Gebelikte tansiyon yardımmm :(((

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
Kızlar iyi akşamlar.. 13. Haftasındayım gebeliğimin.. Bu akşam üstü dışarda yemek yemek zorunda kaldım mercimek çorbası ve pilav üstü et kavurma cacık yedim.. Çok aç olduğum için tuzunu falan anlayamadım açıkcası.. Aradan yarım saat sonra kalp çarpıntısı başladı.. Nöbetçi eczaneye gittim 8 e 15 çıktı tansiyonum kadın beni öyle korkuttu ki derhal acile git bu iyi değil Dedi doktorumu aradım o da 15 dk dinlenip tekrar ölçtürmemi söyledi ancak yarım saat sonra ölçtürebildim acilde 8 e 12 çıktı.. Acilde ilk ölçüme göre düşme olduğunu şuan normal olduğunu söylediler.. Zaten iki gündür baş ağrısı ve ara ara çarpıntı oluyordu ama bu akşam bi şüphelendim yarın doktoruma gidicem tansiyon takibi yapacakmış sizin görüşünüz nedir gebelikte tansiyon yaşayan var mı ?
Bu arada yaşım 25.. Ailemin tek çocuğuyum annem benden önce bi gebelik yaşamış hipertansiyon çıkmış gebeliğinde ve 8. Ayında ölü doğum yapmış bebeğini.. eczacı aile de böyle varsa genetik yatkınlık olabileceğini söyledi.. Su an annemde yok ama tansiyon 50 yaşında sadece gebelikte yaşamış bende de hamileyken ilaç kıllanmış..

Evet tansiyon gebelikte önemli,ben alfamet kullanıyorum.Ama senin ki farklı olabilir tabi.Ama mutlaka takip edilmesi gerekli kan idrar tahlili yaparlar.Sen kendin de takibini yaparsin.korkma kontrol altına alınabiliyor.
Ama mutlaka kontrole gitmelisin

Evet tansiyon gebelikte önemli,ben alfamet kullanıyorum.Ama senin ki farklı olabilir tabi.Ama mutlaka takip edilmesi gerekli kan idrar tahlili yaparlar.Sen kendin de takibini yaparsin.korkma kontrol altına alınabiliyor.
Ama mutlaka kontrole gitmelisin
Şu an geçti cnm çok şükür karanlık ortamda dinlendim uyudum sessizdi ev.. Yarın ilk işim doktora gitmek takibe başlamak yediğime içtiğime dikkat edicem bir de tansiyon aleti yok evde takıp için faydalı olabilir diye düşünüyorum bi tane alıcaz.. Cevabın için çok teşekkür ederim cnm ..

Bende de tansiyon sorunu çıktı ve idrarda protein çıktı. Doktorum bu durumun benim için büyük risk olduğu söyledi. Şimdi yürüyüş, hareket, tuz tüketimi yasak. Tansiyon ilacı verdi onu kullanıyorum. Yatıp dinleniceksin dedi. Durum böyle, umarım hepimiz bebeklerimizi sağlıkla ve zamanında kucağımıza alırız... :KK200::nazar::KK46:

Cnm ben bu olaydan sonraki sabah soluğu doktorda aldım tansiyonum 7 12 çıktı normal Dedi son üç gün içinde bol sarma/turşu, 2. Gün etli pide gün içinde bol turşu, 3. Gün mercimek çorba ve et kavurma yedim farketmeden hepsinin tuz oranı yüksekti ama anlayamadım zaten dünden beri olabildiğince tuzlu şeyler yememeye çalışıyorum.. Tansiyon aleti sipariş ettik duruma göre evde takıp yapıcam ama şimdilik herşey yolunda doktora son 3 gün yediklerimi sayınca yediklerimden kaynaklı olduğunu söyledi.. Şu an iyiyim sağlıkla bebişleri kucaklarımıza alalım hanımlar..

Bende de tansiyon sorunu çıktı ve idrarda protein çıktı. Doktorum bu durumun benim için büyük risk olduğu söyledi. Şimdi yürüyüş, hareket, tuz tüketimi yasak. Tansiyon ilacı verdi onu kullanıyorum. Yatıp dinleniceksin dedi. Durum böyle, umarım hepimiz bebeklerimizi sağlıkla ve zamanında kucağımıza alırız... :KK200::nazar::KK46:
Sizin tansiyonunuz kaça kadar yükseldi cnm öğrenmeden önce ?

