• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeyken Covid aşısı olanlar yardım eder misiniz?

Merhaba. Ben de öğretmenim ve 16 haftalık hamileyim. Dün biontech aşısının ilk dozunu vuruldum. Sadece kol ağrısı oldu o kadar. Çok araştırdım. Doktorları ve profesörleri çok izledim. Aylardır aşı olmak istiyordum zaten ama 3.ayımın bitmesini bekliyordum. İlk 3 ay tehlikeli malum. Araştırmalarım sonucu da aşı olmaya karar verdim. Sinovac hamileler üstünde hiç denenmemiş. Ve etkisi, koruması az olan bir aşı. Biontech ise 20bin hamile üzerinde denenmiş ve bir soruna rastlanmamış. Bir de biontech tam onay aldı bir kaç gün önce biliyorsunuzdur. Ayrıca teyzem almanyada hemşire. Onunla konuştum. Sonuçta almanya riskli bi aşıyı kendi halkına, hele ki hamilelere önermez. Sorunca bana dedi ki, özellikle hamilelere çok fazla öneriliyor. Ben çok hamileye aşı vurdum dedi. Mutlaka, aşı ol bir an önce dedi. Valla hocam tabiki biraz korkuyor insan ama okullar tam zamanlı açılıyor. Kontrolü sağlamak çok zor olacak. Daha bu hafta hamile bir kadın ve bebeği covid yüzünden kurtarılamadı. Bunları duyunca insan daha çok tedirgin oluyor. Türkiyede de aşı olan çok hamile var. Çoğunun doktoru da biontech önermiş. Happy mom uygulamasında forum kısmında yüzlerce biontech vurulan hamileyi okudum. Bilginiz olsun diye özellikle her şeyi yazıyorum. Bence aşı olmayı düşünmelisiniz.
Bu mesajı keşke önce görseydim . Ben de biontech aşısınin yan etkisi daha çok diye cekindim olmaya ve sinovac oldum 🙄 çok geçmiş olsun size de . İnşaallah sağ salim kucağımıza alırız. 💙🤰

Bende olmadım aşı karşıtı değilim hamile olmasam kesinlikle vurulurdum ama şu durumda korkuyorum doğrusu 😞doktorumda önermedi çünkü hamilelikte vurulanlar var ama ileriki dönemlerde çocuğun gelişiminde zekasında ne gibi etkiler olacağı bilinmiyor. 2 yıl gibi kısa süre de nasıl bir geri döngü alınabilir ki. Benim de kafam da deli sorular.
Ben de öyleydim ama haftada iki defa PCR testi ve bir sürü zorluk kısmını düşündüm . Eşim Çin aşısı yapalım dedi en azından ama onun da etkisi muamma . Bakalım sonumuz hayır olsun 😬😬

Bu mesajı keşke önce görseydim . Ben de biontech aşısınin yan etkisi daha çok diye cekindim olmaya ve sinovac oldum 🙄 çok geçmiş olsun size de . İnşaallah sağ salim kucağımıza alırız. 💙🤰
Size de geçmiş olsun. Sinovac da koruyucu bir aşı neticede. Sadece 3 doz olunduğunda en iyi şekilde koruyor. Hatta en iyi koruyuculuk 3 doz sinovac vurulanlardaymış. Bana 3 doz fazla geldiğinden bi de biontechin 2 doz koruyuculuğu yeterli olduğundan biontech tercih ettim. Gebelik süresince 3 dozu da vurulur musunuz bilmiyorum tabi ama doktorlar her ikisini de olabilirsiniz diyorlar. Rahat olun siz. Her türlü koruyacaktır

Bunlar hep fikir olarak kalsın aklınızda arkadaşlar. Çok fazla aşı olan var. Stres olmayın hiç

