Gebelikte Son Hafta !

cicibebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2009
83
2
86
Diğer
Selam kizlar ben yarın tam 39+1 oluyorum.Gecen hafta kontrolum vardı Nst e baglandim.Dr hersey normal agrılar yavas yavas baslamis dedi suyu ve gelisimi normal dedi yalnizca plasentada biraz kireclenme var ama cok onemli degil dedi. O gunden beri nette arastırıyorum plesanta kireclenmesi bebegi riske attıgı icin cogu zaman dogum sezeryanla gerceklesiyor ama ben normal dogum istiyorum.DR um henuz dogum sekli ile ilgili birsey soylemedi yalniz yarın yine Nst ve cati muaynesi icin gun verdi yani yarin belli olacak inş. :Saruboceq: Bu arada karnımdaki kasılmalar cok sıklastı ve tuvalete cok sık gidiyorum bazen gercekten idrarim oluyor bazen hic bisi olmasada tuvaletim varmis gibi geliyor.Ayakta kaldıgımda bebek asagı baskı yapıyor oyleki sanki ben kendimi sıkmasam cıkacakmıs gibi.Cok heycanlıyım sanırım 3 gundur kanım cekiliyor elim ayagım bosalıyor kalbim cok hızlı carpıyor nefesim daralıyor cok korkuyorum dogum mu baslıyor acaba diye bu son hafta hergun boyle endise ve heycan ile gececek galiba.suan da nefes almakta cok gucluk cekiyorum acile gitsem mi acaba yoksa normal mi bu :bbo: , doguma yakın boyle seyler yasayan var mi arkadaslar cvp verirseniz cok sevinirim

bende 39+5 teyim.inan şu yazdıklarının aynısını yaşıyorum. bebeğimde seninkiyle aynı durumda. benim doktorumda sezeryandan falan bahsetmedi.perşembe günü kontrolüm var benimde belki o zaman bişey söyler ya da belki bebeğim gelmeye karar verir.tabi seninkide inş. benide gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim.en azından başka bi bakış açısı olur ikimiz içinde.Allah bizi ve bizim gibi olanları hayırlısıyla kurtarsın inş.artık geceler çok zor geçiyo...

evet arkadaşlar benim kızım için de doktorumuz 38de gelir diyordu, 37dolarken 3cm açıklığım vardı çünkü.

40. haftadayız sancılar sıklaştı ancak henüz doğum başlamadı. hareket sıklığı ve amniyon sıvısı nst normal. yarın kontrolümüz var doktorum suni sancıyla başlatma taraftarı ancak ben şartlar uygun olursa 1hafta daha beklemek istiyorum. sabırsızlık özlem ve stres de cabası...

evet arkadaşlar benim kızım için de doktorumuz 38de gelir diyordu, 37dolarken 3cm açıklığım vardı çünkü.

40. haftadayız sancılar sıklaştı ancak henüz doğum başlamadı. hareket sıklığı ve amniyon sıvısı nst normal. yarın kontrolümüz var doktorum suni sancıyla başlatma taraftarı ancak ben şartlar uygun olursa 1hafta daha beklemek istiyorum. sabırsızlık özlem ve stres de cabası...

eger nst ve sivi normalse bence de bekle. benim sivimda biraz azalma goruldu. cuma gunu tekrar bakacagiz, eger normale donmusse ben de 41e kadar bekleyecegim. hersey normalse bebegin keyfini beklemek daha dogru :emir_bebek:

evet 38. haftadan beri sancı çekiyorum hatta 4gün öce 5dk da bir geldi çok şiddetliydi, 3dk da bir gelmeye başlayınca doktoru arayalım dedik o karmaşada o da geçti gitti şiddeti azaldı. bakalım ağrı sancı devam, biz 38de beklerken 41.haftayı da görecekmişiz demek ki :) sen de bekleyebildiğin kadar bekle hayırlısı olsun canım

bende 39+5 teyim.inan şu yazdıklarının aynısını yaşıyorum. bebeğimde seninkiyle aynı durumda. benim doktorumda sezeryandan falan bahsetmedi.perşembe günü kontrolüm var benimde belki o zaman bişey söyler ya da belki bebeğim gelmeye karar verir.tabi seninkide inş. benide gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim.en azından başka bi bakış açısı olur ikimiz içinde.Allah bizi ve bizim gibi olanları hayırlısıyla kurtarsın inş.artık geceler çok zor geçiyo...

