Gebelikte son haftalar

happymood

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
473
246
23
33
Merhaba hanımlar 34.Haftama girmiş bulunuyorum merak ettiğim bir şeyler var.. doğum yapmış hanımlar cevaplarsa sevinirim 34 ten sonra 40. Haftaya kadar göbüşümüź ne kadar daha büyüyor acaba ? Birde bu gebelik çatlakları ne zaman oluşuyor hep son haftalarda mi ? Son olarakta sırt üstü asla yatamıyorum eğer olurda 5 dk bile durursam ayağa kalkamıyorum bacağımin üzerine bir süre basamıyorum ama sırt üstü yatmazsam sorun yok bu neden oluyor olabilir sizce ? 2 gün önce nstye bağladılar ve yaklaşık 10 dk topallayarak yurudum kalçadan bacaklarıma ani bir ağrı vuruyor ve bir bacağima asla basamiyorum:(

Selamlar. Gebelikte sırt üstü yatış kesinlikle önerdiğimiz birşey değil. Bebeğin oksijen tüketimi azaltır. NST’ye bağlandığınız zaman sizi kim bağladıysa sol tarafa dönmek istediğinizi söyleyin. Kabul etmezse düz yatmanız lazım derse ısrar edin. Sol yan yatış bebeğinizin oksijenlenmesini arttırır, sağlığı açısından çok önemlidir.

Selamlar. Gebelikte sırt üstü yatış kesinlikle önerdiğimiz birşey değil. Bebeğin oksijen tüketimi azaltır. NST’ye bağlandığınız zaman sizi kim bağladıysa sol tarafa dönmek istediğinizi söyleyin. Kabul etmezse düz yatmanız lazım derse ısrar edin. Sol yan yatış bebeğinizin oksijenlenmesini arttırır, sağlığı açısından çok önemlidir.
Cevap için teşekkür ederim inanın hiç yatmıyorum zaten sirt üstü bahsettiğiniz konuyu araştırdım söylediğiniz gibi en güzeli sola yatmak hep öyle yapmaya çalışıyorum ama benim merak ettiğim sırt üstü 5 dk bile durmam neden bu kadar ağrı yapıyor anlamıyorum her gebe de olan bir şey değil sonuçta doğumdan sonra geçmesini ümit ediyorum :anneadayı:

Bebeginizin 34 35 hafta kılosu nasıldı.bende bugun 34+5 günlük hamileyım kılosu 2400 .sizin bebegınızın kılosu nasıl.

Bebeginizin 34 35 hafta kılosu nasıldı.bende bugun 34+5 günlük hamileyım kılosu 2400 .sizin bebegınızın kılosu nasıl.
Son kontrolüm bu cumartesiydi 34+5 tim 2.480 'di sizinle hafta ve kilo durumumuz aynı. Plasentamda kireçlenme başlamış doktor suyun iyi dedi bebek tam haftasiyla uyumlu hem iri bebek olmasindan daha iyi dogum zor olmaz sende minyonsun dedi . Agrin sizin olmazsa 22 şubatta gel dedi işte o zaman kac kilo olcak merak ediyorum çünkü plasenta yaşlanmaya başlayınca bebisleri daha az kilo alanları okudum ..

Evet canım bende bugun muane oldum.ılk aylarda haftasından ılerıde gıden bır bebektı 2 hafta gelişim olarak önde gıdıyordu.suan haftasıyla uyumlu bır sekılde.ben ırı bebek olacak dıye korkmus ve yememe içmeme dıkkat etmeye baslamiştım.Simdide kılosu düşük gibi geldı.Doktorunuza katılıyorum iri bebektense kucuk bebegın dogumu daha kolay oluyor.benım 3.gebelıgım.sızın kacıncı. ?Bebısınızın cınsıyeti nedir.

Evet canım bende bugun muane oldum.ılk aylarda haftasından ılerıde gıden bır bebektı 2 hafta gelişim olarak önde gıdıyordu.suan haftasıyla uyumlu bır sekılde.ben ırı bebek olacak dıye korkmus ve yememe içmeme dıkkat etmeye baslamiştım.Simdide kılosu düşük gibi geldı.Doktorunuza katılıyorum iri bebektense kucuk bebegın dogumu daha kolay oluyor.benım 3.gebelıgım.sızın kacıncı. ?Bebısınızın cınsıyeti nedir.
Vallahi aynı şeyleri yaşamışız benimde başlar 2 hafta onden gidiyordu sonra bir haftaya düştü smdi tam haftasında inşallah haftasıyla uyumlu kalır gerilemesinde .. benim ilk gebeliğim canım erkek. tecrubesizim korkuyorumda zaman azaldikca :KK16:

Vallahi aynı şeyleri yaşamışız benimde başlar 2 hafta onden gidiyordu sonra bir haftaya düştü smdi tam haftasında inşallah haftasıyla uyumlu kalır gerilemesinde .. benim ilk gebeliğim canım erkek. tecrubesizim korkuyorumda zaman azaldikca :KK16:
Korkma canım.ne kadar cesaretlı olup korkunu yenersen o kadar dogumuun kolay olur.

