Gebelikte yüksek tansiyon

Ama sorunun cevabini alamadimki sizden en yuksek tansionunuz kacti ve kacinci haftaydi diye sormustum
11 haftada başladı taa doğuma kadar.11 haftalık da 17.7 16.9 arası ve 28 haftalık dan sonra, 15 olmaya başladı sürekli olarak böyleydi yani hemen baş ağrısı oluyor du bende.

Başınız sagolsun çok üzüldüm bende gebe kalmaya çalışıyorum şu an yakin arkadaşım da aynı şekilde preeklemsi tanısı ile yatisi oldu acil sezeryana alındı şu an bebegi kuvozde onun başlarda vardi tansiyon problemi sonra kontrol altına alındı son haftalarda tekrar ortaya çıktı ama hiç 14/80 ustu olmamıştı ben bu kadar yüksek olmasını gebelikte aldığı kilo ile orantılı diye düşünmüştüm doğuma gittiği hafta ile beraber toplamda 30 kilo almış çünkü
Peki sizin gebelikte aldığınız kilo nasıldı?

Merhabalar bende de şeker yükleme testinde şekerim yüksek çıktı, idrarda da protein kaçağı çıktı ancak tansiyonum normal. Ölçümlerde 12 nin üstüne çıkmıyor hiç. 27 haftalık hamileyim. Sizde de tansiyon sonradan mı yükseldi?

Benim 32. Haftada ortaya cikti o zamana kdr normaldi

Bende cok kilo aldim ama acikcasi son gunlerde baska birsey daha ogrendim benim daha uzun ve karışık bir seker hastaligi geçmişim var ve hamile kaldigimda hba1c degerim 9.5 tu (sonra dustu ama baslangici kotuydu) bu ana sebep olma ihtimalini arttiriyor cnk yuksek hba1c yuksek ken hamile kalindiginda bebegin kalp kapakciginin bozulma ihtimali yuzde doksan gibi birsey ha dogumdan sonra bile gorulebilirmis

Anladım yani yüksek ha1c bebekte kalp hastalığı riskini artırıyor bende şeker hastalığı yok ama 2 kardeşimde tip 1 diyabet var ikisine de çocukluk çağında tanı konmuştu benim ha1c hep normal çıkıyor ama hiç antikor bıktırmadım

Tansiyon ilacı değilde coraspirin kullandim. benim hep yüksek çıkıyor du hele düşününce daha çıkıyor
Senin kaç çıkıyor
Benim 15 8 di en son
11 haftada başladı taa doğuma kadar.11 haftalık da 17.7 16.9 arası ve 28 haftalık dan sonra, 15 olmaya başladı sürekli olarak böyleydi yani hemen baş ağrısı oluyor du bende.
Ne illet birseymis ya,Allah hakkimizda hayilris olanı nasib etsin.zor ya

Benim 15 8 di en son

Ne illet birseymis ya,Allah hakkimizda hayilris olanı nasib etsin.zor ya
Çok kötü bir şey gerçekten ama lütfen kendine dinleme olurmu dikkat et kırmızı eti tüketme pek ceviz de kaldırıyor bol bol dua et salatalık ye yoğurt ye Allah yardımcınız olsun sağlıkla bebeğini kucağına alırsın

Tamm tavsiyelrine uyacam canim ya.ceviz cok yiyordum yemem artik

Maalesef ben aci yoldan ogrendim rahmetli annem derdi hep sekerini ayarlaman lazim diye ama sebeplerini anlatmamisti zira karisik bir seker gecmisim var anksiyete kaynakli yukselmisti en son öncesinde dusuktu duygusal sebepler yani simdi tekrar dusurmek icin ugrasiyorum

Anladım inşallah en kısa zamanda düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…