Merhaba. Ben de öğretmenim ve 16 haftalık hamileyim. Dün biontech aşısının ilk dozunu vuruldum. Sadece kol ağrısı oldu o kadar. Çok araştırdım. Doktorları ve profesörleri çok izledim. Aylardır aşı olmak istiyordum zaten ama 3.ayımın bitmesini bekliyordum. İlk 3 ay tehlikeli malum. Araştırmalarım sonucu da aşı olmaya karar verdim. Sinovac hamileler üstünde hiç denenmemiş. Ve etkisi, koruması az olan bir aşı. Biontech ise 20bin hamile üzerinde denenmiş ve bir soruna rastlanmamış. Bir de biontech tam onay aldı bir kaç gün önce biliyorsunuzdur. Ayrıca teyzem almanyada hemşire. Onunla konuştum. Sonuçta almanya riskli bi aşıyı kendi halkına, hele ki hamilelere önermez. Sorunca bana dedi ki, özellikle hamilelere çok fazla öneriliyor. Ben çok hamileye aşı vurdum dedi. Mutlaka, aşı ol bir an önce dedi. Valla hocam tabiki biraz korkuyor insan ama okullar tam zamanlı açılıyor. Kontrolü sağlamak çok zor olacak. Daha bu hafta hamile bir kadın ve bebeği covid yüzünden kurtarılamadı. Bunları duyunca insan daha çok tedirgin oluyor. Türkiyede de aşı olan çok hamile var. Çoğunun doktoru da biontech önermiş. Happy mom uygulamasında forum kısmında yüzlerce biontech vurulan hamileyi okudum. Bilginiz olsun diye özellikle her şeyi yazıyorum. Bence aşı olmayı düşünmelisiniz.