Gebelikte Önemli Vitamin Takviyeleri Nelerdir?

pinkhellokitty

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
62
7
286
32
Merhaba arkadaşlar, haftanıza göre kullandığınız ve gerekli olan vitamin takviyelerini paylaşırsanız mutlu olurum.. 7. Hafta ve benim şu an kullandıklarım ; Vitamin D 500 Me, Folik asit 400 mg, Femibion 1 Icerigi (Folik, Lmetilfolat, Kolin, Çinko, E, Iyot, B1-2, B6-12, C, D, Demir, Magnezyum)
Bu takviyeleri doktor onerisiyle aliyorum bu arada.. bugun birde Iyot 200 mg ekledi ustune.. sizce de biraz fazla olmamış mı ?

Ilk zamanlar ilaveten birde suda eriyen C vitamini de iciyordum saglık bombasına girmistim adeta.. Not : bu kendi istegimle ictigim birseydi 😂 fakat ablam tum bunların çok fazla olduğunu soyleyince kafam karıştı bıraktım.. 2. Sorum ise şu ; saçlarım sağolsunlar canlarım berbat haldeler 😂 karışık bir başka vitamin hapı önerdiler sizce hamileyken "tum bunların ustune" ekstra saç takviyesi almak kotu etkiler mi? Tesekkur ederim cevaplarınız için 🙏🏻

Ben elenatal omega 3 günlük d vitamini kullanıyorum 2 günde bir demir ve c bir de ağızda eriyen b 12 ve metil folat takviyesi. Ekstra magnezyum düşünüyorum aldım ama içemedim

Ben elenatal omega 3 günlük d vitamini kullanıyorum 2 günde bir demir ve c bir de ağızda eriyen b 12 ve metil folat takviyesi. Ekstra magnezyum düşünüyorum aldım ama içemedim
Aaa canım sende bayağı kullanıyormuşsun benim gibi.. ya biliyor musun bende pinpirik biriyim hangi gerekliyse içmek istiyorum ama ablam bana çok fazla olduğunu soyledi o yuzden kafam çok karıştı.. 2 cocugu var ondan dinledim sozunu de doktorun bana verdikleri bunlar iste D, Iyot, Folik, Karisik Hamilelik hapi birde.. ustune C vitamini icsem zarari olur mu ki.. birde saclarim icin karisik biyotin vitamin takviyesi var bebekler icin gerekliymis biyotin ama emin olamiyorum.. pazartesi gunu soracagim doktora da yazarim buraya.. bu arada yurtdisindayim hafif dil problemi var o yuzden bayagi ictiklerimi tek tek gosterip oyle sormam gerekiyo bence 😂

Aaa canım sende bayağı kullanıyormuşsun benim gibi.. ya biliyor musun bende pinpirik biriyim hangi gerekliyse içmek istiyorum ama ablam bana çok fazla olduğunu soyledi o yuzden kafam çok karıştı.. 2 cocugu var ondan dinledim sozunu de doktorun bana verdikleri bunlar iste D, Iyot, Folik, Karisik Hamilelik hapi birde.. ustune C vitamini icsem zarari olur mu ki.. birde saclarim icin karisik biyotin vitamin takviyesi var bebekler icin gerekliymis biyotin ama emin olamiyorum.. pazartesi gunu soracagim doktora da yazarim buraya.. bu arada yurtdisindayim hafif dil problemi var o yuzden bayagi ictiklerimi tek tek gosterip oyle sormam gerekiyo bence 😂
Aman herkes çok biliyor bebekler anneyi sömürüyor ve ben gebe kalmadan da sürekli takviye kullanan biriydim ilaç değil ne olabilir en fazla idrarla atılıyor. Doktor eksik olmasa vermez özellikle omega 3 bebenin beynine yatırım

Katiliyorum canim bencede yani vitamin takviyesinin ne zarari olabilir ki dimi? Icinde zaten yedigimiz ictigimiz besinlerin destegi oluyor hani yediklerimiz az gelirse diye.. bende aynisini dusundum ya beni vitaminden soguttu sagolsun :) ben hamilelikten once baslamistim icmeye hazirlanmak amacli o 3 unu iste.. doktor 4. Iyotu da ekledi.. henuz kan testi olmadim daha degerlerim cikmadi pzt cikacak yani sadece takviye amacli verdi bunlari suan

Kaçıncı haftadan itibaren içmeye başladınız folik asit hariç?

