gebelikte oruç

evet doktor izin vermiyor ama belki tutanlar vardır diye düşündüm bende tutamıyorum mide bulantılarından dolayı.

arkadaşlar insan tutmak ister ama hamilelerde kan düşüyor sonra kanı kaldırmak için ilaç falan içmektense hiç tutmamak iyicokacimcoook

bende tutmuyorum,

ayrıca ben doğruda bulmuyorum,

tabi herkesin kendi düşüncesi saygı duymak lazım,

bir de bence insanlara kaza yapmak zor geldiği için ramazanda oruç tutmakta direniyorlar, yoksa Rabbim bize farz kılmamışken niye kendimizi zorlayalım ki, biz şu anda kendimizi değil bebeğimizi düşünmek zorundayız.

Ben tutuyorum 11 hafta 4 günlük hamileyim. doktorum izin verdi. herşey normal elh. dayanabilirsen tut dedi. Bende suyu falan azalmaz mı dedim hayır dedi. bende tutuyorum zor gidiyor ama dayanabiliyorum. Rabbim bebeğimi korur inanıyorum ben. ileriki haftadakileri bilemem ama benim dönemimdekiler bulantınız yoksa tutun derim ben.bana faydası bile oldu yanmalarım geçti. öğlene kadar uyuyorum kalanındada dinleniyorum bol bol.Rabbime emanetiz bebişimle ben inş.

tutmuyorum
tutulmasınıda dogru bulmuyorum
o kadar saat ac susuz yazık ya bebege
kazası var bu işin allah herseyın kolaylıgını vermıs

sengözlerimebaksanab

11 haftalık hamileysen senin hüç tutmaman lazım bence rabbim korur deyip geçmeyin arkadaşlar önce siz evladınızı koricaksınız sonra allaha emanet bebekler ..

işe giden bir bayan için oruç tutmak imkansız. ben yedi buçuk aylık hamileyim sabahın sekiz buçuğunda iş başı yapıyorum akşam yediye kadar çalışıyorum. ev hanımı olan bir insan evinde dinlenerek uyuyarak belki tutabilir.

gebelik döneminde iyi beslenme düzenli beslenme ve gün içinde bol sıvı ve su içmeye ihtiyacımız var
oruç tutarak bunlarn hiçbiri yapılamaz
hem şunun farkındamısınız yorgun ve aç olduğunuzda bebeğiniz hareket etmez
ama birşeyler yemeye başladığınızda nasılda hareketlenir güçlenir
kesinlikle gebelikte oruç tutulmasından yana değilim

16 haftalık hamileyim ben de oruç tutuyorum.Öğlene kadar uyuyorum.Yemek dışında bir iş yapmıyorum.Orucu açtıktan sonra 7-8 bardak su tüketiyorum(normalde daha az içiyordum)2 kez meyve yiyyorum.Sütümü içiyorum.Cevizimi yiyorum.Normal zamanda yediklerimin hepsini yiyebiliyorum.

selam arkadaşlar dinimizde bu konuda zorlama yok emzikli ve hamile bayanlar tutmayabilir. ben tutuyorum aralarda hergün değil ara ara kendimi zorlamadan yormadan. zaten insan hissediyor iyi olup olmadığını. Çok büyük bir probleminiz varsa bulantı kusma gibi, halsizlik gibi, mide yanması gibi, riskli durumlar varsa tutmayın ama bunların dışında kendinizi iyi hissediyorsanız aralarda her gün değil ama ara ara tutabilirsiniz diye düşünüyorum. ilk önce kendinize danışın bence. ayrıca günlük su, vitamin, besin ihtiyacınızı alırsanız iftar ve sahurda Rabbim sabrını veriyor hatta hiç aklınıza bile gelmiyor içecek yiyecek. bu arada ben 29 haftalık hamileyim. Rabbim hepimizi kazasız kurtarsın. Bir sorun olmadan geçiririz inşallah.

İnternettede biraz araştırırsanız iftar ve sahur arasında gerekli miktarda sıvı ve yemek alımı yapıldıktan sonra herhangi bir riskinizde yoksa tutulabilir diyor çoğu sitede. Birşey olacaksa zaten oruç tutsakda tutmasakda olur.eğer çok risk yoksa tutulabilir bence..

klava:klava:

alkisalkisalkisyerimseniben

bende 7 haftalık ahmileyim ve tutuyorum mide bulantım falan yok gerekekli bütün besinleri iftar ve sahur arasında sık sık alıyorum, herşeyim normal şimdilik evde yatıyorum şu an tatilde olduğum için, birde çok küçük olduğu için zaten bundan çok etkilenmeyeceğini inanıyorum, ben Allah rızası için tutuyorum anormal bi durumum yokken ve risk taşımıyoken tutmakta bi sakınca görmüyorum, Allah yardım ediyo

bence tutmamalısınız çünkü vücudun yemekten çok suya ihtiyacı var amniyon sıvısı her iki saatte bir kendisini yeniliyor eğer bu suyu yeterince vücudunuz almazsa ilerde üzülceniz sonuçlar yaşayabilirsiniz.ben suyu pek önemsemiyordum taki 26.haftama kadar erken doğum riski atlattım ve o gün bugündür suyu hiç eksik etmiyorum günde üç litre su içilmesi gerekiyor.bunları iyi düşünerek hareket edin bence.yok allah kolaylığını verir yok allah rızası için tutuyorum demeyin yani doğru bişe dil .yanlış anlaşılmasın kimseye nasihat vermiyor kimseyi yargılamıyorum.sadece fikrimi söylüyorum.bebeklerinizi düşünün

ben tutmuyorum kansızlıgım da var bırde bebegım asagıda oldugu ıcın erken dogum rıskım mecburen tutamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…