- Konu Sahibi Tatli Limon
-
Canim gebeyim ve olmadım. Henüz bebek üzerindeki çalışmalar yeterli mi araştırıyorum ama olmayacağım gibi duruyor çünkü ilac alerjim de var biontech olmayabilirim. Ben de ogretmrnimHerkese merhabalar..
+ Gebe iken covid aşısı olan arkadaşlar herhangi bir yan etki yaşadınız mı ?
+ Malûm okullar ay sonunda açılacak ve Bakan Koca bütün öğretmenlerin aşı olması gerektiğini vurguladı . Ben daha önce olmadım ve araya gebelik de girince erteledim. Olmayan öğretmen arkadaşlarımız var mı acaba burda ? Düşünceleri neler ? Kafamda bir sürü soru var bunlarla ilgili
Ben de korkuyorumCanim gebeyim ve olmadım. Henüz bebek üzerindeki çalışmalar yeterli mi araştırıyorum ama olmayacağım gibi duruyor çünkü ilac alerjim de var biontech olmayabilirim. Ben de ogretmrnim
Yani alerjim yoksa doktoruna bir danış istersen. Ben de danişacagim tekrar. Sağlığımız da önemli aşı ile ama zor bir karar bizim yaşadığımızBen de korkuyorumve Sağlık Bakanının konuşmalarından sonra biraz tedirgin oldum. Yazmaya da düşünmeye de korkar olduk artık . Okulda aşı olmayan öğretmenlere dayatilacak gibi duruyor canım napcaz bilmiyorum
Alerjim yok da ben bekledim bir buçuk senedir bu bebeği şimdi henüz üzerinde yeteri kadar çalışma yapılmayan bir aşıyı yapmak da ne bileyimYani alerjim yoksa doktoruna bir danış istersen. Ben de danişacagim tekrar. Sağlığımız da önemli aşı ile ama zor bir karar bizim yaşadığımız
Merhaba, ben de öğretmenim ve 30 haftalık hamileyim. Aşıyı henüz yaptırmadım ama 11 Ekime kadar çalışacağım ve korkuyorum.Herkese merhabalar..
+ Malûm okullar ay sonunda açılacak ve Bakan Koca bütün öğretmenlerin aşı olması gerektiğini vurguladı . Ben daha önce olmadım ve araya gebelik de girince erteledim. Olmayan öğretmen arkadaşlarımız var mı acaba burda ? Düşünceleri neler ? Kafamda bir sürü soru var bunlarla ilgili
Ben bugün sinovac oldumMerhaba, ben de öğretmenim ve 30 haftalık hamileyim. Aşıyı henüz yaptırmadım ama 11 Ekime kadar çalışacağım ve korkuyorum.
Hocam doğum sonrasına atmak istiyordum iznimi ondan tedirginim. Eşim kamu kurumunda çalışıyor ve her gün çiftçiler geliyor 5m2 odanın içinde 5 kişi çalışıyor. Kızım anaokuluna gidiyor bilemedim ben de. Bugün Bergüzar koreli falan da duyunca biontech olsam mı dedimBen bugün sinovac oldumsenin son aylar her türlü izne ayrılırsın zaten hocam
O da mı olmus aşı. Olan da çok olmayan da aslında . Kimse net bir şey söylemediği için herkes bi tedirgin. Doktorlar bile ikiye ayrılmış durumda. Ben cesaret edemedim Alman aşısına ama Çin'in de pek bi faydası kalmadı sanırım. Ama senin son safhalar hocam sonra ters bi şey olmasın da inşaallahHocam doğum sonrasına atmak istiyordum iznimi ondan tedirginim. Eşim kamu kurumunda çalışıyor ve her gün çiftçiler geliyor 5m2 odanın içinde 5 kişi çalışıyor. Kızım anaokuluna gidiyor bilemedim ben de. Bugün Bergüzar koreli falan da duyunca biontech olsam mı dedim
Ben de 28 haftadayım ve öğretmenim size konuyla alakasız başka bişey sormak istiyorum sanırım 37. Haftada bırakacaksonız çalışmayı tam olarak doğum izninizi hesapladınız mı ne zaman bitiyor? Bi de bu pandemi de 24. Haftaya indirdiler ya idari izni 24 den 32. Haftaya kadar olan kısım doğum sonrasına aktarılmıyor değil mi sadece 32 den sonrası aktarılıyor.Merhaba, ben de öğretmenim ve 30 haftalık hamileyim. Aşıyı henüz yaptırmadım ama 11 Ekime kadar çalışacağım ve korkuyorum.
