• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelikte yatış pozisyonu

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
selam arkadaşlar gebeblikte yatış pozisyonunun çok önmeli olduğunu duydum ben henüz 4 haftalık hamileyim ve henüz dra gitmedim deneyimli arkadaşlar sürelikl soluna yat diyorlar ama ban şua an hiç uymuyorum bu öneriye deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim hepimize hayırlı hamilelikler diliyorum

ben 32 haftalık hamileyim. banada hem soluna yat diyorlar. soluma yatarak uyuyorum ama hep farklı şekilde uyanıyorum. yani kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle yat bence.

doktor bana karnina yatma yeter dedi, sag sol icin birsey demedi yani, yan yatmak daha iyi imis, ister sag olsun ister sol.

ben de karnıma yatamıyorum zaten bebeğim sıkışır mıkışı ALLAH korusun:))
sağ yada sol farketmez bence

canım bende senin gibi çok tedirgindim ilk 3 ayda yatıl pozisyonu farketmezmiş 3. aydan itibaren sola yatmak gerekiyormuş

ben 21.haftalık gebeyim öncedende soluma yatmaya alışkındım zaten hep soluma yatıyorum duyduklarım ve okuduklarım sola yatıldığında bebek daha iyi besleniyor ve oksijen alıyormuş. ben bazen sırt üstü yatıyorum yada uzanıyorum öyle olunca bebişim oynuyor annemde omurgam ona batarmış artık büyüdüğü için rahatsız olduğu için oynuyordur dedi. oyy kıyamam eğer öyleyse :ecrin_bebek:

sola yatmak bebek için daha iyimiş. yani bebeğe gidin oksijen ve kan akımı daha fazla oluyomuş. yüz üstü yatılmaz onu biliyorum. zaten 29 haftalığım karnım kocaman oldu istesemde bu mümkün değil. genelde solu tercih ediyorum. ama bi uyanıyom sırt üstüyüm. inanılmaz bi tekmelemeyle uyanıyorum. tekrar ya sağa yada sola dönüyorum. sırt üstü ilk başlarda rahat oluyo ama bebek hareketlendimi rahat edemiyo o pozisyonda anneyi çok rahatsız ediyo.(en azından ben öyleyim) en sağlıksı sol anlıcağın....

canım 20. haftaya kadar yuz ustude dahıl yatıs pozısyonunun bır sıkıntı yaratmıcanı 20. haftadan sonra yuzustu yatılmaması gerektıgını bılıorum. Sol pozisyon sanırım 7. aydan sonra onemlıymıs.

benimde duydugum ve okudugum kadariyla sol tarafa yatilinca bebek daha cok rahat ediyormus
ve kan dolasimimiydi bilmiyorum ama daha iyi oluormus biseyler diye okumusdum ..

bende simdi 23 haftalik hamileyim genelde zaten hep sol tarafimda rahat uyuyordum simdide hala sol tarafimda yatiyorum .. ama göbis büyüdükce bi tarafda yatmakda insan zorLaniyor ..
degis tokus yapip duruyorum iste yatarken kaydirigubbakcemile3

Daha hamileligin basindasin istedigin gibi yat hicbi sorun olmaz ben sola yatmaya calisiyorum kac haftadir ama ciks rahat edemiyorum hep saga dönüyorum yada sirt üstü yatiyorum, artik resmen zorluyorum kendimi sola yatmak icin

valla eşimin dediğine göre hacıyatmaz gibiymişim. nasıl yatarsam yatayım illede düz posizyona geçiyorum. şu sola yatma işi geriyo beni.

ben de en rahat sırt üstü yatabiliyordum ama aklım karışıyordu acaba zararlı mı diye. doktora sordum, olur mu öyle şey sen nasıl yatarsan yat bebek ona göre pozisyon alır dedi. yüzüstü sen rahat yatamazsın sadece dedi, yani bebekler alakalı bir şey yok diyor. şimdi 36 haftalığım sağ ya da sol tarafa devamlı yatınca morarmış gibi ağrıyor bu yüzden zaman zaman akşamları kalkıp yer değiştiriyorum.

sola yatmaktan gına gelmişdi ya artık sırt üstü yatıyorum bol bol sağıma dönüyorum sol tarafım uyuştu artık yatmıyorum ...sol yan dıye kesın bişe olsaydı annelerımız sölerdi :) sol yan şişmemeyi engellediği kesin ben bu zamana kadar hiçşişmedim ,çok az varis oluştu bacağımda, ilk başlardada sağıma hiç dönemiyordum nefes alamıyordum ozaman baskı oluyordu ama şimdi çok rahat geçiyor...nasıl istiyosam öle yatıyorum artık....a.s.:nazar:

çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için benim gebeliğim daha çok yeni sanırım bebeğe bir zararı olmaz zaten o da mercimektanesi kadar bişey ama benim kasıklarım çok ağrıyor bir de göğüslerim çok şiş ve acıyor bunlar zorluyor beni biraz

canım sağına soluna sırt üstü nasıl rahat ediyorsan öyle yat 30 lu haftalarda zaten istesende rahat uyuyamayacaksın.

ben ilk üç ay istediğim şekilde yattım ama üç aydan sonra doktorum sola yatmam gerektiğini söyledi..evet zor oldu ama oğullarım için bu kadar şeye katlanamayacaksam niye hamile kaldım değil mi?hep sola yattım onların sağlığı için..arada bir sağa ya da sırt üstüde aytıım tabii..ama en sağlıkısı sol tarafa yatmak..

Back
X