canım inşallah.. arkadaslarım bana hep doktor catı muaynesinden sonra bebgi alır diyorlar ama bana her an normal gelecekmis gibi geliyor.yarın buraya yine yazarım yerimseniben doktor ne derse oyle olacak artık baska sansımız yok saglıklı dogsunlar da

Hayirlisi ile alirsin ins canim bebegini. benim 39+2 gunluk dogdu bebegim
39 bitti 40. haftada 2 gun aldim bu 2 gun boyunca devamli karnimda kasilma ve belimde agri oldu. 1 haftadirda hafif kanama geliyordu.(bir hafta once dr altan muayene etmisti sonra kanamam oldu nisanmi bilmiyorum onu. bu yuzden bi defa daha giitm konrole tam 39 haftalikken) 2 gunun sonunda tekrar girp için atesimden kontrole gittigimde normal muayenden sonra ebe birde bebege bakti 4Bucuk cm acilma oldugu için doguma aldilar, normal dogum oldu. ayrica normal dogumu tercih ettinigin için seni tebrik ederim canim. en sagliklisi bu. Rahat ol hiç stres yapma emin ol ki boyle yaptigin surece her sey yolunda gidecektir Allah'in izni ile..

Son düzenleme:
39 bitti 40. haftada 2 gun aldim bu 2 gun boyunca devamli karnimda kasilma ve belimde agri oldu. 1 haftadirda hafif kanama geliyordu.(bir hafta once dr altan muayene etmisti sonra kanamam oldu nisanmi bilmiyorum onu. bu yuzden bi defa daha giitm konrole tam 39 haftalikken) 2 gunun sonunda tekrar girp için atesimden kontrole gittigimde normal muayenden sonra ebe birde bebege bakti 4Bucuk cm acilma oldugu için doguma aldilar, normal dogum oldu. ayrica normal dogumu tercih ettinigin için seni tebrik ederim canim. en sagliklisi bu. Rahat ol hiç stres yapma emin ol ki boyle yaptigin surece her sey yolunda gidecektir Allah'in izni ile..

canım kanaman nasıl oluyor du ya hafif demişsin benimde 2 gündür iğne ucu kadar bişey geliyor akıntıyla beraber doktorum artarsa gel dedi nişan olabilir mi acaba?

Hepinizin hakkınızda Hayırlısı olsun kızlar en kolayından doğum yapıp burda paylaşın benim daha beş aylık yolum var ama bende nefes darlığı çekiyorum

canım kanaman nasıl oluyor du ya hafif demişsin benimde 2 gündür iğne ucu kadar bişey geliyor akıntıyla beraber doktorum artarsa gel dedi nişan olabilir mi acaba?

hafif dediysem canim yane oyle bulanik gibi çok degil koyu da degildi.
akintin gelir ya kanli akinti. bir hafta surdu, ama en onemlisi kasilmalar iki gun içinde surekli geldi. Allah bir soluklta kurtarir ins canim.

hafif dediysem canim yane oyle bulanik gibi çok degil koyu da degildi.
akintin gelir ya kanli akinti. bir hafta surdu, ama en onemlisi kasilmalar iki gun içinde surekli geldi. Allah bir soluklta kurtarir ins canim.

hmm anladım canım tamam benimki artmadı zaten bi daha da olmadı hayırlısı bakalım......

kızlar bende 40+0 dayım. bugğn doktor çatı muaynesi yaptı açılma var mı diye.öğlende nişanım geldi.ama bu saat oldu azar azar da olsa gelmeye devam ediyo . hafif kasılmalar ve sancılar da var ama çok istikrarlı değil.normal di mi bu şekilde nişanın gelmesi. bebekte bi hareketli hareketleri azalsa tırsıcam ama durum bu. ne dersiniz?

kızlar bende 40+0 dayım. bugğn doktor çatı muaynesi yaptı açılma var mı diye.öğlende nişanım geldi.ama bu saat oldu azar azar da olsa gelmeye devam ediyo . hafif kasılmalar ve sancılar da var ama çok istikrarlı değil.normal di mi bu şekilde nişanın gelmesi. bebekte bi hareketli hareketleri azalsa tırsıcam ama durum bu. ne dersiniz?

