• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte ucak yolculugu

minakang

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2024
117
42
13
28
Merhabaa
14 haftalik gebeyim yarın iki saatlik uçak yolculuğu yapmak zorundayım. Bebegim için endişeleniyorum .aslinda uçak konusunda değil daha çok o gün yaşayacağım yorgunluk ve stresten endişeleniyorum.neredeyse havaalaniyla birlikte 5 saatlik zorlu bir zaman dilimi olacak,açlık susuzluk yorgunluk :( ve xray cihazından geçip gecmeme konusunda da kararsızım :(
Sizlerde uzun saat yolculuk yaptınız mı, daha rahat bir yolculuk için önerileriniz var mı
Teşekkür ederim şimdiden yanıtlarıniz için 🙏

Merhabaa
14 haftalik gebeyim yarın iki saatlik uçak yolculuğu yapmak zorundayım. Bebegim için endişeleniyorum .aslinda uçak konusunda değil daha çok o gün yaşayacağım yorgunluk ve stresten endişeleniyorum.neredeyse havaalaniyla birlikte 5 saatlik zorlu bir zaman dilimi olacak,açlık susuzluk yorgunluk :( ve xray cihazından geçip gecmeme konusunda da kararsızım :(
Sizlerde uzun saat yolculuk yaptınız mı, daha rahat bir yolculuk için önerileriniz var mı
yolculuk yapmadım ama kesinlikle gebe olduğunuzu söyleyin ve xray cihazından geçmeyin çünkü ha ordan geçmişsin ha röntgen çektirmişsin risk aynı

Merhabaa
Geçmek zorunda değilsiniz durumunuzu belirtin elle arama yapıyorlar zaten, ben öyle yapmıştım ilk gebeligimde, her fırsatta otur bı kraker bulunsun yanında en azından sıkıntısız atlatırsın inşallah

Geçmek zorunda değilsiniz durumunuzu belirtin elle arama yapıyorlar zaten, ben öyle yapmıştım ilk gebeligimde, her fırsatta otur bı kraker bulunsun yanında en azından sıkıntısız atlatırsın inşallah
İnşallah çok teşekkür ederimm, daha öncesinde kimyasal gebelik yaşadım bebeğime zor kavuştum o yüzden çok endişeleniyorum her konuda :((

.
İnşallah çok teşekkür ederimm, daha öncesinde kimyasal gebelik yaşadım bebeğime zor kavuştum o yüzden çok endişeleniyorum her konuda :((
Havayolunu da arayıp bilgi alabilirsin vardır bı iletişim numarası netlestir yani

Ilk Trimesterda onerilmiyor Ama Ben ucmak zorunda kalmistim daha 5 haftalikken . Birsey olmaz stress yapmayin yeter

Ben çok uçtum hamileyken. Her vakit uçtum gebeyken ama geçmek zorundasınız bende hiç aman dur geçme demediler. Zaten izin vermezler. Bir şey de olmaz. Ben 2 küçük çocuk ve hamile halimle de çok uçtum. Tek başıma hem çocukları kucağıma da aldım, arabaları da kaldırdım indirdim. Merak etmeyin hiçbir şey olmaz biraz rahat olun

avm lerde sıkıntı yapmıyorlar aramadan geçiriyorlar ama havaalanında nasıl olur bilemedim çok isterlerse elle ararlar mantıklı

Ben çok uçtum hamileyken. Her vakit uçtum gebeyken ama geçmek zorundasınız bende hiç aman dur geçme demediler. Zaten izin vermezler. Bir şey de olmaz. Ben 2 küçük çocuk ve hamile halimle de çok uçtum. Tek başıma hem çocukları kucağıma da aldım, arabaları da kaldırdım indirdim. Merak etmeyin hiçbir şey olmaz biraz rahat olun
Teşekkür ederimm 🙏çok fazla stres yapmamaya calisicam .ilk gebeligim ve zor olduğu için her şeyden korkar oldum 🥲

yolculuk yapmadım ama kesinlikle gebe olduğunuzu söyleyin ve xray cihazından geçmeyin çünkü ha ordan geçmişsin ha röntgen çektirmişsin risk aynı
Alakası yok lütfen yanlış bilgi verip korkutmayın. Bizim geçtiğimiz cihaz yüksek duyarlı mıknatıs gibi bir şey. Bebeğe bir zararı yok. Havalanında hamileyim gelmeyim gibi bir lüksünüz olacağını sanmıyorum ama bebeğe de zarar vermez merak etmeyin.

Merhabaa
Öncelikle avmlerde de havalimanlarında da bulunan dümdüz geçilen cihazlar x-ray cihazı değil, metal dedektörü ve bebeğe hiçbir zararı yok. Ama bu kollarınızı kaldırarak çevrenizde tur atan cihazlarda az da olsa bebek için zararlı olabilir, eğer onlardan denk gelirseniz elle arama talep edebiliyorsunuz. Onlar bildiğim sadece büyük havalimanlarında var. İkinci olarak riskli gebeliğiniz yoksa o kadar kısa uçuşun bir zararı olmaz ama içinizin rahatlığı açısından kesinlikle doktorunuzla görüşün içiniz rahat etsin.

O metal dedektörü x-ray cihazı değil. 🙄 Kamuya açık alanlarda radyasyon yayan cihazlar bulunmaz.

Konu sahibi ne kadar nazlısınız yahu? Doktorunuz bir sakınca görmediyse bir şey olmaz. Su için, yanınıza atıştırmalık bir şeyler alın. Uçakta kalkıp yürüyün pıhtı ihtimaline karşı. Bu kadar basit.

Ben 8 aylık hamileyken 6 saat uçak yolculuğu yaptım bir şikayetim olmadı. İlk 4 ayda da 7-8 kez iş dolayısıyla uçak yolculuğu yapmıştım çeşitli mesafelere. Hatta valiz falan da taşıdım. Hamilelik bir hastalık değil. Normal hayatınıza devam edebilirsiniz.

O metal dedektörü x-ray cihazı değil. 🙄 Kamuya açık alanlarda radyasyon yayan cihazlar bulunmaz.

Konu sahibi ne kadar nazlısınız yahu? Doktorunuz bir sakınca görmediyse bir şey olmaz. Su için, yanınıza atıştırmalık bir şeyler alın. Uçakta kalkıp yürüyün pıhtı ihtimaline karşı. Bu kadar basit.

Ben 8 aylık hamileyken 6 saat uçak yolculuğu yaptım bir şikayetim olmadı. İlk 4 ayda da 7-8 kez iş dolayısıyla uçak yolculuğu yapmıştım çeşitli mesafelere. Hatta valiz falan da taşıdım. Hamilelik bir hastalık değil. Normal hayatınıza devam edebilirsiniz.
Hava alanıyla beraber beş saat süren açlık, susuzluk, yorgunluk dolu, zorlu bir yolculuk olacakmış. O sırada hamileyken altı kere uçak yolculuğu yapıp 37. haftaya kadar çalışan ben: 🙄

sakin olun bence de. haftanız daha çok küçük. bu kadar endişelenecek bir şey göremedim.

Back
X