• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeyken Covid aşısı olanlar yardım eder misiniz?

Merhaba. Ben de öğretmenim ve 16 haftalık hamileyim. Dün biontech aşısının ilk dozunu vuruldum. Sadece kol ağrısı oldu o kadar. Çok araştırdım. Doktorları ve profesörleri çok izledim. Aylardır aşı olmak istiyordum zaten ama 3.ayımın bitmesini bekliyordum. İlk 3 ay tehlikeli malum. Araştırmalarım sonucu da aşı olmaya karar verdim. Sinovac hamileler üstünde hiç denenmemiş. Ve etkisi, koruması az olan bir aşı. Biontech ise 20bin hamile üzerinde denenmiş ve bir soruna rastlanmamış. Bir de biontech tam onay aldı bir kaç gün önce biliyorsunuzdur. Ayrıca teyzem almanyada hemşire. Onunla konuştum. Sonuçta almanya riskli bi aşıyı kendi halkına, hele ki hamilelere önermez. Sorunca bana dedi ki, özellikle hamilelere çok fazla öneriliyor. Ben çok hamileye aşı vurdum dedi. Mutlaka, aşı ol bir an önce dedi. Valla hocam tabiki biraz korkuyor insan ama okullar tam zamanlı açılıyor. Kontrolü sağlamak çok zor olacak. Daha bu hafta hamile bir kadın ve bebeği covid yüzünden kurtarılamadı. Bunları duyunca insan daha çok tedirgin oluyor. Türkiyede de aşı olan çok hamile var. Çoğunun doktoru da biontech önermiş. Happy mom uygulamasında forum kısmında yüzlerce biontech vurulan hamileyi okudum. Bilginiz olsun diye özellikle her şeyi yazıyorum. Bence aşı olmayı düşünmelisiniz.
Faydalı yorumunuz için teşekkürler bende 16 haftalık gebeyim okula başlayan kızımın eve covid getirmesinden çok korktuğum için aşı olmaya karar vermiştim ama hangi aşıyı olsam diye çok düşünüyordum sinovac inaktif olduğu için onu düşündüm ama görüştüğüm 2 doktor siz bilirsiniz farkı yok ama biontech daha güçlü dedi. Sizinde yorumunuzu okuyunca biontech olmaya karar verdim. Bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah

Doktorum mutlaka aşı ol hamileler zor geçiriyor hamilelere sinovac öneriyoruz sinovac ol dedi. Biontech olmak istiyordum oysa. Aile hekimine de sordum o da sinovac dedi. başka bir jinekoloji doktoru biontech olabilirsin dedi.Ne yapacağımı şaşırdım. Bir kere de fikir birliği olsa keşke

Doktorum mutlaka aşı ol hamileler zor geçiriyor hamilelere sinovac öneriyoruz sinovac ol dedi. Biontech olmak istiyordum oysa. Aile hekimine de sordum o da sinovac dedi. başka bir jinekoloji doktoru biontech olabilirsin dedi.Ne yapacağımı şaşırdım. Bir kere de fikir birliği olsa keşke
Ben sinovac oldum ama burda biontech olan hamile de çok ve ciddi bi yan etki yazanı görmedim 🤷 dediğin gibi birlik yok doktorlarda da

Ben sinovac oldum ama burda biontech olan hamile de çok ve ciddi bi yan etki yazanı görmedim 🤷 dediğin gibi birlik yok doktorlarda da
Şuan daha büyük çıkmaza girmiş gibi hissediyorum kendimi. Biontech ol dese hemen gidip olacaktım. siz 2 doz sinovacla kalacak mısınız yoksa 3.doz biontech ya da sinovac mı olacaksınız hamilelikte

Şuan daha büyük çıkmaza girmiş gibi hissediyorum kendimi. Biontech ol dese hemen gidip olacaktım. siz 2 doz sinovacla kalacak mısınız yoksa 3.doz biontech ya da sinovac mı olacaksınız hamilelikte
Ben de kararsızım 🥴 ilk dozu olalı 9 gün falan oldu . İlkini bile korka korka yaptirdim gerisine de Allah büyük diyorum ama. Kaçıncı aydasin peki ?

Yurtdışında hamilelere bio önerilmiyor.

Hımm bunu bilmiyordum öneriliyor sanıyordum amerikada yapılıyor diye biliyordum. Teşekkür ederim.
Amerikada biontech veya moderna yapılıyor hamilelere.. Hatta bununla ilgili yapılmış çalışmalarda var. Sinovac artık etkisini kaybetti. Hani grip olupta geçsin diye ağrı kesici almak gibi bir şey.

Faydalı yorumunuz için teşekkürler bende 16 haftalık gebeyim okula başlayan kızımın eve covid getirmesinden çok korktuğum için aşı olmaya karar vermiştim ama hangi aşıyı olsam diye çok düşünüyordum sinovac inaktif olduğu için onu düşündüm ama görüştüğüm 2 doktor siz bilirsiniz farkı yok ama biontech daha güçlü dedi. Sizinde yorumunuzu okuyunca biontech olmaya karar verdim. Bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
İnşallah... En doğrusunuzu yapacaksınız bence. Bize de, bebişlrrimize de şifa olur inşallah

Almanyada gebelere isterlerse biontech yapılıyormuş danıştığım iki doktur söyledi o bilgi kirliliğiymiş. içiniz rahat olsun
Hatta bugün ilk dozumu olacağım kısmetse dua edin :( gebelikte covid olan bebek de risk olacak kaparsak. Bu riski alamadim. Allah hepimize bağışlasın bebislerimizi

İlk dozumu 14.haftada oldum kızlar. Doktorum 12den itibaren olabilsin dedi. Öğretmen olduğum için bir an evvel antikor gelişmesini istedim. Alerjilerim olmasına rağmen çok şükür bir şey olmadı. İnşallah sizler de iyi olursunuz.. Allah bebeklerinin bize bizi onlara bağışlasın. Koronadan hastalanıp annesiz kalmasınlar anne ölümü çok..

İlk dozumu 14.haftada oldum kızlar. Doktorum 12den itibaren olabilsin dedi. Öğretmen olduğum için bir an evvel antikor gelişmesini istedim. Alerjilerim olmasına rağmen çok şükür bir şey olmadı. İnşallah sizler de iyi olursunuz.. Allah bebeklerinin bize bizi onlara bağışlasın. Koronadan hastalanıp annesiz kalmasınlar anne ölümü çok..
Geçmiş olsun. İnşaallah ne bebekler annesiz ne anneler yavrusuz kalmasın 🙏

Back