Gebelikte sağlıklı beslenme ve kilolar!!!

Kalbim10da

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
787
778
34
Mrb arkadaşlar ben hamile oldugumu daha yeni öğrendim 4 haftalık hamileyim.saglikli beslenme ile ilgili birbirimizi nurdan bilgilendirelim ne yiyelim ne yemeyelim.Bide fazla kilo almak istemiyorum onun için neler yapalım mesela :)

Ben protein ağırlıklı beslendim hep, meyvemi de sebzemi de, cevizimi fındığımı da hiç eksiltmedim. İlk 6 ay bol yoğurt ayran süt yedim içtim ama 6 aydan sonra beni süt ürünleri zehirlemeye başladığı için bıraktım. Ben de kalsiyum desteği için kemik suyu içmeye başladım.
Balıktan aşırı tiksinmeme rağmen ilk 3 ay bol bol somon yedim. (Çok rahatsız ediyordu ama ne yapalım) Zararlı hiçbir şeyi de mideme koymadım. Gebelikten önce de böyle beslendiğim için çok şükür gebelikte de mide bulantısı gibi sorunlarla karşılaşmadım çok fazla. Çok çok az rahatsız oldum.
Şükür şu an 32 haftalık gebeyim ve ben de oğlum da hamdolsun sağlıklıyız. Ha evet kilo aldım ama çok da önemsemiyorum sonuçta nasipse doğumdan sonra vereceğime inanıyorum.
Ekmek yemeyin, onun bir faydası yok. Böylece kilo da almazsınız.

Çok özeniyorum böyle diyen insanlara normalde cevize bayılırdım ben şuan hiç yiyemiyorum direk midem kalkıyor. ilerleyen haftalar da umarım ben de arayı kapatırım.

Çok özeniyorum böyle diyen insanlara normalde cevize bayılırdım ben şuan hiç yiyemiyorum direk midem kalkıyor. ilerleyen haftalar da umarım ben de arayı kapatırım.
Lütfen yiyin şu aylarınızda tam ihtiyacı olan şey. Benim de bazı şeylerden çok midem bulanıyordu ama zorla zorla yiyordum. Bebeğimi düşünmek zorunda olduğum için. Mesela cevizi ezin şekerleme ile beraber yiyin. Şekerlemeler zararlı ama ceviz çok faydalı bebeğin beyin gelişimi için.

ben tatlı da yiyemiyorum ama :) çok nazlı da davranmak istemiyorum ama midem isyankar

Maşallah sana cnm ne güzel dikkat ediyorsun peki günlük çay kahve kısıtlı mi iciyosun yoksa hiç mi icmiyosun

Bide bazı balıklarin hamilelikte yenmemesi gerektigi ile bı kaç yerde yazı okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama

Benim ciddi bulantim var ilk gebeligimde de 17.haftaya kadar sabah aksam kahvalti ettim. Acigi kapamak icin gun icinde muhakkak çiğ badem ceviz kuru kayisi yedim. Salcali yağlı vs yiyemiyorum suan. O yuzden folik asit almaya ceviz badem yemeye devam. Yemek pek yediğim söylenemez

Peynir zeytin domates salatalik biber yumurta sut kahvaltida mutlaka yiyorum
Her oglen meyva ve ceviz yiyorum
Et suyu sebze gibi besin degeri yuksek gidalar tuketmeye calisiyorum
Aksam yemeklerinde ev yogurdu veya ayran tuketiyorum
Balik yiyemedim henuz
Gece yatmadan sutle muzu blendirdan gecirip oyle iciyorum
Ozellikle ceviz ve muzun bebege kilo aldirdigini soylemislerdi
Cay ve kahveyi hayatimdan cikardim
Cips gibi abur cubur hic yemiyorum
Bol bol su iciyorum
Mide bulantilarim devam ediyor ama kusma olmadi sukur

Hayırlı uğurlu olsun o zaman. Umarım bulantın filan olmaz.
Kusmam çok az olduğu için buna da şükür diyorum :)

geçmiş olsun. benimde bulantım var ama kusmam yok. normal mi acaba. öyle midemde yediğim içtiğim dalgalanıp duruyor.

Masallah cnm ne güzel :) kaç haftalık

Maşallah sana cnm ne güzel dikkat ediyorsun peki günlük çay kahve kısıtlı mi iciyosun yoksa hiç mi icmiyosun

Bide bazı balıklarin hamilelikte yenmemesi gerektigi ile bı kaç yerde yazı okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama
Bizim tanıdığımız balıkçı taze balık getiriyordu o yüzden yiyordum.
Çaya çok aşeriyordum ama çok az içiyordum yani ayda yılda bir. Kahve ise canım çekse Türk kahvesi içiyordum. Onu bile şu an canım çekmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…