Doğum izni ve idari izin farklı olduğu için aktarılmaz diye düşünüyorum.Ben de 28 haftadayım ve öğretmenim size konuyla alakasız başka bişey sormak istiyorum sanırım 37. Haftada bırakacaksonız çalışmayı tam olarak doğum izninizi hesapladınız mı ne zaman bitiyor? Bi de bu pandemi de 24. Haftaya indirdiler ya idari izni 24 den 32. Haftaya kadar olan kısım doğum sonrasına aktarılmıyor değil mi sadece 32 den sonrası aktarılıyor.
Merhaba, 24-32 denmesindeki amaç 32 zaten izin başladığı için. 32'den sonrası aktarılıyor. Ben geçen yıl 27 Ekimde ölü doğum yapmıştım iznim tam olarak okul açıldığı gün bitti. Ona dayanarak 37 diyorum. Bu yıl da kısmet olursa 15-21 Ekim arasında doğum olacak.Ben de 28 haftadayım ve öğretmenim size konuyla alakasız başka bişey sormak istiyorum sanırım 37. Haftada bırakacaksonız çalışmayı tam olarak doğum izninizi hesapladınız mı ne zaman bitiyor? Bi de bu pandemi de 24. Haftaya indirdiler ya idari izni 24 den 32. Haftaya kadar olan kısım doğum sonrasına aktarılmıyor değil mi sadece 32 den sonrası aktarılıyor.
Dün haberlerde 300 bin mi ne okul çalışanı henüz asi olmadı diyordu ve her ilde düşünsenize o kadar insanın sürekli pcr testi verdiğini. Tam bir kaos ve çok da yurutulebilecegini sanmıyorum bu durumun . Okullar açılınca gorcez yöneticilerin tutumunu da . İnşaallah çok kasmazlar. Ben bi doz oldum bi kaç gün önce. Rabbim tez zamanda nasip etsin hocam sana daBen de gebelik planlıyorum şuan klomen tedavisindeyim. Ben de şu süreçte olup olmama konusunda kararsızım. Olduktan sonra 3 ay korunma öneriyor çoğu doktor ama ben korunmak istemiyorum, 1,5 yıl olacak yeterince vakit kaybettim gibi.. Sürekli hastaneye git pcr testi ver de ayrı risk. İnş geri adım ayarlar ya da İnş bazı idareler biraz daha geniş davranır
Merhaba. Ben de öğretmenim ve 16 haftalık hamileyim. Dün biontech aşısının ilk dozunu vuruldum. Sadece kol ağrısı oldu o kadar. Çok araştırdım. Doktorları ve profesörleri çok izledim. Aylardır aşı olmak istiyordum zaten ama 3.ayımın bitmesini bekliyordum. İlk 3 ay tehlikeli malum. Araştırmalarım sonucu da aşı olmaya karar verdim. Sinovac hamileler üstünde hiç denenmemiş. Ve etkisi, koruması az olan bir aşı. Biontech ise 20bin hamile üzerinde denenmiş ve bir soruna rastlanmamış. Bir de biontech tam onay aldı bir kaç gün önce biliyorsunuzdur. Ayrıca teyzem almanyada hemşire. Onunla konuştum. Sonuçta almanya riskli bi aşıyı kendi halkına, hele ki hamilelere önermez. Sorunca bana dedi ki, özellikle hamilelere çok fazla öneriliyor. Ben çok hamileye aşı vurdum dedi. Mutlaka, aşı ol bir an önce dedi. Valla hocam tabiki biraz korkuyor insan ama okullar tam zamanlı açılıyor. Kontrolü sağlamak çok zor olacak. Daha bu hafta hamile bir kadın ve bebeği covid yüzünden kurtarılamadı. Bunları duyunca insan daha çok tedirgin oluyor. Türkiyede de aşı olan çok hamile var. Çoğunun doktoru da biontech önermiş. Happy mom uygulamasında forum kısmında yüzlerce biontech vurulan hamileyi okudum. Bilginiz olsun diye özellikle her şeyi yazıyorum. Bence aşı olmayı düşünmelisiniz.Herkese merhabalar..
