Gebelikte soğuk algınlığına ne iyi gelir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi artec
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

artec

Guru
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2009
240
62
298
İzmir
6 haftalık hamileyim ve bu sabah feci bir boğaz ağrısı ile uyandım. Baktım kıpkırmızı olmuş. Şu an ateşim falan yok. O yüzden boşuna hastaneye gitmiyorum. Zaten ilaç da kullanamam sanırım. Ihlamur ve ılık limonlu su içtim. Evde yatıyorum şimdi. Başka neler yapabilirim? Hamileyken hasta olanlar nasıl atlattı?

6 haftalık hamileyim ve bu sabah feci bir boğaz ağrısı ile uyandım. Baktım kıpkırmızı olmuş. Şu an ateşim falan yok. O yüzden boşuna hastaneye gitmiyorum. Zaten ilaç da kullanamam sanırım. Ihlamur ve ılık limonlu su içtim. Evde yatıyorum şimdi. Başka neler yapabilirim? Hamileyken hasta olanlar nasıl atlattı?

Sıcak limonlu su, dinlenme sürekli ellerinizi yüzünüzü yıkamak en güzeli bunlar başka şey yapmayın bence. Sıktıgınız limonun kabuğunu ayağınızın altina sürüp çorap giyin o da iyi geliyor. Tabi vitaminli bir çorba daa

Sıcak limonlu su, dinlenme sürekli ellerinizi yüzünüzü yıkamak en güzeli bunlar başka şey yapmayın bence. Sıktıgınız limonun kabuğunu ayağınızın altina sürüp çorap giyin o da iyi geliyor. Tabi vitaminli bir çorba daa
Teşekkür ederim

Öncelikle atesinizin yukselmemesi çok önemli özellikle ilk üç ay. Nedenlerine giril içinizi karartmiyim. Ben de yaşadım soğuk algınlığı ama son ay olduğu için pek önemsemedim. Tuzlu su hazırlayıp günde 3 defa burnuma çekip genzimi temizledim orada bakteri oluasini engelledim ve yine günde 3 defa boğazıma tuzlu su ile gargara yaptım. Sirkeli su ile de yapabilirsiniz

Ben de hamileliğimi öğrendikten 3 gün sonra felaket boğaz şişliği yaşadım. Bol bol su içtim ve ballı limonlu ıhlamuru ılıtıp içtim günde 2 kez. Soğuk almamaya çalıştım kalın giyindim başka da bişey yapamadım çok şükür 2-3 günde indi şişlik. Geçmiş olsun

Geçenlerde grip oldum bir ay atlatamadım resmen, ondan beridir korkuyorum... tavuk suyuna bi şehriye çorbası yapın pul biber, karabiberli içerken limon sıkın, bol su icin, portakal mandalina tüketin, bana doktor hiçbir şey veremem ama nane limon kaynatıp içerisine mentollü kremler var ya nefes açan ondan at battaniye yi kapa üzerine solu demişti günde 2 defa onu yaptım faydasını gördüm he bir de mümkünse yatip terlemeye çalışın iyice terleyince ılık bi duş alın...cok geçmiş olsun.

Pastil var gebelikte de kullanılabiliyor ondan alabilirsiniz çok geçmiş olsun

Kızlar ben de yeni öğrendim gebeligimi 5.hafta içindeyim. Bogazim cok acıyo kızarmış. Hafif hafif burnumda bi tıkalı bi akıyo gibi. Ihlamur içiyorum limonlu ballı. Bi zararı olur mu?

Kızlar ben de yeni öğrendim gebeligimi 5.hafta içindeyim. Bogazim cok acıyo kızarmış. Hafif hafif burnumda bi tıkalı bi akıyo gibi. Ihlamur içiyorum limonlu ballı. Bi zararı olur mu?
Ihlamur günde 2 kez içilebilir. Ben de o şekilde atlatmistim.

Şu an ben de yaşıyorum bu boğaz ağrısını.Portakal suyu içiyorum bağışıklığı artırmak için.Zencefilli bal boğaz ağrısına iyi geliyo.Nane limon ve sarımsaklı limonlu tavuk çorbası da beni kendime getirdi bi nebze.İnşallah bi an önce atlatırız hamile olunca ekstra telaşlanıyo insan ya☹️

Back
X