Evet canım 2 sıde normal dogum.inşallah buda normal dogum olacak.sen nasıl düşünüyorsun.normalmi.sezeryanmi?

Merhaba hanımlar 34.Haftama girmiş bulunuyorum merak ettiğim bir şeyler var.. doğum yapmış hanımlar cevaplarsa sevinirim 34 ten sonra 40. Haftaya kadar göbüşümüź ne kadar daha büyüyor acaba ? Birde bu gebelik çatlakları ne zaman oluşuyor hep son haftalarda mi ? Son olarakta sırt üstü asla yatamıyorum eğer olurda 5 dk bile durursam ayağa kalkamıyorum bacağımin üzerine bir süre basamıyorum ama sırt üstü yatmazsam sorun yok bu neden oluyor olabilir sizce ? 2 gün önce nstye bağladılar ve yaklaşık 10 dk topallayarak yurudum kalçadan bacaklarıma ani bir ağrı vuruyor ve bir bacağima asla basamiyorum:KK43:
Magnezyum eksikliği var göbek daha 41.haftaya kadar buyur karnını kaşıma çatlak olmadin

Magnezyum eksikliği var göbek daha 41.haftaya kadar buyur karnını kaşıma çatlak olmadin
Magnezyum ıciyorum eğer magnezyum eksikliği olsa durduk yerdede kramp yaşamaz miydim? Deme ya daha buyuycekse yandık hareket etmek çok zorluyor artık

Aslında arada kaşıntım oluyor dayanamıyorum kasıyorum içten bir kaşıntı sadece göbeğimde değil bazen bacaklaridmada oluyor sanırım bebiş safra kesemi sıkıştırıyor şuana kadar hiç bir yerimde olmadi çatlak korkuyorum doguma bir hafta kala harita olcam diye

Evet canım 2 sıde normal dogum.inşallah buda normal dogum olacak.sen nasıl düşünüyorsun.normalmi.sezeryanmi?
Yaa bugün eski mesajlarıma bakıyordum bak neler konuşmuşuz üstünden nasıl zaman geçip gitmiş bebisler dogdu büyüdü bile :) nasıl geçti doğumun :)

Yaa bugün eski mesajlarıma bakıyordum bak neler konuşmuşuz üstünden nasıl zaman geçip gitmiş bebisler dogdu büyüdü bile :) nasıl geçti doğumun :)
Evet canım neler konusmusuz. Cok şükür güzel bir dogumum gecti.senın nasıl gecti dogumun.benım bebegım 3200 dogdu
Senınkı nasıl dogdu.suan 7 aylık.gelişimi nasıl bebişin.

Evet canım neler konusmusuz. Cok şükür güzel bir dogumum gecti.senın nasıl gecti dogumun.benım bebegım 3200 dogdu
Senınkı nasıl dogdu.suan 7 aylık.gelişimi nasıl bebişin.
Benimde guzel geçti canim normal dogum istiyodum oldu çok şükür hatta hastaneye kontrole gittiğimde nstye bağlandıktan sonra sancılarım başladı 39+5tim 2 gün daha gelmese doktor suni sancıyla doğumu başlatacakti ama gerek kalmadı bebegim annesi hastanedeyken geldi :) 5 saat kadar sürdü ilk şancı gelişiyle. 3.480 doğdu minikim çok şükür sağlıkla atlattık dişlerimizi bile çıkardık :) bingildagı erken kapanmaya basladigi icin her ay kafa capi kontrol ettiriyoruz 1 yasina kadar dedi doktor şimdi 72 cm 10 kilo 7 ay 10 günlük tam. Ek gıdayla aranız nasıl canim benimki hiç oralı değil 3 4 kaşık aliyor en fazla bazen onu bile yemiyor

Selam ben de korkuyorum da teselli için geldim

Selam ben de korkuyorum da teselli için geldim
Canım ben doğum yaptim bebeğim yakında maşallah 8 aylık olacak :) seni cok iyi anlıyorum ama korkma kendimi boşuna germişim diyorum şimdi, doğum yapmak öyle doğal bir süreç ki akışına bırakmak gerekiyor kac haftalik:) sormak istediğin merak ettiğin bir şeyler varsa yardımcı olmak isterim seve seve :)

Back
X