eğer 1 hafta içinde gecmezse arkadaslar doktora gıdın antıbıyotık verebılıyorlar bend eatlatdım1 ahfat ıcınde gectı bol vıtamınlı yıyecekler ye dedı c vıtamınli meyveler tuket demıstı doktor...gecmısolsun arkadaslar...
benim geçen cuma boğaz yanmasıyla başladı cumartesiden beri yatıyorum burnum tıkanıyor,hapşırık boğaz acısı geçti ama halsizlik geçmedi soğuk ter döküyorum görümcem balla zencefili karıştırıp yememi söledi boğazımı o geçirdi.limonlu ıhlamur içiyorum ama fayda yok boğazım burnum tıkanmış durumda dün doktoruma gittim ciğerlerim temizmiş bebeğime de baktı ilk gün oda çok hareketsizdi bişi yok bebek de ama bi kulan burun boğaz doktoruna görün sonra yine gel dedi o doktorda antibiyotik verdi ama biraz daha kendini sk 2-3 gün içinde geçmezse başla dedi bi sodyum klorürlü bi serum verdi bununla burnunu hergün yıka dedi 4-5 kez birde balla zencefil,zerdaçalı karıştırıp her gün 4-5 kez yememi söledi kendi doktorumda 3 gün rapor verdi ama hala geçmedi gribim yarın antibiyotiğe başlıcam augmentin diye bişiydi galiba hamileler içinmiş
Arkadaşlar bu sıkıntıları ben ağustos sıcağında yaşadım, beterdi... Bir yandan bronşit bir yandan sinüzitKendi kendime şöyle geçirdim:
Öksürük için nişasta kaynattım süt ile onu içtim sahlep gibi öksürüğümü azaltıp gece uyumamı sağladı.
Bal ve karabiberi karıştırıp çay kaşığı ile günde birkaç kez yiyip boğazınızı yumuşatabilirsiniz yine.
Bir de doktoruma danışıp tantum-verde sprey kullanmıştım boğazım için.
Elma kabuğu, kabuk tarçın, limon karışımını kaynatıp içmiştim yine.
Bol meyve yedim, şu dönemde taze portakal suyu da iyi gelir size.
Bol bol yatarak dinlenmeye çalıştım.
Ilık duş üzerine viks sürerek boğaz ve göğüs bölgeme öksürüğün acısını azaltıp biraz derin uyuyabiliyordum.
Buğuseptil koyuyordum bulunduğum oda içerisine sıcak suya, odanın nemini arttırıyordu ve nefes almamı biraz kolaylaştırıyordu.
Bir de vücudumdaki ağrıları azaltması için parol kullanıyordum günde 1 ya da 2 tane
Bence ne olursa olsun antibiyotikten uzak durmakta fayda var. Vitamin ve doğal bitkilerle azıcık da dayanarak atlatabilirsiniz.
Çoooook geçmiş olsun hepinize.
kızlar bende çok sık oluyodum zamanında hamileyken o zaman ballı zencefil alıyodum 100 de 100yerimsenibenyerimseniben
3 gündür hareketlerini de hissetmiyorum bebeğin.önceden sertleşme olurdu karnımda o da yok.
hapşırıklarımdan mı korktu acaba :))))))))
bildiğim kadarıyla anne yorgun olduğunda bebekte fazla kıpırdamazmış şimdi hastasın bünye yorgun ondan olabilir üzme kendini bebeiş etkilenmesin
bugün bitkisel şeyler deneyeceğim.bol bol ılık su içiyorum.tuzlu suyla gargara yapıyorum.
limonlu açık çay içiyorum ılık..
zencefil,ıhlamur çayı yapacağım..
eger daha kötü olursam doktora gideceğim.
dmdm isterseniz siz de böyle yapın..
geçmiş olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?