Bende şuan 13+4 üm bugün kontrolüm vardı her şey yolunda dedi. Şuan sadece vinalac devam dedi başka vitamin vermedi bende şimdi biraz araştırma yapınca herkes vitaminlere başlamış. Bana 17. Haftada başlarız dedi o yüzden panik oldum.

Merhaba arkadaşlar, haftanıza göre kullandığınız ve gerekli olan vitamin takviyelerini paylaşırsanız mutlu olurum.. 7. Hafta ve benim şu an kullandıklarım ; Vitamin D 500 Me, Folik asit 400 mg, Femibion 1 Icerigi (Folik, Lmetilfolat, Kolin, Çinko, E, Iyot, B1-2, B6-12, C, D, Demir, Magnezyum)
Bu takviyeleri doktor onerisiyle aliyorum bu arada.. bugun birde Iyot 200 mg ekledi ustune.. sizce de biraz fazla olmamış mı ?

Ilk zamanlar ilaveten birde suda eriyen C vitamini de iciyordum saglık bombasına girmistim adeta.. Not : bu kendi istegimle ictigim birseydi 😂 fakat ablam tum bunların çok fazla olduğunu soyleyince kafam karıştı bıraktım.. 2. Sorum ise şu ; saçlarım sağolsunlar canlarım berbat haldeler 😂 karışık bir başka vitamin hapı önerdiler sizce hamileyken "tum bunların ustune" ekstra saç takviyesi almak kotu etkiler mi? Tesekkur ederim cevaplarınız için 🙏🏻
Bence fazla değil az bile ben daha fazla kullanıyorum sizinkine ekstra kan ilacı D vitamini damla ve magnezyum kullanıyorum OMEGA 3 de kullanıyorum

12. Haftaya kadar sadece folik asit kullandım. 12. Haftadan sonra d vitamini, kan ilacı, elenatol başlandı. Bir de 12. Haftada kan sulandırıcı( herkese başlanmıyor). Sizin kullandıklarınız bana fazla geldi. İlk gebeliğimde ya kan ilacını ya da d vitaminini 16. Haftada başla demişti doktor. Hangisi olduğunu hatırlayamadığımdan bu gebeliğimde 15. Haftaya kadar d vitamini ve kan ilacı kullanmadım. Suda çözünen c vitamininin içeriği gebeliğe uygun mu? İlk 3 ay organ gelişimi olduğu için ilaç kullanımı pek tavsiye edilmiyor

Merhaba herkese bir marka arastiriyorum doktorum kullandigim omegalarin faydasiz oldugunu ve sıvı tüketilen bir marka önerdi daha once aranizda kullanan var mi Zinzino

Benim doktorum 12 haftaya kadar sadece folik asit kullanmamı söylemişti.
Sonra d, omega 3, multivitamin ve demir eklemişti.
Sonra dediğim de sanırım 16.haftadan itibarendi.
İlk 3 ay kullanma demişti. Neden bilmiyorum.
Sizinki baya erken başlatmış.
Ama her dr o kadar farklı şeyler diyor ki anlamadım.
İyot konusunda da çok araştırma yaptım o da gerekli çok önemli fakat bazı doktorlar çok dikkat edin diyor. İlginç yani bilemedim.
Ben de gebelik düşündüğüm için vitamin kullanıyorum 3 aydır. Ama iyot baş ağrısı yaptı bıraktım. Sizde öyle bir durum oldu mu?
Ben iyot ve selenyum içeren damla kullanıyordum. Selenyumla alınması şart dedi doktor

İyot konusunda da çok araştırma yaptım o da gerekli çok önemli fakat bazı doktorlar çok dikkat edin diyor. İlginç yani bilemedim.
Ben de gebelik düşündüğüm için vitamin kullanıyorum 3 aydır. Ama iyot baş ağrısı yaptı bıraktım. Sizde öyle bir durum oldu mu?
Ben iyot ve selenyum içeren damla kullanıyordum. Selenyumla alınması şart dedi doktor
Bende kararsız kaldım çevremde markayı kullanan yok belki buradan biri yorum yapabilir

doktorum bana da 12 haftaya kadar folik asit harici takviye almamamı, bunlara ileriki haftalarda başlayacağını söyledi. daha sonra kusma ve bulantılarım devam edince ve kan değerlerim de iyi gelince, demiri 15 - 16. haftalara kadar erteledi. bu gittiğimde (19+1 olacak) diğer takviyeleri konuşacağız.

ilk 12 haftada organ oluşumu olduğu için bazı doktorlar vitamine de temkinli yaklaşıyor sanırım.

