda 1 hafta veya 2 hafta daha geç görünüyor bebek şahsen benim 29 ağustos son adet tarihim ancak geç döllenmeden dolayı doktor sat ı 10 eylül olarak kaydetti

benimde sat 20 eylül 7 haftalık olması gerek ama tam 1 hafta geriden geliyoz şuan 6 haftalık hamileyim geç döllenme olmuş bende de

benim adetmden 15 gün geçmişti ve 135,7 idi değerim canım geç döllenmedir seninde.. şuan adet tarihime göre bakar isek 8 haftalık olmam gerekiyor ama 6 haftalığım henüz :)
Geç döllenme de arada nasıl 2 hafta oluyor ? Geç döllenme geç yumurtlama demek değil mi ? Yani ilişkiye giriyorsunuz o an yumurtlama olmadığı için sperm döllemiyor rahimde birkaç gün yaşadığı için birkaç gün sonra yumurtayı bulup döllüyor geç döllenme bu bildiğim kadarıyla . Şimdi senin yumurtlama günün adetin ilk gününden sonra ki 14. gün . bu durumda o gün birlikte oldun diyelim ama geç yumurtlama oldu ve sperm 3 gün yaşadığına göre 3 gün sonra dölledi diyelim . Bu durumda adet tarihine göre gebelik hesabıyla geç döllenme arasında ki gebelik hesabın arasında 3 gün olması gerekmiyor mu ? Nasıl böyle 1 ya da 2 hafta oluyor ? Ben hiçbişey anlamıyorum bu geç döllenmeden

benimde sat 20 eylül 7 haftalık olması gerek ama tam 1 hafta geriden geliyoz şuan 6 haftalık hamileyim geç döllenme olmuş bende de
Yani siz ilişkiye girdiniz o an yumurtlama olmadı 1 hafta sonra yumurtladınız sperm de o zaman mı yumurtayı bulup dölledi ? 1 hafta canlı mı kaldı sperm ? Bu mümkün değil diyorlar nasıl oluyor o zaman ? O hafta ikinci kez ilişkiye mi giriyorsunuz ?

Benim bebegim sat a gore 7 haftalikken goremedik. Sadece kese gorundu. 2 hafta sonra tekrar gittigimde bebegi gordu doktor. Ve bebegime sat a gore 9 hafta olmasi gerekirken 7 hafta demisti :) sebebine gec dollenme demisti su an bi sıkıntı yok icini rahat tut seninde oyledir insallah. Bu arada benim son adet tarihim 28 temmuzdu ben 7 eylulde kan testi yaptrdm 487 cikti 9 unda bi daha yaptilar 1105 cikmisti.
İlişkiye girdiğin tarih neydi acaba benim için çok önemli kendim için bir hesap yapmam gerekiyor o yüzden soruyorum . Bir de 28 temmuz adetinin başlangıç mı bitiş tarihi mi ? Yumurtlama günün hangi tarihti ? O gün mü ilişki yaşadınız ? Ekimde kaçında adet görmen gerekiyordu ?

Geç döllenme de arada nasıl 2 hafta oluyor ? Geç döllenme geç yumurtlama demek değil mi ? Yani ilişkiye giriyorsunuz o an yumurtlama olmadığı için sperm döllemiyor rahimde birkaç gün yaşadığı için birkaç gün sonra yumurtayı bulup döllüyor geç döllenme bu bildiğim kadarıyla . Şimdi senin yumurtlama günün adetin ilk gününden sonra ki 14. gün . bu durumda o gün birlikte oldun diyelim ama geç yumurtlama oldu ve sperm 3 gün yaşadığına göre 3 gün sonra dölledi diyelim . Bu durumda adet tarihine göre gebelik hesabıyla geç döllenme arasında ki gebelik hesabın arasında 3 gün olması gerekmiyor mu ? Nasıl böyle 1 ya da 2 hafta oluyor ? Ben hiçbişey anlamıyorum bu geç döllenmeden
Valla canım bende anlamadım ama geç döllenme oldugu için dedi doktor bana özellikle. ben adet tarihimden 9 gün sonra gittiğimde yumurtlama dönemindesin demişti canım. Benim tahminlerime göre o akşam yaşanan ilişkiden olmuştu çocuk ama o kadar küçük olsa idi kesesini göremezdik zaten ilk gittiğimde görememiştik bir hafta sonra gittim o zaman göründü kese yani 5 haftalıkken görünüyormuş zaten öyle dedi doktor.

