Gebeyken en çok ne aşerdiniz?

Aren520

🧚‍♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2022
144
235
18
Merhabalar öncelikle hamile olann herkese sağlıklı bir gebelik dilerim Allah yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 😇 Anne olmak isteyen herkese de rabbim nasip etsin inşallah 💜

Benim sorum şu ki gebelikte en çok hangi gıdayı aşerdiniz? Bir de bu aşerilen yiyeceklerden bebeğin cinsiyetini tahmin ediyorlarmış acaba doğru mu şehir efsanesi mi yoksa merak ettim :)

Not: çiğkofte için ölüyorum şu an :anneadayı:

Daha 6+2 haftalık hamileyim henüz aserme başlar mi bilemedim ama gectigimiz 2 gün her aciktigimda beyaz peynirli domatesli tost sayikladim 🤣

Oğlumda hiçbir şey aşermedim, bu gebeliğimde soğuk baklava, boza ve çiğ köfte 🥹
Soğuk baklava miiii bu benim midemin aklına nasıl gelmez :)))))
Ye tatliyi cikar hakkını demisler ama benim kizim oldu:)
Karpuz aseriyordum
Karpuzu bugün ben de düşündüm mevsimi gelse de yesek 🥲🥲
Kavun diye öleceğim korkuyorum 😂 Erkek bebek bekliyoruz.
Ayyy soğuk sogukk 😇😇

Daha 6+2 haftalık hamileyim henüz aserme başlar mi bilemedim ama gectigimiz 2 gün her aciktigimda beyaz peynirli domatesli tost sayikladim 🤣
Ayyy mide bulantimin baş yemeğiydi benimde 🤭🤭 tuzlu domates ve peynir. Ben de aserme daha bugün başladı 😇 11. Haftam

Merhabalar öncelikle hamile olann herkese sağlıklı bir gebelik dilerim Allah yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 😇 Anne olmak isteyen herkese de rabbim nasip etsin inşallah 💜

Benim sorum şu ki gebelikte en çok hangi gıdayı aşerdiniz? Bir de bu aşerilen yiyeceklerden bebeğin cinsiyetini tahmin ediyorlarmış acaba doğru mu şehir efsanesi mi yoksa merak ettim :)

Çiğ köfteyi fazla yemeyin bu sefer şişkinlik ve baharat yanması yaşarsınız aman diyeyim :)

Aşermek nasıl bir şey anlamadım ben 35. Haftayım mide yanması çok fazla olduğu için sürekli soğuk şeyler yemek istiyorum, hatta kendimi buz gibi akan şelaleyi komple içerken hayal ediyorum 😂😂

Çiğ köfteyi fazla yemeyin bu sefer şişkinlik ve baharat yanması yaşarsınız aman diyeyim :)

Aşermek nasıl bir şey anlamadım ben 35. Haftayım mide yanması çok fazla olduğu için sürekli soğuk şeyler yemek istiyorum, hatta kendimi buz gibi akan şelaleyi komple içerken hayal ediyorum 😂😂
Dimi ya baharatladan dolayı biraz korkutuyor. Ahh o mide yanması 🤦‍♀️ ama soğuk süt geçirir inşallah

Ayyy mide bulantimin baş yemeğiydi benimde 🤭🤭 tuzlu domates ve peynir. Ben de aserme daha bugün başladı 😇 11. Haftam
Yalnız degilmisim sevindim 🤣 eşim de herkes tatlı yada ekşi aseriyor benim hatun tuzlu aseriyor diyo 🤣🤣

tatlı bi şeyler genelde bulantı yaptı ilk 4 ay.
genel olarak tuzlu yoğurt ve turşu türevi şeyleri çok severek tükettim ama öyle özel bir şey olsa da yesem hissi hiç olmadı. 30+1 haftalık, erkek bebek bekliyorum.

Hep hamur işi şeyler canım çekiyordu
Pişi mesela😋
Daha çok ekşi ve tuzluları seviyordum.
Kızım olacak. Ama bunun cinsiyetle alakası yok bence.

Dimi ya baharatladan dolayı biraz korkutuyor. Ahh o mide yanması 🤦‍♀️ ama soğuk süt geçirir inşallah
Gebelikte her şey tam tersi süt yanmayı geçiriyor ama fazla şişiriyor.
Doktor baharat ve turşuyu direkt yasaklamıştı. Şimdi her şey yasak o ayrı da 😂

Neyse benim az kaldı doğumdan sonra dışarıda bir gün boyunca sağlıksız besleneceğim patlayana kadar sokak lezzetlerini yiyeceğim 😄

Karpuz cok canim istiyodu benm genelde tatli seyler cukulatali serbetli vs

Back
X