Sanırım omega3 Bunu verdi folik asit yerine folat verdi folik asit az emilim yapıyor diye başka bu şekilde vitamin önerisi alan var mı yazarsanız çok sevinirim

Bende kararsız kaldım çevremde markayı kullanan yok belki buradan biri yorum yapabilir

İçeriğini inceledim de gayet iyi görünüyor. 1 yemek kaşığı alınması öneriliyor sanırım. Ama onu içmek zor olmaz mı ya. Yağ formu sonuçta. Bir de dikkatimi çeken bunda ekstra omega9(oleik asit) varmış. Ben möller markasından kullanıyorum omega 3ü. Onunla kıyasladım.
Eczaneye sordunuz mu kolay bulunabilen bir şey mi? Fiyatı ne kadar?

İçeriğini inceledim de gayet iyi görünüyor. 1 yemek kaşığı alınması öneriliyor sanırım. Ama onu içmek zor olmaz mı ya. Yağ formu sonuçta. Bir de dikkatimi çeken bunda ekstra omega9(oleik asit) varmış. Ben möller markasından kullanıyorum omega 3ü. Onunla kıyasladım.
Eczaneye sordunuz mu kolay bulunabilen bir şey mi? Fiyatı ne kadar?
Eczane duymamis bu markayi bende gunduzden beri resmen markayi arastirdim zinzino balance oil iyi gibi internette var siparis ettim deneyecegim cunku ayni formati cocuklarda kullaniyor mus 6 aydan sonra bu dikkatimi cekti diger omega 3 ler farkli cocuk yetiskin ayri formatta birtek bu markada cocuk yasli herkes kullanabiliyor

Folat olarak solgari siparis ettim 1 ay sonra yorum yazarım etkilerini ama yağ gelir gelmez yazacağım

Normalde 1000mg haplar

Sıvı olunca 6000mg epey yuksek doz
Hızlı etkı edebılır hucreler ıcın

Besin değeri BalanceOil Zinzino

Balık Yağı6627 mg
Omega-3 Yağ Asidi2478 mg
: EPA1283 mg
: DHA683 mg
Zeytinyağı4092 mg
: oleik asit (Omega-9)3069 mg
: polifenol3,5 mg
D Vitamini3 (%400 / RD*)20 µg
*RD = referans değer
[th width="159px"]
[/th][th width="85px"]
12 ml​
[/th]​

Katiliyorum canim bencede yani vitamin takviyesinin ne zarari olabilir ki dimi? Icinde zaten yedigimiz ictigimiz besinlerin destegi oluyor hani yediklerimiz az gelirse diye.. bende aynisini dusundum ya beni vitaminden soguttu sagolsun :) ben hamilelikten once baslamistim icmeye hazirlanmak amacli o 3 unu iste.. doktor 4. Iyotu da ekledi.. henuz kan testi olmadim daha degerlerim cikmadi pzt cikacak yani sadece takviye amacli verdi bunlari suan
Merhaba pinkhellokitty pinkhellokitty
Yorumları okurken fazla vitaminin bir zararı olmadığını söylediğini görünce yorum yazmadan geçmek istedim.
Deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki, vücudun dengesini vitaminler sağlıyor, denge bozulduğu zaman geri dönüşü çok zor durumlar da oluşabiliyor. Mesela fazla D vitamini kullanmak vücudunda B12 vitaminin erimesine sebeb oluyor. B12 vitaminin tekrardan eski değerlerine çıkarılması yıllar sürüyor ve yokluğu insan sağlığı için ciddi problem yaratıyor. Fazla Demir alımı vücuda aldığın proteini kesiyor ve her gün protein almana rağmen proteinsizlik ciddi problemlere yol açıyor. Bunlar sadece şahit olduğum iki örnek, diğer vitaminlerinde vücutta aynı şekilde dengesizliklere yol açtığı biliniyor
Birinin artışı birinin azalması sanki telafi edilir gibi duruyor fakat bunların hepsi kan değerlerinin bozulmasına; ilerleyen dönemlerde iç organlarında, bağışıklık sisteminde hasarlara ve psikolojik problemlere sebep oluyor.
Lütfen doktorun tavsiye etmediği sürece fazla vitamin kullanma. Suyu bile fazla içmek vücudumuzda su zehirlenmesine sebeb olabiliyorsa, böbrek atar nasıl olsa diye düşünmek çok sakıncalı bir bakış açısı.
Sağlıklı gebelikler diliyorum, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤️

Back
X