Gebelikte Önemli Vitamin Takviyeleri Nelerdir?

pinkhellokitty

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
62
6
286
31
Merhaba arkadaşlar, haftanıza göre kullandığınız ve gerekli olan vitamin takviyelerini paylaşırsanız mutlu olurum.. 7. Hafta ve benim şu an kullandıklarım ; Vitamin D 500 Me, Folik asit 400 mg, Femibion 1 Icerigi (Folik, Lmetilfolat, Kolin, Çinko, E, Iyot, B1-2, B6-12, C, D, Demir, Magnezyum)
Bu takviyeleri doktor onerisiyle aliyorum bu arada.. bugun birde Iyot 200 mg ekledi ustune.. sizce de biraz fazla olmamış mı ?

Ilk zamanlar ilaveten birde suda eriyen C vitamini de iciyordum saglık bombasına girmistim adeta.. Not : bu kendi istegimle ictigim birseydi 😂 fakat ablam tum bunların çok fazla olduğunu soyleyince kafam karıştı bıraktım.. 2. Sorum ise şu ; saçlarım sağolsunlar canlarım berbat haldeler 😂 karışık bir başka vitamin hapı önerdiler sizce hamileyken "tum bunların ustune" ekstra saç takviyesi almak kotu etkiler mi? Tesekkur ederim cevaplarınız için 🙏🏻

Ben elenatal omega 3 günlük d vitamini kullanıyorum 2 günde bir demir ve c bir de ağızda eriyen b 12 ve metil folat takviyesi. Ekstra magnezyum düşünüyorum aldım ama içemedim

Ben elenatal omega 3 günlük d vitamini kullanıyorum 2 günde bir demir ve c bir de ağızda eriyen b 12 ve metil folat takviyesi. Ekstra magnezyum düşünüyorum aldım ama içemedim
Aaa canım sende bayağı kullanıyormuşsun benim gibi.. ya biliyor musun bende pinpirik biriyim hangi gerekliyse içmek istiyorum ama ablam bana çok fazla olduğunu soyledi o yuzden kafam çok karıştı.. 2 cocugu var ondan dinledim sozunu de doktorun bana verdikleri bunlar iste D, Iyot, Folik, Karisik Hamilelik hapi birde.. ustune C vitamini icsem zarari olur mu ki.. birde saclarim icin karisik biyotin vitamin takviyesi var bebekler icin gerekliymis biyotin ama emin olamiyorum.. pazartesi gunu soracagim doktora da yazarim buraya.. bu arada yurtdisindayim hafif dil problemi var o yuzden bayagi ictiklerimi tek tek gosterip oyle sormam gerekiyo bence 😂

Aaa canım sende bayağı kullanıyormuşsun benim gibi.. ya biliyor musun bende pinpirik biriyim hangi gerekliyse içmek istiyorum ama ablam bana çok fazla olduğunu soyledi o yuzden kafam çok karıştı.. 2 cocugu var ondan dinledim sozunu de doktorun bana verdikleri bunlar iste D, Iyot, Folik, Karisik Hamilelik hapi birde.. ustune C vitamini icsem zarari olur mu ki.. birde saclarim icin karisik biyotin vitamin takviyesi var bebekler icin gerekliymis biyotin ama emin olamiyorum.. pazartesi gunu soracagim doktora da yazarim buraya.. bu arada yurtdisindayim hafif dil problemi var o yuzden bayagi ictiklerimi tek tek gosterip oyle sormam gerekiyo bence 😂
Aman herkes çok biliyor bebekler anneyi sömürüyor ve ben gebe kalmadan da sürekli takviye kullanan biriydim ilaç değil ne olabilir en fazla idrarla atılıyor. Doktor eksik olmasa vermez özellikle omega 3 bebenin beynine yatırım

Katiliyorum canim bencede yani vitamin takviyesinin ne zarari olabilir ki dimi? Icinde zaten yedigimiz ictigimiz besinlerin destegi oluyor hani yediklerimiz az gelirse diye.. bende aynisini dusundum ya beni vitaminden soguttu sagolsun :) ben hamilelikten once baslamistim icmeye hazirlanmak amacli o 3 unu iste.. doktor 4. Iyotu da ekledi.. henuz kan testi olmadim daha degerlerim cikmadi pzt cikacak yani sadece takviye amacli verdi bunlari suan

Back
X