Eklentiler

• 725010.jpg
    725010.jpg
    31,6 KB · Görüntüleme: 154
  • 725012.jpg
    725012.jpg
    23,9 KB · Görüntüleme: 139
  • 725011.jpg
    725011.jpg
    19 KB · Görüntüleme: 126
  • 725008.jpg
    725008.jpg
    22,5 KB · Görüntüleme: 130
  • 725009.jpg
    725009.jpg
    23 KB · Görüntüleme: 107
  • 725013.jpg
    725013.jpg
    19,7 KB · Görüntüleme: 137
Size de geçmiş olsun. Sinovac da koruyucu bir aşı neticede. Sadece 3 doz olunduğunda en iyi şekilde koruyor. Hatta en iyi koruyuculuk 3 doz sinovac vurulanlardaymış. Bana 3 doz fazla geldiğinden bi de biontechin 2 doz koruyuculuğu yeterli olduğundan biontech tercih ettim. Gebelik süresince 3 dozu da vurulur musunuz bilmiyorum tabi ama doktorlar her ikisini de olabilirsiniz diyorlar. Rahat olun siz. Her türlü koruyacaktır
Ay inşaallah yaa. İlk defa asi hakkında bu kadar rahat cevap verebilen birini görünce ☺️ herkes tedirgin çünkü. Çok teşekkür ederim cevap için 💙

Herkese merhabalar..
+ Gebe iken covid aşısı olan arkadaşlar herhangi bir yan etki yaşadınız mı ?
+ Malûm okullar ay sonunda açılacak ve Bakan Koca bütün öğretmenlerin aşı olması gerektiğini vurguladı . Ben daha önce olmadım ve araya gebelik de girince erteledim. Olmayan öğretmen arkadaşlarımız var mı acaba burda ? Düşünceleri neler ? Kafamda bir sürü soru var bunlarla ilgili :KK64: :KK64:
Ben bilmeden sinovac vuruldum. 7. Aydan sonra olun diyorlar sanırım, doktorunuz la görüştünüz mü o ne diyor

Ben bilmeden sinovac vuruldum. 7. Aydan sonra olun diyorlar sanırım, doktorunuz la görüştünüz mü o ne diyor
Ben sorduğumda 12.haftadan sonra olabilirsin demişti doktorum . Başka bi yerde senin söylediğinin tam tersini yazmıştı biri. Sonlarda olmayın diyolar demişti. Kafalar çok karışık biz de şaşırdık🙄 . Aynı aşıyı ben de oldum geçenlerde.

Ay inşaallah yaa. İlk defa asi hakkında bu kadar rahat cevap verebilen birini görünce ☺️ herkes tedirgin çünkü. Çok teşekkür ederim cevap için 💙
Rica ederim 😊 yani tabiki doktor değilim onlar gibi bilemem asla. Ama bilime güveniyorum sadece. Çevremdeki tüm doktorlar, araştırdığım ve güvendiğim tüm proflar hamilelere özellikle öneriyor. Boşuna demiyorlardır diye düşündüm. Covid kapmak daha riskli diyorlar. İnşallah şifa olur bize de, bebişlerimize de ❤️

İn
Rica ederim 😊 yani tabiki doktor değilim onlar gibi bilemem asla. Ama bilime güveniyorum sadece. Çevremdeki tüm doktorlar, araştırdığım ve güvendiğim tüm proflar hamilelere özellikle öneriyor. Boşuna demiyorlardır diye düşündüm. Covid kapmak daha riskli diyorlar. İnşallah şifa olur bize de, bebişlerimize de ❤️
İnşaallah. 💙 Rabbim yardımcımız olsun hepimizin 🥰☺️

Merhaba 15 ve 21. Haftalarımda aşımı oldum bir yan etki yaşamadım bebeğimin beyninde koroid pleksus kisti var fakat bunun aşı ile alakası yokmuş her gebelikte olurmuş ancak bazısında kaybolması 26. Haftayı bulurmuş 🤗 toplam 3 doktor gördüm biri profesör üçüde aşı olmam gerektiğini söyledi ❤️

Merhaba 15 ve 21. Haftalarımda aşımı oldum bir yan etki yaşamadım bebeğimin beyninde koroid pleksus kisti var fakat bunun aşı ile alakası yokmuş her gebelikte olurmuş ancak bazısında kaybolması 26. Haftayı bulurmuş 🤗 toplam 3 doktor gördüm biri profesör üçüde aşı olmam gerektiğini söyledi ❤️
Merhaba kuzum bu bilmem kaçıncı karşılaşmamiz 🥰. O dediğin kisti duymamıştım daha önce. Geçici bi şey mi ? Bir de sen hangi aşıyı olmuştun ♥️ben çin oldum da