Başka bir gebelik uygulamasında almanyada yaşadığını söyleyen bir arkadaş almanyada hamilelere kovid aşısı yasak demiş siz ise tam tersini yazmışsınız. Ben aşı olucam ama böyle şeyler kafamı karıştırıyor almanyada yasaksa düşünürüm açıkçası.Merhaba. Ben de öğretmenim ve 16 haftalık hamileyim. Dün biontech aşısının ilk dozunu vuruldum. Sadece kol ağrısı oldu o kadar. Çok araştırdım. Doktorları ve profesörleri çok izledim. Aylardır aşı olmak istiyordum zaten ama 3.ayımın bitmesini bekliyordum. İlk 3 ay tehlikeli malum. Araştırmalarım sonucu da aşı olmaya karar verdim. Sinovac hamileler üstünde hiç denenmemiş. Ve etkisi, koruması az olan bir aşı. Biontech ise 20bin hamile üzerinde denenmiş ve bir soruna rastlanmamış. Bir de biontech tam onay aldı bir kaç gün önce biliyorsunuzdur. Ayrıca teyzem almanyada hemşire. Onunla konuştum. Sonuçta almanya riskli bi aşıyı kendi halkına, hele ki hamilelere önermez. Sorunca bana dedi ki, özellikle hamilelere çok fazla öneriliyor. Ben çok hamileye aşı vurdum dedi. Mutlaka, aşı ol bir an önce dedi. Valla hocam tabiki biraz korkuyor insan ama okullar tam zamanlı açılıyor. Kontrolü sağlamak çok zor olacak. Daha bu hafta hamile bir kadın ve bebeği covid yüzünden kurtarılamadı. Bunları duyunca insan daha çok tedirgin oluyor. Türkiyede de aşı olan çok hamile var. Çoğunun doktoru da biontech önermiş. Happy mom uygulamasında forum kısmında yüzlerce biontech vurulan hamileyi okudum. Bilginiz olsun diye özellikle her şeyi yazıyorum. Bence aşı olmayı düşünmelisiniz.
Yani tabi siz kendi açınızdan haklısınız ama ben orada burada yazılanlardan ziyade teyzeme inanırım açıkçası. Çünkü kendisi Stuttgartda hemşire. Ve hastanedeki aşıların çoğunu ben vuruyorum dedi. Çok hamileye aşı yaptım dedi. Bana mutlaka olmam konusunda yarım saat dil döktü. Hamileyken covid kaparsan erken doğum, düşük gibi çok vakalar var dedi. Gittim oldum ben de. Şükür şimdilik bi yan etki yaşamadım. Sadece kol ağrım oldu. O da muhtemelen 1-2 gün içinde geçer. Bu arada youtubede dr kağan kocatepenin hamileler ve emzirenler aşı olabilir mi diye bir videosu var. Onu da izlemenizi öneririm mutlakaBaşka bir gebelik uygulamasında almanyada yaşadığını söyleyen bir arkadaş almanyada hamilelere kovid aşısı yasak demiş siz ise tam tersini yazmışsınız. Ben aşı olucam ama böyle şeyler kafamı karıştırıyor almanyada yasaksa düşünürüm açıkçası.
Teşekkür ederim izliyecem. Doktorumla görüşemedim izindeydi görüşünce ol diyecek ben de olucam haftaya.Yani tabi siz kendi açınızdan haklısınız ama ben orada burada yazılanlardan ziyade teyzeme inanırım açıkçası. Çünkü kendisi Stuttgartda hemşire. Ve hastanedeki aşıların çoğunu ben vuruyorum dedi. Çok hamileye aşı yaptım dedi. Bana mutlaka olmam konusunda yarım saat dil döktü. Hamileyken covid kaparsan erken doğum, düşük gibi çok vakalar var dedi. Gittim oldum ben de. Şükür şimdilik bi yan etki yaşamadım. Sadece kol ağrım oldu. O da muhtemelen 1-2 gün içinde geçer. Bu arada youtubede dr kağan kocatepenin hamileler ve emzirenler aşı olabilir mi diye bir videosu var. Onu da izlemenizi öneririm mutlaka
İnanın en doğrusu. Tamam aşı çok yeni. Hepimiz tedirginiz. Ama ölüm sayıları günden güne artıyor. Kışın çok daha zor olacak her şey. Zaten bağışıklık azalıyor normal hastalıklardan dolayı kış aylarında. Kendimden ziyade bebeğimi hiç riske atmak istemiyorum. Covid olup keşke aşı olsaydım diye pişmanlık duymak da istemiyorum. Siz de çok iyi düşünün bence. İnşallah en doğru kararı verirsiniz.Teşekkür ederim izliyecem. Doktorumla görüşemedim izindeydi görüşünce ol diyecek ben de olucam haftaya.
Bende olmadım aşı karşıtı değilim hamile olmasam kesinlikle vurulurdum ama şu durumda korkuyorum doğrusuHerkese merhabalar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?