- 5 Kasım 2015
- 4.818
- 22.938
- 308
Kızlar iyi akşamlar.. 13. Haftasındayım gebeliğimin.. Bu akşam üstü dışarda yemek yemek zorunda kaldım mercimek çorbası ve pilav üstü et kavurma cacık yedim.. Çok aç olduğum için tuzunu falan anlayamadım açıkcası.. Aradan yarım saat sonra kalp çarpıntısı başladı.. Nöbetçi eczaneye gittim 8 e 15 çıktı tansiyonum kadın beni öyle korkuttu ki derhal acile git bu iyi değil Dedi doktorumu aradım o da 15 dk dinlenip tekrar ölçtürmemi söyledi ancak yarım saat sonra ölçtürebildim acilde 8 e 12 çıktı.. Acilde ilk ölçüme göre düşme olduğunu şuan normal olduğunu söylediler.. Zaten iki gündür baş ağrısı ve ara ara çarpıntı oluyordu ama bu akşam bi şüphelendim yarın doktoruma gidicem tansiyon takibi yapacakmış sizin görüşünüz nedir gebelikte tansiyon yaşayan var mı ?
Bu arada yaşım 25.. Ailemin tek çocuğuyum annem benden önce bi gebelik yaşamış hipertansiyon çıkmış gebeliğinde ve 8. Ayında ölü doğum yapmış bebeğini.. eczacı aile de böyle varsa genetik yatkınlık olabileceğini söyledi.. Su an annemde yok ama tansiyon 50 yaşında sadece gebelikte yaşamış bende de hamileyken ilaç kıllanmış..
Bu arada yaşım 25.. Ailemin tek çocuğuyum annem benden önce bi gebelik yaşamış hipertansiyon çıkmış gebeliğinde ve 8. Ayında ölü doğum yapmış bebeğini.. eczacı aile de böyle varsa genetik yatkınlık olabileceğini söyledi.. Su an annemde yok ama tansiyon 50 yaşında sadece gebelikte yaşamış bende de hamileyken ilaç kıllanmış..