canim gozun aydın demekki cok az kaldı dogumun baslamasina, keske benim de gelse artık 39+3 olduk bugun.carsamba kontrolum vardı NST e baglandim hersey normal gidiyor sancilari ekrandan kendim takip ettim en fazla 40 a cıktı ama genelde 20 lerde seyrediyordu kalp atısları da 140 ile 160 arası. karnımızın biryeri hani sertlesiyor ya o anlarda sancı artıyo gozukuyo. benim de aksama kadar karnım tas gibi catlayacak gibi oluyor ama NST e baglanınca o sertlik gidiyor dolayısıyla sancı gozukmuyor kaydirigubbakcemile3 geceleri agrılarım oluyor canımı yakıyor ama uzun surmuyor oyle dayanılmayacak gibi degil.her wc e gidisimde peceteye bakıyorum en ufak bi kanama var mı die yok :1no2: yalnizca pedimde kremsi akıntı oluyo. keske su gun dese doktor bu kadar tedirgin olmicam. nisabeyza canım umarım hayırlı haberlerini alırız belki de bi avazda kurtulmussundur coktan :Saruboceq:

canım doktor carsamba gunu beni de alttan muayne etti acılma var mı yok mu birsey soylemedi yalnizca "guzel, yuruslere devam ediyorsun pazartesi tekrar nst e geliyorsun" dedi ne kanama ne su gelmesi bisey yok henuz bende yalniza yogun bembeyaz akıntı oluyor normal zamanlardan farklı olarak ins. pazartesi farklı biseyler olur hastaneye gidip gidip gelmek zor geliyor artık. her gidisimde herkes sanki doguma gidiyormusum gibi havaya sokuyor sonra bebek gelmeyince moralim bozuluyor

canim gozun aydın demekki cok az kaldı dogumun baslamasina, keske benim de gelse artık 39+3 olduk bugun.carsamba kontrolum vardı NST e baglandim hersey normal gidiyor sancilari ekrandan kendim takip ettim en fazla 40 a cıktı ama genelde 20 lerde seyrediyordu kalp atısları da 140 ile 160 arası. karnımızın biryeri hani sertlesiyor ya o anlarda sancı artıyo gozukuyo. benim de aksama kadar karnım tas gibi catlayacak gibi oluyor ama NST e baglanınca o sertlik gidiyor dolayısıyla sancı gozukmuyor kaydirigubbakcemile3 geceleri agrılarım oluyor canımı yakıyor ama uzun surmuyor oyle dayanılmayacak gibi degil.her wc e gidisimde peceteye bakıyorum en ufak bi kanama var mı die yok :1no2: yalnizca pedimde kremsi akıntı oluyo. keske su gun dese doktor bu kadar tedirgin olmicam. nisabeyza canım umarım hayırlı haberlerini alırız belki de bi avazda kurtulmussundur coktan :Saruboceq:

canım maalesef ben hala doğuramadım. arada sancı ve kasılmalar devam ediyo ama devamı gelmiyo. bugün doktor kontrolüm var bakalım ne diycek. kızım gece sürpriz yapsın diyorum ama hiç ağrım sızım yok sadece çok gerilme var .neyse gelişmelerden haberdar ederim. Allaha emanet olun. Rabbim hepimize kolaylıklar versin inş.

cok heyecanlı ve korkuluyum 38. haftamı dolduruyorum vee doktorum dogum yaklastı bebişin kafası küçülmüş hazneye hazırlanıyor dedi cokkk cok cok heyecanlıyım napacam bilemiyorumm

cok heyecanlı ve korkuluyum 38. haftamı dolduruyorum vee doktorum dogum yaklastı bebişin kafası küçülmüş hazneye hazırlanıyor dedi cokkk cok cok heyecanlıyım napacam bilemiyorumm
SAkin olun bebeğinizi kucağınıza aldığınızı ilk emzirişinizi hayal edın,öyle güzel bir duygukı amelıyathanede bebeğinizin yanagını yanagınıxa dokundurdugunuz an her şek bitiyor,sadece bebeğiniz ve siz varmışsınız gibi geliyor.SAglıcakla kalın

Ben 38 haftalik gebeyim doktorum 37 haftanin basinda bebek normal doguma hazir kafasini rahime guzel yerleştirmis dedi fakat dun cok sancim oldu daha bi asagj indi kafasi hissetim fakat gece 4e kadar uyuya madm bile simdi biraz daha rahatim ne zamn doğum yapicam acaba cok heyecanlıyım:KK72:

Back
X