• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeyken tsh yükselmesi

Dygdyg11

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2022
77
10
18
30
Merhaba hanımlar, ben 15 haftalık hamileyim ve tiroid hastasıyım. 1 ay önce değerlerime baktırdığımda her şeyim normalde bugün baktırdım tsh 7'lere yükselmiş ve folik asitim de yükselmiş. Özellikle tsh beni çok korkutuyor. Doktora göstereceğim zaten ama çok endişeliyim zekayı falan etkiliyor deniyor ya benzer durumu yaşayanlar varsa bir sorun çıktı mı? 1 ayda nasıl bu kadar yükseldi bilmiyorum geçen ay 1 küsürlerdeydi.

Merhaba hanımlar, ben 15 haftalık hamileyim ve tiroid hastasıyım. 1 ay önce değerlerime baktırdığımda her şeyim normalde bugün baktırdım tsh 7'lere yükselmiş ve folik asitim de yükselmiş. Özellikle tsh beni çok korkutuyor. Doktora göstereceğim zaten ama çok endişeliyim zekayı falan etkiliyor deniyor ya benzer durumu yaşayanlar varsa bir sorun çıktı mı? 1 ayda nasıl bu kadar yükseldi bilmiyorum geçen ay 1 küsürlerdeydi.
Bana dahiliye doktorum troid çok taklitçi bir hormondur demişti gebelik yükselen HCG değerini taklit eder 5 haftalık gebeyken troid hastası olmama rağmen troidim 4.45 çıktı doktor 50 mg levotroin verdi 2 gün kullandım 1.83 çıktı aile hekimi 25 mg yeterli dedi gebelgimin sonuna kadar kullanacağım o değer hemen düşüyor

Gebelikte tsh çok hızlı değişiyor gerçekten. İlaçla hızla düşer ama içiniz rahat olsun. Bende tiroid hastasıyım, hamilelikte 25leri gördüm diyebilirim. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım.

Gebelikte tsh çok hızlı değişiyor gerçekten. İlaçla hızla düşer ama içiniz rahat olsun. Bende tiroid hastasıyım, hamilelikte 25leri gördüm diyebilirim. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım.
Çok teşekkür ederim içim rahatladı birazdan gireceğim doktora ben de

Gebe değilim fakat tiroid hastasıyım , Gebelikte tiroidin yükselmesi normal bu durumda , Tiroid hapınız mesela 25-50 Mikrogramm ise doktor bunu 150-200 olarak doz ayarlicaktır size endişe etmeyin gebelikte kan değerleri normal olarak farklı çıkar sonuçta artık iki canlısınız ☺️ sağlıkla ilerlesin 🙏🏼

Canım hemen sağlık ocağına git ilaç yazdır dusuge de sebeb olabiliyor. Doktoruna da bi an önce iletişime gec

Çok teşekkür ederim içim rahatladı birazdan gireceğim doktora ben de
Bebek kendi hormonunu üretemediği için sizin tiroid hormonunuzu tüketiyor bu nedenle de tsh yükseliyor. Bebek büyüdükçe tükettiği hormonda artıyor tabii. Doz ayarlaması için her ay kan veriyordum bende. Düzenli takip yapıldığı sürece endişe edilmesine gerek yok.

Bebek kendi hormonunu üretemediği için sizin tiroid hormonunuzu tüketiyor bu nedenle de tsh yükseliyor. Bebek büyüdükçe tükettiği hormonda artıyor tabii. Doz ayarlaması için her ay kan veriyordum bende. Düzenli takip yapıldığı sürece endişe edilmesine gerek yok.
Evet ben de aylık veriyorum bu sefer böyle oldu. Sizde de böyle yükselişler olmuş muydu daha önce? 7 küsür çıkınca doktorum bu sefer haftaiçi 150lik, haftasonu 200e çıkardı ilacı. 10 12 gün sonra tekrar baktıracakmışım

Bu yorum beni aglatabilir … 5,6 olunca dün nasıl hissettim bilemezsiniz. İlk gebeliğim keseyi gördüm 5 haftalık öğreneli 2 gün oldu ama onun için endişeleniyorum. Ara ara gelen kahverengi akıntı ile aklım çıkıyor. Allah bağışlasın hepsini amin🙏🏻🙏🏻

Back