İlişkiye girdiğin tarih neydi acaba benim için çok önemli kendim için bir hesap yapmam gerekiyor o yüzden soruyorum . Bir de 28 temmuz adetinin başlangıç mı bitiş tarihi mi ? Yumurtlama günün hangi tarihti ? O gün mü ilişki yaşadınız ? Ekimde kaçında adet görmen gerekiyordu ?

son adet tarihimin başlangıç günü 28 temmuzdu. yumurtlama günüm 13 agustos. ilişki günüm 15 agustostu. 28 agustosta adet olmadıgım için tahlil yaptırdım. 7 eylülde kan tahlili sonucum 487 çıktı. bu sonuc zaten cok yeni bir gebelik olduğunu gösteriyordu. 9 eylülde 1105 oldu degerlerim. gayet iyiyiz, en son ikili tarama yaptırdım 10-12 gün kadar geriden geliyor bebeğim son adet tarihime göre. Ama sonuclarımda bi sorun yok ultrason sonuclarımda iyi.

son adet tarihimin başlangıç günü 28 temmuzdu. yumurtlama günüm 13 agustos. ilişki günüm 15 agustostu. 28 agustosta adet olmadıgım için tahlil yaptırdım. 7 eylülde kan tahlili sonucum 487 çıktı. bu sonuc zaten cok yeni bir gebelik olduğunu gösteriyordu. 9 eylülde 1105 oldu degerlerim. gayet iyiyiz, en son ikili tarama yaptırdım 10-12 gün kadar geriden geliyor bebeğim son adet tarihime göre. Ama sonuclarımda bi sorun yok ultrason sonuclarımda iyi.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin . Peki 15 ağustostan sonra ilişki yaşamadınız mı ? Belki sonra ki ilişki de gebe kalmışsındır

Cnm benim face e bisey oldu ne gelen mesajları okuyabiliyorum ne de cevap verebiliyorum dun bisey yazdin ama mmesajını acamadim niye boyle bisey oldu anlamadım :KK43::KK43:
Evett canımm :) sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza :anneadayı::nazar::nazar::nazar:

Canım geç döllenmeyi şöyle açıklayayım sana, evet muhtemel yumurtlama gününde yumurtlama olmaz ise 1 hafta sonra olursa buna bağlı olarak ilişki gerçekleşip döllenme oluyor. Aradaki gün ve hafta farklılıkları tamamen geç yumurtlama dan kaynaklanıyor ve bunun sonucunda yumurtanın geç döllenmesinden. İllaki ilişki olup spermin 3 gün dayanması sonucunda geç döllenme olmaz. Onun haricinde anlattığım olaylarda mevcut.Özellikle adetleri düzensiz olan bayanlarda daha sık rastlanan bir durum olmakla birlikte herkesde de olabilme ihtimali vardır. Ve aradaki 2 haftayı bulan geç döllenmeler ultrasonda bebeğin boyunun ölçülmesiyle de netleşiyor. Bazen geç döllenme olmasa da 4-5 gün farklılıklar olabilir bebeğin boy ölçüsüne göre. Umarım açıklayıcı olmuştur

Canım geç döllenmeyi şöyle açıklayayım sana, evet muhtemel yumurtlama gününde yumurtlama olmaz ise 1 hafta sonra olursa buna bağlı olarak ilişki gerçekleşip döllenme oluyor. Aradaki gün ve hafta farklılıkları tamamen geç yumurtlama dan kaynaklanıyor ve bunun sonucunda yumurtanın geç döllenmesinden. İllaki ilişki olup spermin 3 gün dayanması sonucunda geç döllenme olmaz. Onun haricinde anlattığım olaylarda mevcut.Özellikle adetleri düzensiz olan bayanlarda daha sık rastlanan bir durum olmakla birlikte herkesde de olabilme ihtimali vardır. Ve aradaki 2 haftayı bulan geç döllenmeler ultrasonda bebeğin boyunun ölçülmesiyle de netleşiyor. Bazen geç döllenme olmasa da 4-5 gün farklılıklar olabilir bebeğin boy ölçüsüne göre. Umarım açıklayıcı olmuştur
Yani geç yumurtlama olduğu gün girilen ilişkiyle hamile kalınıyor öyle mi ? Mesela ayın 15 inde yumurtlama gününüz ama o gün ilişkiye giriyorsunuz ama yumurtlamadığınız için döllenme olmuyor . 10 gün sonra yani geç yumurtluyorsunuz o gün bir daha ilişkiye giriyorsunuz ve o gün hamile kalınıyor öyle mi ?