Merhaba kuzum bu bilmem kaçıncı karşılaşmamiz 🥰. O dediğin kisti duymamıştım daha önce. Geçici bi şey mi ? Bir de sen hangi aşıyı olmuştun ♥️ben çin oldum da
Hamilelik aynı vakte denk gelince konular hep ortak oluyor😂 bu dediğim kist koroid pleksus beynimizde bir bölge hepimizde var bebeklerimizde 6-7. Hafta oluşuyor ve 14. Haftada bölge oluşunca görülmeyecek kadar küçülüyor bazı durumlarda oluşum gecikebiliyor ve kist oluşuyor bu da 26. Haftaya kadar uzayabiliyor en nihayetinde geçte olsa geçiyor ve herhangi bir kalıtsal veya yapısal bozukluk bırakmıyormuş🤗 Ben biontech olmuştum 😘❤️

Hamilelik aynı vakte denk gelince konular hep ortak oluyor😂 bu dediğim kist koroid pleksus beynimizde bir bölge hepimizde var bebeklerimizde 6-7. Hafta oluşuyor ve 14. Haftada bölge oluşunca görülmeyecek kadar küçülüyor bazı durumlarda oluşum gecikebiliyor ve kist oluşuyor bu da 26. Haftaya kadar uzayabiliyor en nihayetinde geçte olsa geçiyor ve herhangi bir kalıtsal veya yapısal bozukluk bırakmıyormuş🤗 Ben biontech olmuştum 😘❤️
Aynen doguma kadar karşılaşırız daha 😄Kalıcı olmasın da dediğin şey Allah korusun 🥰🥰 çok geçmiş olsun canım

Ben de olmadım daha , korkuyorum bebeğe şuan yada ileride bir şey olur diye . Hamile ölüm haberlerini gördükçe de daha da korkuyorum . İki ucu b.klu değnek . Bir türlü karar veremedim :(

Ben de olmadım daha , korkuyorum bebeğe şuan yada ileride bir şey olur diye . Hamile ölüm haberlerini gördükçe de daha da korkuyorum . İki ucu b.klu değnek . Bir türlü karar veremedim :(
Aşı olmayan hamile ölüm haberleri de var ama dediğiniz değnek örneği cuk oturdu şu anki durumumuza 😑 bi doz olduk bakalım sonumuz hayrolsun

Herkese merhabalar..
+ Gebe iken covid aşısı olan arkadaşlar herhangi bir yan etki yaşadınız mı ?
+ Malûm okullar ay sonunda açılacak ve Bakan Koca bütün öğretmenlerin aşı olması gerektiğini vurguladı . Ben daha önce olmadım ve araya gebelik de girince erteledim. Olmayan öğretmen arkadaşlarımız var mı acaba burda ? Düşünceleri neler ? Kafamda bir sürü soru var bunlarla ilgili :KK64: :KK64:
Bende 2 hafta sonra olacağım doktorum 14 haftalıkken ol dedi . Kuzenim 6 aylık gebe o da aşı olmuştı onda hiçbir yan etki olmadı çok şükür.

İnşaallah bizde de olmaz . O kadar bekledik ya 😑benim doktorum da 12.haftadan sonra demişti
Hiçbir şey olmaz .aşı olmayıp bebeğini covitten kaybetsen o zaman daha çok vicdan azabı çekersin emin ol . Ayrıca bebeğe zarar verdiğini bildiği halde 9 ay sigara içen anneler var . O zevkine bizimki ise sağlık için .

Ben de olmadım daha , korkuyorum bebeğe şuan yada ileride bir şey olur diye . Hamile ölüm haberlerini gördükçe de daha da korkuyorum . İki ucu b.klu değnek . Bir türlü karar veremedim :KK43:
Korona olursanız da şimdi veya ileride çocukta hasar bırakabilir. Maalesef zor günlere kaldık ama bir karar vermemiz gerekiyor. Ben bilime inanmak istiyorum. Yıllardır aşılarla ilgili komplo teorileri kuruluyor. Mesela ben bebekken kabakulak aşısının kısır yaptığı söyleniyormuş ama böyle bir durum çok şükür yaşanmamış. Hatta günümüzde kabakulağı ağır geçiren erkeklerin testislerinde problem olduğu ispatlanmış.

Hiçbir şey olmaz .aşı olmayıp bebeğini covitten kaybetsen o zaman daha çok vicdan azabı çekersin emin ol . Ayrıca bebeğe zarar verdiğini bildiği halde 9 ay sigara içen anneler var . O zevkine bizimki ise sağlık için .
Kesinlikle katılıyorum canım 🙏

Back