Benimde bir kaç hafta önce tansiyonum hep yüksek çıkıyordu. Acile gittim acilde ölçtüler yüksek çıktı. Hemen kan ve idrar tahlili yaptılar. Hastanede yatışımı yaptılar. Sonuçlarım temiz çıkınca ben kendi isteğimle hastaneden taburcu oldum. Tuz kesinlikle yasak denildi. Oysaki ben çok fazla tuz tüketmem. Sonra druma anlattım coraspirin verdi. Ayrıntılı ultrasona girdiğim doktorumda suyumun çok fazla olduğunu söyledi. Kesinlikle tatlı,meyve vs yemeyeceksin dedi. Yani ne tatlı ne tuzlu ikiside yasak. Sadece protein ağırlıklı beslenmek gerekiyormuş. Mutlaka şeker yükleme testini yaptır dedi. Eğer şekeriniz varsada tansiyon yükselebiliyormuş. Benim bu problemler 20. Haftadan sonra ortaya çıktı. Bu belirtiler gebelik zehirlenmesinide gösteriyormuş. O hüzden sürekli takip çok önemli.

Kızlar gebelikte yüksek tansiyon çok önemli bir konu kesinlikle ciddiye alınmalı. Bende bi önceki hamileliğimde yaşadım ve bebeğimi kaybettim maalesef. İdrarda protein atılımı ve ödemde eşlik ederse tansiyona preeklampsi yani gebelik zehirlenmesi oluyor. Anne ve bebek için hayati risk taşıyan bir durum bu. Normalde tansiyonum çok düşüktür ama hamilelikte yükseliyor. O yüzden şu an yiyip içtiklerime çok dikkat ediyorum. Tuz kısıtlaması kesinlikle yapılmalı. Özellikle turşu, zeytin gibi salamura yiyeceklerden uzak durun.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar benim bi iki günlük yememe bağlıymış simdi dikkat ediyorum rahatsızlığım yok tansiyon aleti aldık düzenli takibimi yapıcam..

Sizin tansiyonunuz kaça kadar yükseldi cnm öğrenmeden önce ?

Canım benim o gün ölçtüklerinde 14e 11 filandı. Ogünden sonra çıkabildiğim günlerde evimin yanındaki eczanede ölçtürüyorum ilk günler 13 e 10 filan çıkıyordu, şimdi ilacın etkisiyle sanırım 10a 7 filan oluyor genelde. Tuz yemek konusunda en hassas noktam epey zorlanıyorum oyüzden :( Bugünlerde biraz ağrım olduğu için gidip ölçtüremiyorum, inşallah düşüktür yine. Ben şeker yüklemesi sonucundan korkarken şeker güzel çıktı ama bu tansiyon ve protein sıkıntısı çıktı. İnşallah olmaz erken doğum filan, bide bu sıkıntıları yaşayan bazı gebelerin bebeğini kaybettiğini filan duydum oyüzden ister istemez tedirgin oluyorum, sürekli bebeğimin hareketlerini dinliyorum bu gidişle paranoyak olmazsam iyidir... Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla ve vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin...

Canım benim o gün ölçtüklerinde 14e 11 filandı. Ogünden sonra çıkabildiğim günlerde evimin yanındaki eczanede ölçtürüyorum ilk günler 13 e 10 filan çıkıyordu, şimdi ilacın etkisiyle sanırım 10a 7 filan oluyor genelde. Tuz yemek konusunda en hassas noktam epey zorlanıyorum oyüzden :KK43: Bugünlerde biraz ağrım olduğu için gidip ölçtüremiyorum, inşallah düşüktür yine. Ben şeker yüklemesi sonucundan korkarken şeker güzel çıktı ama bu tansiyon ve protein sıkıntısı çıktı. İnşallah olmaz erken doğum filan, bide bu sıkıntıları yaşayan bazı gebelerin bebeğini kaybettiğini filan duydum oyüzden ister istemez tedirgin oluyorum, sürekli bebeğimin hareketlerini dinliyorum bu gidişle paranoyak olmazsam iyidir... Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla ve vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin...
selam canım bende tansiyon nedeniyle ılaca başladım alfamet diye bir ilaç sen ne içiyorsun çok korkuyorum

selam canım bende tansiyon nedeniyle ılaca başladım alfamet diye bir ilaç sen ne içiyorsun çok korkuyorum

Canım stres yapma, tansiyonu stres de tetikliyo çünkü. Benim kullandığım ilaç da Alfamet. Düzenli kullanmaya çalış, yoluna girecektir. Ben gün sayıyorum artık doğuma, önümüzdeki hafta yaptırıcak gibi doktorum doğumu çok şükür bir sıkıntı yok şimdilik...