Cnm benim face e bisey oldu ne gelen mesajları okuyabiliyorum ne de cevap verebiliyorum dun bisey yazdin ama mmesajını acamadim niye boyle bisey oldu anlamadım :KK43::KK43:

aaa öle mii ? umarım sorun çözülür canım en kısa sürede. Bu arada yazdığım mesaj, 2 gündür rahmim de 3 dk da bir sızlama oluyordu netten araştırdım rahim büyüyor o yüzden çok normal yazıyordu. Sende oluyor mu böle diye sormuştum. ;)

Yani geç yumurtlama olduğu gün girilen ilişkiyle hamile kalınıyor öyle mi ? Mesela ayın 15 inde yumurtlama gününüz ama o gün ilişkiye giriyorsunuz ama yumurtlamadığınız için döllenme olmuyor . 10 gün sonra yani geç yumurtluyorsunuz o gün bir daha ilişkiye giriyorsunuz ve o gün hamile kalınıyor öyle mi ?

Aynen öyle canım ;)

Kızlar ben geçen ay 12 gun gecikmeli adet gördüm neyse sonrasında test yaptim vs. Negatiff :( suan adetime 12 gun var be kasiklarim ve belim felaket agiriyor göğüs uclarim aciyo ve hassasiyet yok ama uçlar cok aciyo ve gayet yoğun beyaz bi akıntım var sizce gebelik varmidir ?

canım gözün aydın senin adına çok sevindim.
ben de merak ettim ayıptır sorması 15 ağustostan sonra ilişkiniz oldu mu. ben de 7 haftada daha bebeği göremedim.. muhtemelen boş gebelik ama geç döllenme diye de bir ihtimalden bahsediliyor ben de normalde 27 eylülde yumurtlamamı bekliyordum ancak o gün ilişkim olamamamıştı. iyiki de olmamış ertesi gün kasık ağrımdan anladım yumurtladığımı ve ilişki yaşadım bir daha da yaşamadım. sonra adetim gecikti ilk yapılan test 329 çıktı. sonra kese göründü. sonra yolk kesesi de göründü dendi ama bebek görünmesi gereken zamanda görünmedi.
benim merak ettiğim konu daha sonra ilişki yaşanmasa da geç döllenme ihtimali oluyor mu. yani benim de geç döllenmiş olabilir mi yoksa boş gebelik mi.? bu sorunun cevabı ancak 11 kasımda randevum var umarım o zaman belli. o günü bekliyorum ama yine de ara sıra internette araştırma yapmaktan kendimi alı koyamıyorum.

Arada sırada bende de oluyor Cnm ilk baslarda daha da çok oluordu ama simdi nadir oluyor . normal yani korkma Cnm. Bebislerimiz saglikla büyüyor inş :)
aaa öle mii ? umarım sorun çözülür canım en kısa sürede. Bu arada yazdığım mesaj, 2 gündür rahmim de 3 dk da bir sızlama oluyordu netten araştırdım rahim büyüyor o yüzden çok normal yazıyordu. Sende oluyor mu böle diye sormuştum. :KK66:

5 günlük gecikme yasıyorumm , testler negatif cıkıyo, negatifse neden hastalanmıyorum, hastalanmıyosam neden testler negatif cıkıyo :)) biri bana bisey söylesinnn örnek olsun aaaaaa kafayıı yemek üzereyim ya daa yedimm

Kızlar ben geçen ay 12 gun gecikmeli adet gördüm neyse sonrasında test yaptim vs. Negatiff :KK43: suan adetime 12 gun var be kasiklarim ve belim felaket agiriyor göğüs uclarim aciyo ve hassasiyet yok ama uçlar cok aciyo ve gayet yoğun beyaz bi akıntım var sizce gebelik varmidir ?

Bi değişiklik yok muuu :(

kızlar bana da bir şey söyleyin lütfen. bugün son adet tarihimden itibaren 36. gün. ve hala adet olmadım 2 gün önce idrar testi yaptım sonuç resimdeki gibi çıktı. dün sabah kan verdim hcg 1.2 çıktı. kafayı yicem sizce geç döllenme olmuş olabilir mi böyle bir şey yaşayanlar varsa nolur cevap yazsın. tekrar kan vermeye korkar oldum

Eklentiler

• IMG_20160115_143329.jpg
    IMG_20160115_143329.jpg
    26,7 KB · Görüntüleme: 63
Back