Canım stres yapma, tansiyonu stres de tetikliyo çünkü. Benim kullandığım ilaç da Alfamet. Düzenli kullanmaya çalış, yoluna girecektir. Ben gün sayıyorum artık doğuma, önümüzdeki hafta yaptırıcak gibi doktorum doğumu çok şükür bir sıkıntı yok şimdilik...
hayırlısı olsun canım günde 2 içiyorum bugun daha iyiyim bebeğe zararı olmaz inşallah

Bende gebeliğimin son dönemlerinde tansiyon problemi yaşadım çok şişmiştim. Günde 4 Kez alfamet 1 kerede adalat içiyordum. Tuzu tamamen bıraktım. Bol su içtim. Doktor bana hareketi yasakladı. 2 günde bir kontrole gittim. Her gün tansiyonumu takip ettim.
Benide çok korkutmuşlardı komaya girersin çok tehlikeli diye fırlayan tansiyon dahada bir fırladı tabi.
Korkma o kadar ben sezaryenle 37+3 te doğum yaptım. Sadece bebeğim iyi beslenememişti bu yüzden kilosu çok az düşüktü. Şuan ikimizde sağlıklıyız fakat benim tansiyon problemim devam ediyor.

hayırlısı olsun canım günde 2 içiyorum bugun daha iyiyim bebeğe zararı olmaz inşallah

İçmen daha faydalı, içmesen daha çok etkiler. Bu ilaç zaten hamilelikte kullanılanbilen düşük dozlu bi ilaç. Ben dün içmeyi unuttum ve çok şişti ellerim ayaklarım uyuşuk uyuşuk oldu dışarıda olduğum için rahatsız etti haliyle, bugün de onla alakası var mı bilmiyorum ama kalktığımdan beri başım ağrıyo. Doktoruna güven canım laf olsun diye vermiyorlar, faydası oluyo ilacın...

İçmen daha faydalı, içmesen daha çok etkiler. Bu ilaç zaten hamilelikte kullanılanbilen düşük dozlu bi ilaç. Ben dün içmeyi unuttum ve çok şişti ellerim ayaklarım uyuşuk uyuşuk oldu dışarıda olduğum için rahatsız etti haliyle, bugün de onla alakası var mı bilmiyorum ama kalktığımdan beri başım ağrıyo. Doktoruna güven canım laf olsun diye vermiyorlar, faydası oluyo ilacın...
Dr güveniyorum ama insan korkuo işte günde kaç doz içiyorsun kaç mg canim

Suan bende sizin gibiyim 6 haftadayim tanisyonum çıkıyor 16 kadar bir sıkıntı olmaz demi inşallah siz ne yaptiniz

Suan bende sizin gibiyim 6 haftadayim tanisyonum çıkıyor 16 kadar bir sıkıntı olmaz demi inşallah siz ne yaptiniz
Çok geçmiş olsun tuzu hayatından tamamen çıkar.. doktor kontrollerini asla ihmal etme çok iyi bi doktor bul daha çok başındasın.. evde mutlaka tansiyon aleti bulundur hatta çantanda taşımanı öneririm..
benim 13. Haftada başlayan tansiyon meğersem gebelik zehirlenmesinin çok erken belirtisiymiş.. 27 li haftalara gelince ayaklarımda ödem başladı yüzüme ellerime geçti dehşet şiştim.. 33. Haftada gebelik zehirlenmesi nedeniyle erken Doğum yaptım tansiyon ödem ve idrar da protein kaçağı ile kendini belli eden bişeydi ve suyum geldi durduramayacakları için acil Doğuma girdim.. kuzum 1 hafta yoğun bakımda adapte olmak için kaldı çok şükür sonra çıktı.. şimdi 4.5 aylık sağlıklı Allah'ıma hamd olsun..
siz şakın riske atmayın en ufak bişeyde olsa Dahi hastaneye gidin onlar sizi eve gönderirse başka hastaneye mutlaka takip edin kendinizi.. en önemli tavsiyem bu.. bişey olmaz deyip evde oturmayın.. ya da daha yeni gittik geçer diye düşünmeyin benim başımdan iyi şeyler geçmedi.. ama şükür Doğumdan sonra tansiyonum normale döndü kilolar birden ödemler birden bire tuvalet yoluyla idrar yoluyla attım.. şu an iyiyim ama bir daha sonraki gebelikte riskim hala var bol takip çok önemli.. geçmiş olsun

Benim 2 gun çıktı daha da olmadi canm o yuzdrn gitmedim dr suan normal galina yediğim tuzluydu 2 gun dengeleyemedim

Back
X